• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Planowany zakup używanej Giulietty

rozróżnij pewne rzeczy- to że auto trafiło na przegląd to znaczy że ma mieć zrobione czynności które są przewidziane dla danego przebiegu/wieku eksploatacji- nie wymagaj od ogólnodostępnej bazy w ASO "wypaczeń" w stylu nie wymieniony rozrząd ponieważ jeśli była przewidziana jego wymiana to powinno to nastąpić. Po prostu poprzedni włąściciel chciał przyoszczędzić i myślał że ktoś się nie zorientuje.

No ale to dowodzi, że system informatyczny jest słaby... a dalej idąc, nie daje pełnego zaufania do danych w nim zawartych.

nie -to dowodzi niechlujstwa ASO że nie odnotowało tego faktu w systemie a powinno skoro odstąpiono od jednego z istotniejszych elementów przeglądu. Inna sprawa że jak masz wątpliwości co do konkretnego zapisu masz info które ASO go zrobiło i wówczas możesz ustalić szczegóły. Pod warunkiem że książka i zapisy w niej zawarte są prawdziwe.
Tak na marginesie -wszyscy kupujący używane auta domagają się serwisowania w ASO, tylko nagle jak kupują już auto to w 90% przypadków nigdy już auto ASO nie zobaczy.

nie -to dowodzi niechlujstwa ASO że nie odnotowało tego faktu w systemie a powinno skoro odstąpiono od jednego z istotniejszych elementów przeglądu. Inna sprawa że jak masz wątpliwości co do konkretnego zapisu masz info które ASO go zrobiło i wówczas możesz ustalić szczegóły. Pod warunkiem że książka i zapisy w niej zawarte są prawdziwe.
Tak na marginesie -wszyscy kupujący używane auta domagają się serwisowania w ASO, tylko nagle jak kupują już auto to w 90% przypadków nigdy już auto ASO nie zobaczy.
Haha dokladnie! Plus osoby takie jeszcze sa pierwsze do krytykowania owych ASO :)

niechlujstwo w dwóch serwisach alfy - przypadek? nie sądzę....

nie przypisuj tego ASO alfy- praktycznie w każdym ASO tak jest ale jako hit powiem Ci, że w pewnej niemieckiej grupie samochodów ASO może "korygować" historię serwisową- kumasz co to oznacza w pl warunkach.:D

nie przypisuj tego ASO alfy- praktycznie w każdym ASO tak jest ale jako hit powiem Ci, że w pewnej niemieckiej grupie samochodów ASO może "korygować" historię serwisową- kumasz co to oznacza w pl warunkach.:D

będę przypisywał.....bo wnet bym jeździł z niewymienionym rozrządem..... Jeśli ktoś tu pracuje w Alfie to niech się tym zajmą... :)

w serwisie lexusa wszystko jesteś w stanie wyciągnąć, sprawdzałem, bo chciałem kupić.

Ostatnia edycja:
Do sprzedania niedługo (przed końcem roku) będzie moja Giulietta z 2011:
1.4 MA, Distinctive, Pakiet Sport, drugi komplet kół zimowych - oryginalne 16'' stalówki Afa + kołpaki.
Przebieg 108000, pierwszy właściciel.

Miała dwie przygody parkingowe - naprawiane w ASO i wymienioną szybę przednią po odbiciu kamyka. Wszystkie przeglądy były robione w Carserwisie.

Cena 41000. Nie zejdę z ceny bo tyle dostanę od dealera jak zostawię przy odbiorze kolejnego auta.

Wrzucam, bo może ktoś właśnie szuka;)

Według katalogu z 2011 Pakiet Sport zawiera :
- alufelgi 17" lub 18"
- czarne wnętrze z panelem ze szcztkowanego aluminium
- nakładki aluminiowe na pedały
- sportowe zawieszenie
- reflektory przednie z ciemnym wykończeniem

Według katalogu z 2011 Pakiet Sport zawiera :
- alufelgi 17" lub 18"
- czarne wnętrze z panelem ze szcztkowanego aluminium
- nakładki aluminiowe na pedały
- sportowe zawieszenie
- reflektory przednie z ciemnym wykończeniem

Dokładnie.

16 musiałem zamówić w Alfie bo zwykłe się nie mieściły. Te sa jakby bardziej wypukłe.

Do tego trzeba było jeszcze fotele domówić. Bo pakiet sport wymagał foteli - skóra-mikrofibra albo skóra. Ja mam te z microfibry jak w QV sprzed liftu.

Dokładnie.

16 musiałem zamówić w Alfie bo zwykłe się nie mieściły. Te sa jakby bardziej wypukłe.

Do tego trzeba było jeszcze fotele domówić. Bo pakiet sport wymagał foteli - skóra-mikrofibra albo skóra. Ja mam te z microfibry jak w QV sprzed liftu.
Jesteś pewny ze chodzi o microfibre?

Alcantara, a nie mikrofibra, no chyba, że zwrot "mam tapicerkę w szmatach" nabiera w Twoim aucie nowego znaczenia :D

W przedliftowych te półskórzane fotele były jak najbardziej połączone z mikrofibrą, a przynajmniej tak nazywano ten materiał. Mikrofibra to nie tylko ściereczki do czyszczenia kurzu.

Czyli to nie jest welur/alcantara tylko jakiś drobny materiał tekstylny tak?

Czy ktoś z Was miał okazję jeździć Giuliettą w wersji halogen i xenon - jak wygląda porównanie tych oświetleń nocą? Dużo lepsze są xenony w ARG czy też raczej kwestia tylko tego doświetlania zakrętów?

Ja nie miałem okazji jeszcze porównać ich nocą więc ciężko mi samemu wyrobić opinię. Do tej pory śmigałem Audi z xenonami (B7,A5,C7) i jak dla mnie jazda nocą z takim zestawem to bajka ale znów pojawiają się coraz częściej opinie, że w kompaktach nie widać różnicy.

widać i to znacznie!!! jest różnica ogromna!!

Moja oferta już nieaktualna.

Alfa znalazła nowych właścicieli, pewnie wkrótce dołączą do forum.

Witam Panowie.

Skradziono Alfa Romeo Giulietta w nocy z 11/12.12.2016r. w Katowicach na ulicy Dąbrowskiego...
Kolor: Czerwony
Rok Produkcji: 2013
Silnik 1.4 120 KM + LPG (firmy Stag)
nr. rejestracyjny: RZE 11095
nr VIN: ZAR94000007198025

Dodaje tą wiadomość, bo być może rzucił się komuś gdzieś w oczy taki samochód (o tym nr. rejestracyjnym). Jak również, aby ktoś się nie naciął gdyby czasem auto trafiło do sprzedania...

77.jpg

Amortyzatory
Powrót