Płońsk-Alfaholicy

Witam,fachowca od Alf w okolicy nie znam,choć swoją( jeżeli już coś )to oddaję do Żelechowskiego w Skarżynie.Ale muszę przyznać że jest drogi ,i ma długie terminy.Co do błędu egr ,to myślę że trzeba by go było wyczyścić lub zaślepić.pozdro

Dzięki, skontaktuję się jeszcze z moim etatowym mechanikiem, może będzie potrafił to dobrze zrobić. Tylko właśnie zastanawiam się czy jest sens to tylko czyścić czy od razu zaślepić. Mocy przy tym błędzie nie traci, więc oczywiście chce to zrobić jak najszybciej, ale nie na wariata ;) Pozdrawiam i chętnie ustawię się z Wami w najbliższym czasie na jakieś małe spotkanie.

Witam wszystkich, nie jestem z samego Płońska, ale z powiatu płońskiego. Mieszkam w okolicy Glinojecka. AR mam od niedawna, i mam do Was pytanie. Może nie za bardzo pasuje do tego wątku ale sprawa jest dość pilna. Czy znacie dobrego mechanika znającego się na Alfie w naszych okolicach? Bo moja pokazała mi ostatnio błąd silnika have engine checked, po odczytaniu okazało się, że błąd egr i kolektora. Zastanawiam się nad wizytą u Pablo ale od mnie to 140-150 km i chciałbym sprawdzić czy nie ma takiego fachowca gdzieś bliżej.
Z tego co wiem to w ciechanowie jest ktoś kto się tym zajmuje. I z tego co słyszałem to ogarnia ten temat. Nie jest specjalistą tylko od Alf ale na tych sprawach się zna. Jak się przypomnisz to postaram się ogarnąć namiary na tego kolesia.

piotreek, wysłałem Ci priv

Jak wątek Płoński, no to coś z Młodzieżowej :cool:
Tak mi pięknie pani wyjechała,naprawdę szkoda mi było alfy ,by zarobić:P

Ostatnia edycja:
No ładnie, :) wyjechała

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Nic już byś nie zyskał ,bo raczej byś stracił wszystko;) To mrugnięcie to chyba podziękowanie ,że spierdzielałeś:rolleyes:
No ciężko byłoby coś pozbierać jeszcze. Przy ciężarówce sunącej Twoim pasem nie ma sensu zgrywać kozaka. Dobrze, że miałeś jeszcze margines

Dodano po 3 minutes:

Przy okazji, z fachowcem od egr sprawa zamknięta. Zrobiłem to w Ciechanowie w Q-serwis Tomczak. Usunięty i wyłączony egr, klapy wirowe też. Trzeba przyznać, że znają się tam na rzeczy.

Ostatnia edycja:
By mnie pewnie nie wydłubali :D akurat spojrzałem w lusterko, a on się pojawił przede mną...

Wystarczy jak zamontuje kamerke na balkonie :p

Wysłane z mojego SM-T211 przy użyciu Tapatalka

Zależy co się nagra :)Czy coś ciekawego,czy w razie udowodnienia winy :PTak z balkonu mam piękne widoki na "szybkich i wściekłych;)

Wojtek komentarz żony bezcenny :D

I tak że bez wulgaryzmów to jestem pod wrażeniem, ja bym nie dał rady tak delikatnie :)

Koledzy z Płońska, nie planujecie w najbliższym czasie jakiegoś mini spotu? Bo korci mnie żeby obejrzeć wasze auta, no i żeby ktoś kto się zna na temacie spojrzał krytycznym okiem na moje ;)

Koledzy z Płońska, nie planujecie w najbliższym czasie jakiegoś mini spotu? Bo korci mnie żeby obejrzeć wasze auta, no i żeby ktoś kto się zna na temacie spojrzał krytycznym okiem na moje
Ja jestem na tak,zależy od reszty chłopaków ,kiedy i o której .W tym tygodniu wieczorem, może być:D

Jeśli późnym wieczorem to i ja chętnie.

Więc jeśli późnym wieczorem to ja mogę jutro i w środę. Późny to u mnie po 22 ;) czwartek mam cały wolny, a później już lecę nocki w pracy, więc jeśli w weekend to do 21 mam tylko czas. Może coś dopasujemy ;)

Amortyzatory
Powrót