• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

[166] Po dekadzie przerwy wracam do Włoszki :)

grzlab88

Nowy
Auto
Alfa Romeo 166
Witam
Minęło trochę czasu od posiadania mojej pierwszej Alfy jaką była 156 1.9JTD 105KM. Dziś po długiej przerwie wracam z moją 166 2.0 turbo V6 :D. Liczę na pomoc w dopieszczaniu Włoszki, gdyż strasznie zaniedbana. Mam zamiar przywrócić świetność fabryczną. I kto wie może coś zmienić ;)
Pozdrawiam

Witaj w klubie i powodzenia z projektem!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Tak jest, powodzenia, wytrwałości i hajsu :) Dawaj foty :)

Bez zdjęć się nie liczy :P
A tą TB teraz kupiłeś? Miło wspominam ten silnik ale teraz już bym go chyba nie zaryzykował...

Na panewki. Te silniki zazwyczaj upalane kończyły żywot. Nie są tak wytrzymałe jak wolnossące.

Mój przebieg to 267 tyś, czy mam się już bać ? Bo chciałbym żeby posłużyła, żebym pierw dopieścił Włoszkę :) Bo nie ukrywam poprzedni właściciel strasznie zaniedbał ją.
A oto i zdjęcia :DIMG_20190403_160334_resized_20190403_044234531.jpgIMG_20190403_160342_resized_20190403_044233156.jpgIMG_20190403_160352_resized_20190403_044233843.jpgIMG_20190403_160404_resized_20190403_044232499.jpg

Mój przebieg to 267 tyś, czy mam się już bać ?
Przebieg o niczym nie świadczy bo mógł być kręcony po kilka razy. Tych silników i aut było tak mało, że trudno tu o jakąś profilaktykę. Podobne choć z innym sterowaniem były jeszcze w gtv/spider i 164. To nie TS ale jednak nie są tak wytrzymałe i panewki się lubią obrócić. Sytuacja jest trochę patowa, jedni piszą, że profilaktycznie trzeba zrzucić miskę i zmienić panewki na nowe. Inni, że nie i trzeba od razu robić szlif. Ale to też nie jest łatwe bo ten wał jest azotowany bardzo cienką warstwą więc szlif odpada. Można szlifnąć i azotować.... ale to kolejny rozdział.
Jeżeli chcesz mieć spokój i pojeździć tym autem dłużej to ja bym chociaż zajrzał do tych panewek. Chociaż da Ci to obraz czy jest się czym martwić czy jeszcze nie. A wtedy będziesz się martwił.
A tak poza tym to bardzo nietypowy kolor. Oryginał? Jaki masz kod i nazwę na wlepce pod klapą bagaja? Na zdjęciach to wygląda jak taksówkarski z niemiec :sarcastic: ale jak to oryginał to chyba była jakaś biała perła (choć tak nie wygląda). Fabryczne bianco to rarytas niesamowity. Do tego ten silnik.... no no taka konfiguracja zobowiązuje :) do pielęgnowania, dbania, jeżdżenia na zloty :D ale zobaczymy jak szybko sprzedasz :)

Przyznam jeszcze nie zaglądałem za kodem koloru. Mam nadzieję że oryginał. Czyli jak uporam się z maglownica bo się przycina wezmę się za wyciek silnika więc w przy okazji zajrzę do panewek

A tak poza tym to bardzo nietypowy kolor. Oryginał?
SZOK, NIEDOWIERZANIE, OPADAJĄCA KOPARA!!! moderator działu 166, organizator ogolnopolskiego zlotu 166, miłosnik, PASJONAT modelu,13k postów, wielki autorytet jeżeli o wiedze techniczną ... DZIESIĘC LAT NA FORUM!!!! HAHAHAHAHAHAHA. nie moge... :sarcastic: Dajcie mi moda ja teaz chce być modem

przeciez ten kolor to WYBITNY 114A AURORA IRIDESCENTE po azzuro nuvola najdroższy kolor w palecie 166 ( 6,5 tys dopłąty w 1999 roku gdzie cale auto kosztowalo 150 tys).. :37:

marek, marek jak możesz:sarcastic:

Ostatnia edycja:
Hheheheh przedstawię Twoją kandydaturę :lol:
Tak nietypowych kolorów nie pamiętam, a całej palety w głowie nie mam :) sam pewnie z pały tego nie napisałeś tylko ściągnąłeś z tablicy której mi się nie chciało na telefonie szukać :sarcastic:

No kodów wszystkich kolorów to ja na pamięc nie znam, ale nie wiedzieć, że to jeden z dwóch pereł to jest grzech PAnie mareczku:butcher: Ja rozumiem jakieś "embriony" sie panosza i udają znawców i pouczają NAS wyjadaczy... Ale MY smakosze musimy takie rzeczy wiedzieć:D Lekcja domowa do odrobienia przed zlotem:sarcastic:
:sarcastic: przedlift nietypowe to miał tylko 2 kolory przeciez. Reszta sie przewija non stop. Najmniej chyba tych pereł i verde minerva jest.

co do kandydatury jestem Za :sarcastic:

To przecież napisałem, że to rarytasowy kolor (o ile jest w oryginale) :) tylko nie wiedziałem jaki :)

Jakies "bianco" jakaś biała perła, coś o taksówkach :sarcastic: PAmiętasz yoozefa? on miał taka w 3.0

Wiem, pamiętam, no ale z takich zdjęć to nie do końca można mieć pewność jaki to kolor. Na jednym wygląda jak niemiecka złotówa, albo kość słoniowa z dużego fiata :sarcastic:

Szczerze taki kolor w 166 widzę 1 raz:)

Kolor jest przecudny, strasznie sie jaram rymi perłami w 166. Azurro nuvola też zacna kto nei zna niech sobie wygoogluje... Swego czasu jezdzila taka aurora po Koninie. Dobre kilka lat temu.. Zjawiskowo wyglądała wsród szarzyzny na ulicach w słoneczny dzień... w tej konkretnej efekt zabnijają te czarne felgi. Absolutnie to nie pasuje do tego lakieru... ju zby lepiej wygladała na srebrnych 16-tkach... Albo tych polerowanych

Jutro rozwieje wątpliwości co to za kolor i czy oryginał. Choć fajnie myśleć że mam ciekawy egzemplarz

Amortyzatory
Powrót