• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Planowany zakup używanej Giulietty

otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-alfa-romeo-giulietta-start-ampstop-bt-170ps-led-1-4-benz-65tys-przeb-ID6y9xLX.html#881412a108

Czy z takim rocznikiem/wyposażeniem/przebiegiem taka cena za tą Julkę jest realna?

a w czym problem? ja bym się martwił że jakaś dziwna wersja- nie znałem MA170 konnego na kapslach i z taką tapicerką no i manualną klimą.

O, a tak z ciekawości to czego jej brakuje? Skóra, jakieś czujniki zmierzchu, deszczu, inne felgi, co jeszcze?
jak na 3 latka to faktycznie niedroga - za taką cenę trudno kupić gołą skodę rapid z takim rocznikiem i z takim przebiegiem :D
a brakuje np. pakietów sport ;)

A co powiecie o tej
allegro.pl/show_item.php?item=6473712246#thumb/8

- - - Updated - - -

jest szansa w granicach 35-40k kupic jakas ciekawa julke MA? bo juz szukam szukam i powoli sie poddaje :mad:

A co powiecie o tej
allegro.pl/show_item.php?item=6473712246#thumb/8

dziwnie skonfigurowana, optycznie taka prawie bieda wersja, ale lakier ma Nero Etna za dopłatą, ktoś zapieprzył kartę z NAVI bo widze że nie ma, lista wyposażenia to pokaz bajkopisarstwa sprzedawcy

ale za to ma najrzadziej spotykany wzór 18" z Giulietty

zwykły Distinctive z opcją navi- nic specjalnego ani in plus ani in minus- jedynie dziwna z bieda wersji tapicerka foteli. Ja tam zalecam ostrożność w kwestii świeżo sprowadzanych rodzynków - masę jest popowodziowych po wiosennych ulewach właśnie z południa De i CH oraz A- 3 sztuki ostatnio oglądałem - ślicznie spryskane wszyskie kostki łącznie z body jakimś olejem a pianki foteli niestety rozpadały się.

Witam wszystkich. Proszę o opinię na temat tego modelu ? Warto obejrzeć, do Warszawy mam 280km :) Auto jest poleasingowe. allegro.pl/giulietta-1-4t-170km-automat-salon-1wl-xenon-vat23-i6471870559.html#thumb/1

Witam wszystkich. Proszę o opinię na temat tego modelu ? Warto obejrzeć, do Warszawy mam 280km :) Auto jest poleasingowe. allegro.pl/giulietta-1-4t-170km-automat-salon-1wl-xenon-vat23-i6471870559.html#thumb/1

Co tak wszyscy ostatnio oglądają się za wersjami bieda za tak ogromne pieniądze? ;D jedyne co mi sie tu podoba to TCT. przebieg? Możliwy, bo czemu by nie, może jeździła sobie żonka prezesa, kto to wie. Ale prawa rynku są sztywne, najpierw cena za rocznik i wyposażenie, potem przebieg... wg mnie za drogo, za takie pieniądze oddalbym ci jeszcze dziś swoją ;D

giuletta

Kurdę ale Ty masz diesla :) a co do wyposażenia to na allegro niestety mało jest białych Alf ze 170KM.... chociaż właśnie nowa się pojawiła, tylko srebrna : allegro.pl/alfa-romeo-giulietta-1-4-t-170-km-kraj-1-w-bezwypa-i6491284131.html . Co do cen, to niestety samochody używane mało tracą na wartości - czy to Focus, Leon czy Giuletta.
Co tak wszyscy ostatnio oglądają się za wersjami bieda za tak ogromne pieniądze? ;D jedyne co mi sie tu podoba to TCT. przebieg? Możliwy, bo czemu by nie, może jeździła sobie żonka prezesa, kto to wie. Ale prawa rynku są sztywne, najpierw cena za rocznik i wyposażenie, potem przebieg... wg mnie za drogo, za takie pieniądze oddalbym ci jeszcze dziś swoją ;D

ale Ty masz diesla

Czyli większą wartość na rynku pierwotnym i wtórnym ;p

- - - Updated - - -

Co do cen, to niestety samochody używane mało tracą na wartości - czy to Focus, Leon czy Giuletta.

Yyy nie prawda, po prostu Giulietta bardzo dobrze trzyma cenę od samego początku... wyraźnie lepiej niż konkurencja. Duży popyt, mała podaż i wyjątkową bezawaryjnosc

Dzięki panowie za szybka odpowiedz :)
A takie cacko:
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-1-4t-dna-170-km-brembo-chrom-pakiet-czarny-srodek-fv-ID6yre0j.html
Nawet fajnie wyposażona....
W moich zakresie pieniężnym raczej ciężko spotkać z polskiego salonu :(

Dzięki panowie za szybka odpowiedz :)
A takie cacko:
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-1-4t-dna-170-km-brembo-chrom-pakiet-czarny-srodek-fv-ID6yre0j.html
Nawet fajnie wyposażona....
W moich zakresie pieniężnym raczej ciężko spotkać z polskiego salonu :(

ogłoszenidawca widać ma opanowanego Photoshopa ;)

niestety na zdjęciach większość aut wygląda interesująco... 3ba pojechać zobaczyć i wtedy podjąć decyzję - kupić/nie kupić ;)

poproś o VIN sprawdź historię auta i .... decyduj

btw podróż z miernikiem też może się opłacić ;)

pozdr.,

t.

Witam,

moja kolejna wizyta i potrzebuję pomocy. Napaliłem się już jakiś czas temu na Giuliette (wcześniej była 156 i jednak stara miłość nie rdzewieje). Przejrzałem forum, oferty na oto itp i ... boję się, że się napaliłem na jedną bellę. Dokładnie na tą: otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-49-tys-km-bogata-wersja-ID6yyhMF.html#7edf7737a5

Potrzebuję chłodnego oka i dystansu co w niej Wam nie pasuje, na co zwracacie uwagę. Gość wydaje się konkretny wszystko niby pięknie. Jedyne co to nie pasują mi fele - widać nie oryginał (chyba, że było coś takiego montowane w co wątpię) i wiem, że auto miało malowany błotnik tewy przód i tył. Nic poważniejszego ponoć nie.
Dla pewności podaję VIN: ZAR94000007075901 - sprawdzony przez kolegę z forum w ASO pusto.
Auto ma książkę serwisową, ostatni przegląd przy 44000. No niby pięknie.

W sobotę planuję podjechać ale, że w Krakowie nikogo nie znam i nie mam jak podjechać do ASO bo wcześniej trzeba się umówić postanowiłem sam ją obejrzeć na żywo.

Czy to aby nie za dużo dobrego?
Pomocy i dzięki.

Witam,

moja kolejna wizyta i potrzebuję pomocy. Napaliłem się już jakiś czas temu na Giuliette (wcześniej była 156 i jednak stara miłość nie rdzewieje). Przejrzałem forum, oferty na oto itp i ... boję się, że się napaliłem na jedną bellę. Dokładnie na tą: otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-49-tys-km-bogata-wersja-ID6yyhMF.html#7edf7737a5

Potrzebuję chłodnego oka i dystansu co w niej Wam nie pasuje, na co zwracacie uwagę. Gość wydaje się konkretny wszystko niby pięknie. Jedyne co to nie pasują mi fele - widać nie oryginał (chyba, że było coś takiego montowane w co wątpię) i wiem, że auto miało malowany błotnik tewy przód i tył. Nic poważniejszego ponoć nie.
Dla pewności podaję VIN: ZAR94000007075901 - sprawdzony przez kolegę z forum w ASO pusto.
Auto ma książkę serwisową, ostatni przegląd przy 44000. No niby pięknie.

W sobotę planuję podjechać ale, że w Krakowie nikogo nie znam i nie mam jak podjechać do ASO bo wcześniej trzeba się umówić postanowiłem sam ją obejrzeć na żywo.

Czy to aby nie za dużo dobrego?
Pomocy i dzięki.

Ładna, tylko ten silnik przeraża słabością...

Felgi to Brock, porządne, pancerne, dość drogie

Dzięki za info.

Przeraża mocą czy jak? Co do usterkowości to bardziej się gdzieś boję MultiAir'a niż tego. Poza tym zaliczam przesiadkę z 75 kucy więc będzie ok :)

Co Wam nie pasuje na pierwszy rzut w aucie? Jakieś wskazówki?

Dzięki za info.

Przeraża mocą czy jak? Co do usterkowości to bardziej się gdzieś boję MultiAir'a niż tego. Poza tym zaliczam przesiadkę z 75 kucy więc będzie ok :)

Co Wam nie pasuje na pierwszy rzut w aucie? Jakieś wskazówki?

No powiem ci, że na tym plastiku przy zamku maski tutaj jest tylko tabliczka znamionowa po lewej - a w mojej julce sa oprócz tego jeszcze 3 naklejki i tak było w każdej julce jak oglądałem je w salonie. Wg. mnie przynajmniej 2 powinny być. Wpisz sobie w googlu w grafice "giulietta engine bay" to zobaczysz o co chodzi.
więc coś z przodem mogło być robione wg. mnie.
P.S.
co do mocy to a cena zakupu 120tki niższa a za różnicę wstawiasz turbinę od 170tki z lekkimi przeróbkami + sofcik i masz to samo co 170MA ale bez awaryjnego multiaira ;) jakbym drugi raz kupował to bym brał właśnie 120 albo QV.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót