• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Podłączenie rejestratora trasy

Kurcze sam zastanawiam się nad takim rejestratorem,musze na spokojnie przewalić allegro i zdecydować się na jakiś konkretny model:) Polecacie coś nie za drogiego a w miare dobrym jakościowo obrazem?

Kurcze sam zastanawiam się nad takim rejestratorem,musze na spokojnie przewalić allegro i zdecydować się na jakiś konkretny model:) Polecacie coś nie za drogiego a w miare dobrym jakościowo obrazem?

120.jpg

No ja mam coś takiego bez GPS. Według mnie średnia jakość chociaż rozdzielczość dobra. Uważam, że dobrej kamery za 200zł się nie kupi (takie moje zdanie). Jest wersja z GPS i jakość o wiele lepsza ale dużo droższa a zwykła to prosto z chin (no name):(

120.jpg

No ja mam coś takiego bez GPS. Według mnie średnia jakość chociaż rozdzielczość dobra. Uważam, że dobrej kamery za 200zł się nie kupi (takie moje zdanie). Jest wersja z GPS i jakość o wiele lepsza ale dużo droższa a zwykła to prosto z chin (no name):(
Dzięki kolego z zakupem się nie pali poszukam czegoś odpowiedniego dla mnie.

Czy moglby ktos powiedziec jak podlaczyc zasilanie kamery do czujnika lub do lampki by nie prowadzic kabla do bezpiecznika?

ale nie wiem jak mam to podłączyc pod ten bezpiecznik? Czy bezposrednio 2 kabelki do bezpiecznika czy z tą ladowarką? Jakie jest napięcie na tym bezpieczniku od zapalniczki? Hasin daj jakieś info na ttemat tego podłączenia, pozdro

Też planuję tak podłączyć, może ktoś uściślić czy bezposrednio 2 kabelki do bezpiecznika czy z tą ladowarką?

Jak kamerę można podłączyć do USB to zasilanie ma 5V. Czyli bezpośrednio nie da rady tylko z ładowarką. Ja jeszcze nie znalazłem na tyle czasu żeby to wykonać (połączenie bezpośrednie) ale miejsca jest sporo tam gdzie są bezpieczniki. A podłączyć myślę pod bezpiecznik od zapalniczki.

trzeba kupic gniazdo zapalniczki, takie najprostrze, jeden kabelek plusowy do bezpiecznika od zapalniczki drugi do masy, najlepiej do sruby pod bezpiecznikami, potem ladowarke wpiac w gniazdo i poprowadzic przewod za uszczelka drzwi, w slupku, w podsufitce i do rejestratora. A napiecie jest takie jak w zapalniczce.

Dzięki za info. Kupię gniazdo zapalniczki podłączę pod bezpiecznik.

U mnie wręcz przeciwnie. Teraz jeszcze bardziej staram się stosować "safety first", po to żeby w razie czego nie było wątpliwości, w przypadku gdy wina nie będzie moja.
A rejestrator zamontowałem po przykrym doświadczeniu właśnie, sprawca nie został zatrzymany, ponieważ nie zapamiętałem numerów, a ten zwiał.
Chociaż czasem przyjemnie pooglądać sobie swoją trasę :)
Mam coś takiego http://allegro.pl/rejestrator-trasy-prestigio-roadrunner-300-kamera-i3290796586.html. Jakość jest świetna (720p, nieinterpolowane), zazwyczaj w dzień bez problemu daje się odczytać tablice mijanych aut, nawet w nocy da się zauważyć sporo szczegółów aut jadących przede mną. Jedyny minus to zbyt duży uchwyt, ale pomysł hasina zmotywował mnie do przerobienia go :)

Hej magil
Też niedawno też kupiłem Prestigio 300, jestem ciekawy, w którym miejscu masz go zamontowanego, czy coś może przerabiałeś? Dla mnie uchwyt jest trochę za długi i szukam pomysłu jak go skrócić.

Hej magil
Też niedawno też kupiłem Prestigio 300, jestem ciekawy, w którym miejscu masz go zamontowanego, czy coś może przerabiałeś? Dla mnie uchwyt jest trochę za długi i szukam pomysłu jak go skrócić.
Zazwyczaj używam tego rejestratora w aucie służbowym, a że to duże auto, to uchwyt mi nie przeszkadza. Co innego w AR, jeszcze nie myślałem nad alternatywą. Widziałem niedawno taki mały uniwersalny uchwyt dla smartfona. Nie kupiłem, bo nie było w pobliżu bankomatu :D

Ja dodatkowe gniazdo zapalniczki wrzuciłem do tunelu pod mieszkiem od biegów.Miejsca full. Zasilanie z kostki od zapalniczki bo najbliżej i po stacyjce. I tam podłączyłem rejestrator. Kabelek oczywiście schowany po słupku i suficie aż do lusterka.

Ostatnia edycja:
No ja w końcu podłączyłem rejestrator na stałe i wykorzystałem zasilanie w panelu podsufitki. Czarna wtyczka 1 (+) 7 (-). Dzięki wino-w2

@stawu a czasami panel podsufitówki nie ma (+) cały czas. Nawet jak wyłączy się stacyjke? No i kolego jak tam zmieściłeś ładowarkę od rejestratora?

Ostatnia edycja:
@stawu a czasami panel podsufitówki nie ma (+) cały czas. Nawet jak wyłączy się stacyjke? No i kolego jak tam zmieściłeś ładowarkę od rejestratora?

Akurat na tych pinach (+) jest z kluczykiem. W podsufitce jest tyle miejsca, że weszła bez problemu (przy lusterku jest sporo miejsca). Oczywiście zależy jakiej wielkości jest ładowarka. Ale myślę, że każda wejdzie:D

Sprawdzę dziś u siebie czy lampka z podsufitki działa bez kluczyka.

Ale coś mi się wydaje, że będę ciągnął kabel z tunelu lub okolic schowka. Muszę tylko kupić ładowarkę ze kątowym złączem miniUSB.

Amortyzatory
Powrót