Podłokietnik w 156

AR_156

Użytkownik
Auto
Giulia 2.0 TB Multiair 200KM
Przeglądając prospety reklamowe zauwarzyłem ze niektóre wersje 156-tki miały podłokietnik pomiedzy przednimi fotelami, w mojej akurat go nie było.

Tak wiec mam pytanie czy da sie zamontowac podłkietnik do 156-tki która fabrycznie go nie miała :?: :?: :?:

cos mi sie zdaje ze tak jak w 155 najmniejszy diesel był ubogo wyposazony :mrgreen:

Mozna zamontować podlokietnik!!! Ja osobiście nie mam ale widzialem w pewnej 156 przed modernizacją, rozmawialem z wlascicielem tej Alfy, mowil ze od nowosci tez nie mjal takiego bayeru :D

JA MAM 156 1.9 JTD I MAM FABRYCZNIE ZAMONTOWANY PODŁOKIETNIK FAJNA SPRAWA WIDZIAŁEM NA ALLEGRO PODŁOKIETNIKI UNIWERSALNA TAK ZE MOZESZ SPROBOWAC

Czy to nie dziwne,w 155 montowali podłokietniki a w 156 nie w każdej? Bez sensu.

podlokietnikow nie bylo we wsztykich, pewnei u henia sie da zrobic, albo kupic fotel jak jeden przedmowca napisal :D

limuzyny rodzinne to passat, mondeo, omega czy tam vectra.

a alfy, audi, merole, bmw to limuzyny sportowe przynajmniej to byla konkurencja dla 159 w artykule zamieszczonym na autocentrum...

wspolne jest chyba tylko to to ze to jeden segment... D bodajze :D

hehehe
gdzies czytalem, ze alfa nie potrafila sie przystosowac do praw marketingu :lol:
moze ten podlokietnik ot byl dodatek dla ubogich albo dla klientow powyzej 40 roku zycia :)

o kurczaczek, nom to ladnie ale tak dla kierowcow co jezdza daleko to by bylo dopiero mhm... podlokietniki sa gite ja sie zawsze wpycham na Radka ale nie protestuje :))) fajna sprawa nawet dla pasazera

Silnik "diesil" i komplet kluczyków :lol: Jak to są kubły to ja w gtv6 mam fotele z myśliwca :lol:

Też ostatnio zwróciłem na to uwagę że w 156 ze skórzaną tapicerką nie ma podłokietnika. Znajomy ściągnął sobie taką z Niemiec. Ale w zamian ma podłokietnik na tylniej kanapie. Dziwna akcja. :roll:

KER 156 napisał:
Też ostatnio zwróciłem na to uwagę że w 156 ze skórzaną tapicerką nie ma podłokietnika. Znajomy ściągnął sobie taką z Niemiec. Ale w zamian ma podłokietnik na tylniej kanapie. Dziwna akcja. :roll:

hahahaha :lol:

Niedawno zmieniłem tapicerkę na skórzaną i w komplecie foteli który kupiłem tez nie było podłokietnika więc narazie dałem sobie spokój z tym.

PS. Dawno nie było mnie na forum, teraz powracam i postaram się byc nie mniej aktywny jak kiedyś

Z tym podłokietnikiem to jest tak, pierwsze wersje tzn. od 1997r nie miały w opcji podłokietnika można sobie było go zamówic u delera ale to cos w rodzaju "tuningu wewnetrzngo" tak jak np. chodniczki, ot taki dodatek......
Natomiast wersje po facelifcie czyli jak sie nie myle 2000 lub 2001 już miały taki gadzet...

PS. Dawno nie było mnie na forum, teraz powracam i postaram się byc nie mniej aktywny jak kiedyś
Witaj AR_156!!! :wink:
No i wiedze powrót w wielkim stylu awans na Admina.....!!!!! :wink:
P.S A jaki kolorek tej skórki??? Kremowy??!! :P

Załączniki

• 20150522_211056.jpg
    20150522_211056.jpg
    88.3 KB · Wyświetleń: 8
  • 20160210_152043.jpg
    20160210_152043.jpg
    144.4 KB · Wyświetleń: 8
  • 20160210_145303.jpg
    20160210_145303.jpg
    84.1 KB · Wyświetleń: 11
  • 20160214_144440.jpg
    20160214_144440.jpg
    105 KB · Wyświetleń: 10
Marcino 156 napisał:
No i wiedze powrót w wielkim stylu awans na Admina.....!!!!! :wink:
P.S A jaki kolorek tej skórki??? Kremowy??!! :P

Adminem byłem już nieco wcześniej.
A skóra jest Czerwona 8) Myślałem tez o kremowej ale nijak pasowałaby do mojej srebrnej AR.
PS.Znienione zostały nie tylko fotele ale i felgi teraz są "16 wzór taki jaki był seryjnie montowany w 156 Selespeed.

Takie pytanie w temacie - czy ktoś z kolegów/koleżanek montował u siebie dedykowany/fabryczny/uniwersalny podłokietnik? Jak się to montuje? Jaki efekt itd

Takie pytanie w temacie - czy ktoś z kolegów/koleżanek montował u siebie dedykowany/fabryczny/uniwersalny podłokietnik? Jak się to montuje? Jaki efekt itd

Podłokietnik oryginalny da się zamontować do każdego siedzenia w AR 156. Tutaj masz temat w którym starałem się objaśnić kwestię zamiany foteli oraz między innymi podłokietnika.
http://www.forum.alfaholicy.org/forum_ogolne_o_alfa_romeo/11775-jak_jest_z_tymi_momo_z_anglikow.html

Amortyzatory
Powrót