• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Planowany zakup używanej Giulietty

A gdzie ja o igiełkę pytałem? He?
Stara alfa z nalotem 200 tyś... ile to ma kosztować? 50? Bądźmy poważni. Na olx taki model powyżej 40 jest praktycznie nie do sprzedania. To że ktoś tyle ceni to nie znaczy że za tyle sprzeda.
Miałem w czwartek/piątek po nią jechać ale jadę po Leona 1.8tsi tsi 240km 2013 z nalotem 120 tyś za 34 koła. Malowany po delikatnej stluczce. Krajowy.
To ma być auto do ciorania.

A gdzie ja o igiełkę pytałem? He?
Stara alfa z nalotem 200 tyś... ile to ma kosztować? 50? Bądźmy poważni. Na olx taki model powyżej 40 jest praktycznie nie do sprzedania. To że ktoś tyle ceni to nie znaczy że za tyle sprzeda.
Miałem w czwartek/piątek po nią jechać ale jadę po Leona 1.8tsi tsi 240km 2013 z nalotem 120 tyś za 34 koła. Malowany po delikatnej stluczce. Krajowy.
To ma być auto do ciorania.

no ja bym leona z tym motorem nie brał;p poczytaj a zobaczysz;)

Nie w temacie jesteś. 2013 rok to pancerna konstrukcja bez żadnych bolączek.

Czy pancerna to odpowiednie słowo to nie wiem, ale fakt że większość TSI jest poprawione po 2012r. Pochwal się w odpowiednim dziale jak już zakupisz :D

Firmową Octavią która ma ten silnik zrobiłem ponad 400 tyś km ale ok :) poczytam...

A jeżdziłeś już QV żeby sobie mniej więcej porównać jazdę? Do Leonka?.Giulietta też zazwyczaj nie trzyma serii na delikatny +:D

Z 1.8 tsi można wyciągnąć ponad 300KM. Po 2012 roku jest poprawiony.

Kłóciłbym się :rolleyes:

właśnie;) dla mnie vw to będzie vw. Dziadostwo ukochane przez Polaków bo idzie za nim wiejska remoma. Wszyscy tak gadają że włoskie się psują są ujowe.. itp, a prawda jest taka że jakby popatrzeć to dużo większy odsetek VAGów jest awaryjny. Mechanicy kochają je bo jest ich dużo i ma tym zarabiają ;)

A jak ktoś ma w domu (ja np.) Volvo, Skodę i Alfę? Do tego w garażu stoi Yamaha, Piaggio i stare AVO? To jestem przaśny?

(...)prawda jest taka że jakby popatrzeć to dużo większy odsetek VAGów jest awaryjny. Mechanicy kochają je bo jest ich dużo i ma tym zarabiają ;)

Ostatnio zapytałem jednego laweciarza o najczęściej holowane pojazdy. Bez chwili zawahania odparł, że zdecydowanie przoduje BMW i VAG.

Mechanicy kochają je bo jest ich dużo i ma tym zarabiają ;)

:victory:

Panowie, trzymajmy się wątku. Dość tu osób które jadą po alfie, nie róbcie tego samego z pozostałymi markami, nie warto :)

Amortyzatory
Powrót