• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Planowany zakup używanej Giulietty

czyli na pewno okaże się, że sprzedający powie o lekkim przytarciu przedniego zderzaka :lol: a potem uda zdziwionego jak to było więcej ja nic nie wiedziałem to nie moje auto tylko wstawione :lol:

bądź czujny

pozdr.,

t.

ps. co do jednostki napędowej to każdy kupuje pod siebie - jedni kupują klekoty inni uważają, że prawdziwe samochody są na benzynę ;), najważniejsze żebyś Ty był zadowolony bo auto kupujesz dla siebie

wg mnie za drogo, za takie pieniądze oddalbym ci jeszcze dziś swoją ;D

60 kzł za 3-letniego przedlifta, bez jakichś cudów, to sporo. Sparafrazuję prezesa - ja też Ci moją za 60 sprzedać mogę (34km, 2013, polift, ale rejestracja dopiero 05/14). :D

Nie mówię, że samochód z ogłoszenia jest podejrzany - wszystko jest możliwe, ale przy zakupie za 60 kzł tym bardziej trzeba przetrzepać Julkę, nawet bardziej niż jakby była za 40. W końcu wrzucasz w nią o 20 kzł więcej. ;)

Nie mówię, że samochód z ogłoszenia jest podejrzany - wszystko jest możliwe, ale przy zakupie za 60 kzł tym bardziej trzeba przetrzepać Julkę, nawet bardziej niż jakby była za 40. W końcu wrzucasz w nią o 20 kzł więcej.

Kilka aut juz przerobiłem i z reguły jest tak że im tańsze i starsze auto tym ludzie bardziej szukają, a im droższe i młodsze to czasem wystarczy że się przejadą ;D nie dla kazdego jak widac 60k to dużo... chciałoby się tak samemu ;D heh

2 tyg temu szukałem autka, zobaczyłem ogłoszenie, umówiłem się na jazdę próbną, przejechałem się - spodobało się, a że nie znam się aż tak dobrze na autkach to dałem do sprawdzenia ASO (autko kupione w polskim salonie) - 3 dni oczekiwania na termin i koszt 300 zł, ale autko zostało sprawdzone i zostałem szczęśliwym posiadaczem pięknego wozu :). Mogę poradzić tylko że jeśli chcesz się wybrać by obejrzeć autko najpierw zadzwoń i umów się w ASO.. potem termin ustal ze sprzedającym.

No powiem ci, że na tym plastiku przy zamku maski tutaj jest tylko tabliczka znamionowa po lewej - a w mojej julce sa oprócz tego jeszcze 3 naklejki i tak było w każdej julce jak oglądałem je w salonie. Wg. mnie przynajmniej 2 powinny być. Wpisz sobie w googlu w grafice "giulietta engine bay" to zobaczysz o co chodzi.
więc coś z przodem mogło być robione wg. mnie.
P.S.
co do mocy to a cena zakupu 120tki niższa a za różnicę wstawiasz turbinę od 170tki z lekkimi przeróbkami + sofcik i masz to samo co 170MA ale bez awaryjnego multiaira ;) jakbym drugi raz kupował to bym brał właśnie 120 albo QV.

Te plakietki mnie też niepokoją ... sprawdzałem i powinny być 3. Swoją drogą przy zbliżeniu zdjęcia widać jakby coś z prawej strony kiedyś było :/ chyba jednak jeszcze poszukam.

...proste...zaden normalny facet poza Szkotami nie napierdala w sukience ;)

t.

No powiem ci, że na tym plastiku przy zamku maski tutaj jest tylko tabliczka znamionowa po lewej - a w mojej julce sa oprócz tego jeszcze 3 naklejki i tak było w każdej julce jak oglądałem je w salonie. Wg. mnie przynajmniej 2 powinny być. Wpisz sobie w googlu w grafice "giulietta engine bay" to zobaczysz o co chodzi.
więc coś z przodem mogło być robione wg. mnie.
P.S.
co do mocy to a cena zakupu 120tki niższa a za różnicę wstawiasz turbinę od 170tki z lekkimi przeróbkami + sofcik i masz to samo co 170MA ale bez awaryjnego multiaira ;) jakbym drugi raz kupował to bym brał właśnie 120 albo QV.

A może któryś z kolegów jest z Nowej Huty i ma do Alfki kawałek żeby podejść i ocenić swoim okiem?

Nadal szukam, a niestety na weekend wypadł mi wyjazd w inne miejsce i mimo, że bardzo chciałem jechać ją obejrzeć to mi się nie uda :/

A może któryś z kolegów jest z Nowej Huty i ma do Alfki kawałek żeby podejść i ocenić swoim okiem?

Nadal szukam, a niestety na weekend wypadł mi wyjazd w inne miejsce i mimo, że bardzo chciałem jechać ją obejrzeć to mi się nie uda :/

na bezwypadkowe net można zamówić płatną inspekcję auta na odległość. Jest tam sporo polecanych kolesi, którzy mają czujniki, interfejsy diagnostyczne, endoskopy oraz doświadczenie w handlarskich mykach i za ok 100-150 zeta robią nierzadko lepszy przegląd niż najlepsze aso. Co ważne także na odległość a potem przysyłają dokumentację z dużą ilością fotek na maila. Czasem lepiej wziąć kogoś takiego niż jechać samemu 500km i zobaczyć szrota.

na bezwypadkowe net można zamówić płatną inspekcję auta na odległość. Jest tam sporo polecanych kolesi, którzy mają czujniki, interfejsy diagnostyczne, endoskopy oraz doświadczenie w handlarskich mykach i za ok 100-150 zeta robią nierzadko lepszy przegląd niż najlepsze aso. Co ważne także na odległość a potem przysyłają dokumentację z dużą ilością fotek na maila. Czasem lepiej wziąć kogoś takiego niż jechać samemu 500km i zobaczyć szrota.

Dzięki za wskazówkę. Dzisiaj Pan z bezwypadkowe był na oględzinach auta i niestety potwierdziły się wszystkie podejrzenia x2. Przez telefon pięknie a na żywo ... wszytko malowane poza tylnymi drzwiami za kierowcą. Poduchy wybuchły, szyba przednia nieoryginalna, całość malowana i szpachlowana tylko aby. Ponoć w komorze silnika nawet obejmy wymieniane i nie przycięte tylko chamsko zostawione :/

Jedyny plus ... silnik najprawdopodobniej z oryginalnym przebiegiem bo na tyłach jeszcze klocki oryginalne.

Pozostaje szukać ale dzięki za wskazówki. Mam nadzieję, że niedługo się gdzieś miniemy :)

Na forumowym bazarze jest Giulietta 1.4 tb 2011 kupiona w polskim salonie, wygląda solidnie
Zaznaczam, że nie znam sprzedawcy ani samochodu

O tą chodzi?
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-alfa-giulietta-170-km-salon-polska-1-wl-serwis-aso-led-sport-vat23-ID6yz3Dn.html#f4fa9f9ab1
wyglada na uczciwe ogloszenie co o niej sadzicie?

Mógłbyś podesłać link bo chętnie za tak mała cene zamówiłbym taka inspekcjie a nie moge tego znalezc na bezwypadkowe net....

Mógłbyś podesłać link bo chętnie za tak mała cene zamówiłbym taka inspekcjie a nie moge tego znalezc na bezwypadkowe net....

Ponieważ korzystałem to podaję mail: sprawdzsamochod@o2.pl
Gość nazywa się Mateusz. Wszystko załatwiałem mailowo. Szybko odpisuje. Po inspekcji dzwoni do Ciebie z oględzin. Warto.

120 konna już sprzedana. Za nią nówka 2016 w kolorze Rosso Alfa:). Pozdrawiam.

Wiem, że to nie ten dział ( w bazarze już jest ogłoszenie ) ale jakby ktoś miał do sprzedania Giulietta QV w kwocie do 55 000 zł brutto ( 44 000 zł netto ) z faktura VAT 23% to zapraszam na priv.

Amortyzatory
Powrót