• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

[166] Po dekadzie przerwy wracam do Włoszki :)

Felgi to na pewno pomyłka. Wygląda jak bez kół.

czarne 16 alu wygladaja gorzej niz moje ori kołpaki... To wygląda jak stałowka bez kołpaka... Ale to wydumka poprzednika wiec możemy łacha podrzeć sobie:sarcastic:

Felgi to na pewno pomyłka. Wygląda jak bez kół.
Do niej pasowały by 17-stki w graficie,czarny...tfu.
Takie były by ok do tej waszej perły[emoji16]:

39.jpg

Ostatnia edycja:
tak Proxima. w takim lekkim graficie ujda. sam mam taki wzór ale srebro w ciemnej budzie robi robotę.

kolor to biały kruk. absolutny cymes dla smakoszy 166.

oczywiście dla lakkernika to wyzwanie bo to jest 3 warstwowy lakier. baza+ perla+ klar.
w zasadzie nie do wycieniowania.

sam egzemplarz bardzo dobrze wygląda jak na swój wiek i zapewne cene.

do ogarnięcia autko troszkę miłości wymaga ale to już talary potrzebne

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Do tego koloru tylko ciemne koła,ale nie czarne...mi to przypomina kolor kości słoniowej z poloneza,ale to kwestia gustu[emoji4][emoji850]
Nie widziałem na żywo[emoji6]

Wysłane z mojego Swift 2 X przy użyciu Tapatalka

Kolor ciekawy, choć rzeczywiście niedzisiejszy. To jest biało-kremowa baza z zielono-niebieską perłą mieniącą się w słońcu. Generalnie "paznokciowy" kolor. Ciekawe, czy lakiernik potrafiłby dobrać coś na zaprawki. Widziałem jedno auto po malowaniu maski i błotnika i była bieda. Może dobierający był niedowidomy :edziahaha:

Jest na Forum kolega posiadający trzylitrówkę w tym kolorze.

Marek za brak znajomości tego koloru powinien w ramach pokuty czytać paletę kolorów do poduszki przez tydzień :D

Marek za brak znajomości tego koloru powinien w ramach pokuty czytać paletę kolorów do poduszki przez tydzień
i co ja jedyny mam znać całą paletę na pamięć? :)
Zobaczymy jak długo się utrzyma to auto u obecnego właściciela. Fajnie by było jakby trafiło do zapaleńca i taki rarytasowy setup się utrzymał. A nie jak to w większości przypadków bywa kończy na szrocie.

Panowie będę się starał w ramach możliwości dopieścić auto bo kupiłem to właśnie z zapałem. Od zawsze lubiłem tę markę więc liczę na wszelkie pomoce w naprawach i poszukiwaniu odpowiednich części

Panowie będę się starał w ramach możliwości dopieścić auto bo kupiłem to właśnie z zapałem. Od zawsze lubiłem tę markę więc liczę na wszelkie pomoce w naprawach i poszukiwaniu odpowiednich części
A nie chcesz sprzedać?[emoji1]

felgi na nowy lakier, wnetrze do prania ekstakcyjnego i skory co najmniej gliptone i do podmalowania a z zewnatrz polerka i bedzie ok...

przy starszych autach zazwyczaj jest problem z niedbaniem o zewnatrz czy srodek auta bo nagle wydac 500 czy wiecej na taki pakiecik to ola boga...a wystarczy troszke zaparcia i wszystko pieknie da sie odratowac jak blachy nie sa przezarte rdza ani pogiete, felgi na jasny srebrny w proszku dac i bedzie cacy

kierownice np mozna podratowac z super efektem kremem saphire polecam skorka bedzie wygladac jak nowka ok 30 zł, bo drewno wiadomo mozna tez dac nowy lakier, same siedzenia mozna gliptone gt12 samemu zrobic tez 40 zł wiec nie jakis majatek, nowe dywaniki dac a nie jakies gumiaki i dobrze odkurzyc i bedzie naprawde srodek wygladał dzien a noc

Ma ktoś z was felgi od AR166 po CNC?
widzę tylko malowane "srebrzanko".

Jak już było napisane, ten silnik jest bardzo... jak to powiedzieć... wrażliwy na dobrą opiekę.
Obejrzyj też wałki rozrządu i popychacze (szklanki) - chociaż sprężyny zaworów i szklanki są takie same jak w wolnosących wersjach, to tutaj dostają prawdopodobnie z powodu większego obciążenia temperaturowego oleju (turbina) i jego szybszej degradacji więcej popalić. Czyli polecam wymianę oleju nie więcej jak co 7.5tyś km.

czarne 16 alu wygladaja gorzej niz moje ori kołpaki... To wygląda jak stałowka bez kołpaka... Ale to wydumka poprzednika wiec możemy łacha podrzeć sobie:sarcastic:
Do tak zacnego egzemplarza założył bym felgi od Thesisa "Sportiva"[emoji41]
Zachłanny na kasiorę sprzedałem komplet niedostępnych nigdzie felg[emoji57]
A teraz by czekały na AR 166[emoji24]
61.jpg
62.jpg
63.jpg

Ostatnia edycja:
Nie wiem czy te felgi pasowałoby by wizualnie do 166... W wyobraźni jakoś mi się gryzą.

A kolor 166 ładny, u mnie w okolicy taką widywałem (swego czasu nawet była na Otomoto). Powodzenia w planach :)

Dzięki wielkie za zainteresowanie i wsparcie wobec mojej Włoszki. Na chwilę obecną środek i felgi zostają dopóki nie uporam się z mechanicznymi sprawami tj. wyciek oleju, który muszę zlokalizować oraz zacinająjcą się przekładnia kierownicza. I dziś się potwierdziło mój lakier to 114/A dla nie wierzących będę mógł wstawić foto z naklejką

No to z takim lakierem widzę Cię w przyszłym roku na moim zlocie :D chyba że jeszcze w tym zdążysz :sarcastic:

Zajechać i bym mógł ale nie wiem czy będzie co oglądać bo stan naprawdę kiepski. Wszystko w środku zepsute i po niszczone

TO nie zjazd na same perełki. W zeszłym roku MIchał przyjechał z dziurami w progu a ja ze złażącym lakierem :sarcastic: wielu z nas zaczynało od aut w kiepskim stanie. Niektórzy nadal takie mają i robią.
Poza tym na zlocie nie siedzimy ciągle przy autach. Spotykamy się całymi rodzinami. Ale jak ktoś w to wsiąka (w 166) to warto się spotkać i pogadać.

- - - Updated - - -

Tylko wiesz. Masz rarytasowy egzemplarz. Jak tu się nakręcisz i wciągniesz to przy próbie sprzedaży zlinczujemy Cię :) i nigdzie się nie ukryjesz bo masa non stop śledzi portale handlowe :sarcastic:

hihihi. Skoro się ujawniłes to już musisz dlubac. taki kolor szybko się wylapie na olx i lincz gotowy:sarcastic:

daj wiecej fotek niech się ponapalamy na tą aurore

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót