• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

podgrzewanie foteli - nie swieci przycisk i nie dziala

Po przekręceniu kluczyka sprawdzić 1 i 4 (ostatni) kabel i powinien być prąd na nich tak?

Sprawdź po kablu który idzie pod fotelem czy się nie wypiął. Jeżeli jest ok to sprawdź miernikiem czy w ogóle jest prąd bo jeżeli jest to pewnie mata padła,a to już nie opłacalne.

Po przekręceniu kluczyka sprawdzić 1 i 4 (ostatni) kabel i powinien być prąd na nich tak?

Tak,powinien być. Po wyłaczeniu zapłonu i wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki napięcie powinno być jeszcze przez ok 10 min (w tym czasie fotel jeszcze grzeje)

Tak,powinien być. Po wyłaczeniu zapłonu i wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki napięcie powinno być jeszcze przez ok 10 min (w tym czasie fotel jeszcze grzeje)

Witam, sprawdzilem po kluczyku miernikiem i jest miedzy 1 a 2 pinem oraz miedzh 3 a 4 czy tak powinno byc? Tylko dziwi mnie ze jest prad niby a przycisk nie dziala, ktory na fotelu pasazera dziala. O co tu chodzi? :s

powinno być między 1 a 4 "drutem" tak jak zaznaczyłem na obrazku. A jak przełożysz przycisk z fotela obok to załącza się ta mata? Być może masz uszkodzona matę grzewczą.

powinno być między 1 a 4 "drutem" tak jak zaznaczyłem na obrazku. A jak przełożysz przycisk z fotela obok to załącza się ta mata? Być może masz uszkodzona matę grzewczą.

To miedzy 1 a 4 przejscia nie ma jest tylko miedzy 1 i 2 oraz 3 i 4 jak napisałem. Po przełożeniu przycisku nie świeci a czy załącza nie czekałem stiwerdziłem że skoro nie reaguje to nie działa

Nie ma być przejście tylko napięcie! Między 1 a 4 pinem jak połączysz przewód i włączysz stacyjkę i załączysz przycisk to powinno dawać 12volt.....

Nie ma być przejście tylko napięcie! Między 1 a 4 pinem jak połączysz przewód i włączysz stacyjkę i załączysz przycisk to powinno dawać 12volt.....

Przepraszam za głupie pytanie zapewne ale na co mam ustawić miernik żeby to zbadać? Mam taki najprostszy
attachment.php

Załączniki

• 81780_1.jpg
    81780_1.jpg
    95.7 KB · Wyświetleń: 283
Napięcie to V na fizyce było:) w tym przypadku V- czyli prąd stały, ten z lewej.

Na godzinie 10.30 masz V- 20. Wstaw na to, włącz przycisk,zapłon i pamiętaj o wsadzonej wtyczce. I sprawdź co pokazuje się między 1 - 4 (pierwszym a ostatnim) pinem, powinno byk koło 12v

Powtórzę Ci chyba 3 raz. Ustawiasz na 20, i ma pokazać ok 12 volt. Nie cokolwiek a 12.

Na godzinie 10.30 masz V- 20. Wstaw na to, włącz przycisk,zapłon i pamiętaj o wsadzonej wtyczce. I sprawdź co pokazuje się między 1 - 4 (pierwszym a ostatnim) pinem, powinno byk koło 12v

Pokazuje niestety 0. To oznacza, że jest szansa, że jednak się nie spaliła mata tylko coś z kablami?

Są poza bezpiecznikami jakieś przekaźniki też do grzania foteli?

Daj sobie spokój, już prawie połowa lutego, jeszcze z 2 miesiące i nie będą Ci potrzebne maty, bo ruchy w naprawie widzę masz :-)

Daj sobie spokój, już prawie połowa lutego, jeszcze z 2 miesiące i nie będą Ci potrzebne maty, bo ruchy w naprawie widzę masz :-)

Haha no wiem wiem, ciężko się do tego zbieram :P połowa lutego ale przyjdzie następna zima kiedyś może i chciałbym wiedzieć co jest przyczyną tego że nie działa mi to co chce :P

a mam pytanie ponieważ zbieram się do wymiany foteli w swoim aucie i można spotkać egzemplarze z podgrzewaniem i moje pytanie czy są już w aucie kable pociągnięte do tej funkcji i przekaźnik czy wszystko trzeba może na nowo robić...

A co z tymi co maty grzeją a nie działa podświetlenie? Ja tak mam w 147.

Amortyzatory
Powrót