Poduszki bezpieczeństwa USA/EU

ukdcis

Nowy
Auto
Alfa Romeo Stelvio
Witam,
sprowadziłem Alfę Stelvio z USA. Kupiłem deskę rozdzielczą z nowymi poduszkami, ale okazuje się że w Europejskiej wersji poduszki są na jedną kostkę a USA na dwie.
Chciałbym przerobić to tak by działało. Czy ktoś się tym zajmował już i może pomóc?
Z góry dzięki za odpowiedź

Witam,
sprowadziłem Alfę Stelvio z USA. Kupiłem deskę rozdzielczą z nowymi poduszkami, ale okazuje się że w Europejskiej wersji poduszki są na jedną kostkę a USA na dwie.
Chciałbym przerobić to tak by działało. Czy ktoś się tym zajmował już i może pomóc?

mozna przekodować, szukaj kto tym zajmuje sie

Witam,

było czytać forum a nie kupować na ślepo - a tak jest problem, a tyle razy temat różnic był dyskutowany. ulepiarsko coponiektórzy robili dając rezystory i oszukując sterownik poduszek, czy to działa dobrze w kazdej sytuacji wypadku? możliwe, choć ja bym tak nie robił ani dla siebie, ani dla nikogo choćby skomlał że ma juz graty i nie chce wydawać kasy czy mu się spieszy.

ulepiarsko nic nie musi robić , można zrobić Eu. Bez kolan , poduszki 1 stopień , pas bez blokady.

oczywiście że nie trzeba, ale zapłaci za sterownik i pracę dodatkową z eliminowaniem różnic hardware jak i proxi. znając życie, domyślam się że będzie jednak rozwiązane ulepiarsko bo szybciej i taniej. naoglądałem sie troche tych aut, i naprawianych uczciwie (np nowe USA pirotechniki) było maaaało, tak sam o jak tych co dodali autopoziomowanie i spryski do 35W xenonów. połowa nie wymienia nawet lamp USA przednich i jeździ z obrysówką bo świeci i przegląd lokalnie przeszło.

z pół roku temu gość ode mnie kupił nową kierownicę z Q i mu ją montowałem przy okazji, stąd miałem okazję poznać robotę poprzedników - taki jak na fotce przykład jak u nas się konwertuje na używanych gratach EU
IMG_2059.jpg
robota podobno jednego ze znanych warsztatów specjalizujących się w giuliach, nie powiem z którego bo info tylko wg. tego co klient powiedział, a czy to prawda czy nie to już nie wiem. mi się to nie podoba. z resztą podobnych widziałem więcej.

Wszystkobsie da, pytanie cze się opłaca, eiec pewnie skonczy sie na ulepkach i rezystorach.

Witam
Trochę z innej beczki jeśli ktoś będzie życzliwy i podpowie czy prawa kurtyna nr 50547978 posiada jakieś wcześniejsze numery ???
Ewentualnie czy wersje USA i EU są zamienne ???

Pozdr

USA jest inna, był 1 starszy numer ale już zmieniony w 2016 więc może nawet na rynek nie wyszedł nigdy do aut produkcyjnych:
Code Description Compat. Modif. Qty N. C. Col. R.
1 50543548
WINDOW BAG , RIGHT AM40, AM58 C20139 1
1 50547978
WINDOW BAG , RIGHT AM40, AM47, AM58 D20139 1
1 50568093
WINDOW BAG , RIGHT !660 + (AM00, AM23, AM26, AM27, AM65, AM81, AM87, AM98) + (LL0, 1
1 50543550
WINDOW BAG , LEFT AM40, AM58 C20139 1
1 50547979
WINDOW BAG , LEFT AM40, AM47, AM58 D20139 1
1 50568094
WINDOW BAG , LEFT !660 + (AM00, AM23, AM26, AM27, AM65, AM81, AM87, AM98) + (LL0, 1

Kurtyny można montować zamiennie. Mają trochę inny kształt ale pasują do budy USA bez problemu. Montowałem u siebie EU w Stelvio.

kurtyny pasują z jednym ale-maja inne mocowanie -szczególnie poliftowe na uchwyty i 2 śrubki a przedlift na taki metalowy uchwyt i 1 śrubkę i .. może to latać i się tłuc o karoserię

Witam
Trochę z innej beczki jeśli ktoś będzie życzliwy i podpowie czy prawa kurtyna nr 50547978 posiada jakieś wcześniejsze numery ???
Ewentualnie czy wersje USA i EU są zamienne ???

Pozdr

Usa prawa chyba mam usa sa wieksze,. dluzsze. Europa mniejsza i krótsza ale pasuja.

Amortyzatory
Powrót