• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Planowany zakup używanej Giulietty

Cześć wszystkim,
Zaczynam rozglądać się za Giuliettą dla siebie i chciałem zapytać czy ktoś oglądał ten egzemplarz w komisie w Bieruniu?

otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-bezwypadkowy-i-wlasciciel-oryginal-lakier-czujniki-parkowania-zadbany-ID6EAVt9.html

Przy okazji mam pytanie co do dyfuzora. Ten egzemplarz jest w biednej wersji 1.4 TB 120KM, a ma dyfuzor i podwójny wydech. Była możliwość dokupienia takich dodatków do takiej wersji, czy to jest dołożone?

Cześć,
podwójny wydech nie występował w ogóle w 1.4 120KM. Musiał zostać dołożony.

Cześć wszystkim,
Zaczynam rozglądać się za Giuliettą dla siebie i chciałem zapytać czy ktoś oglądał ten egzemplarz w komisie w Bieruniu?

otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-bezwypadkowy-i-wlasciciel-oryginal-lakier-czujniki-parkowania-zadbany-ID6EAVt9.html

Przy okazji mam pytanie co do dyfuzora. Ten egzemplarz jest w biednej wersji 1.4 TB 120KM, a ma dyfuzor i podwójny wydech. Była możliwość dokupienia takich dodatków do takiej wersji, czy to jest dołożone?

Ustal VIN.

Witam panowie wpadła mi w oko taka Julka
Czy ta cena nie jest trochę podejrzanie za niska?
alfa.jpg

Giulietta Quadrifoglio Verde 1.75 TBI + LPG

Cześć wszystkim :)
Obecnie jestem użytkownikiem od około pół roku Alfy 159 w 1.9 JDTm i co by tu dużo mówić bardzo mnie do siebie przekonała, na tyle że planuje zakup drugiej Alfy. Tym razem padło na Giuliette. Proszę zerknijcie na to ogłoszenie, jak sądzicie po samym ogłoszeniu? A może ktoś z Was zna ten egzemplarz? Ma możliwość podejrzeć vin gdzieś w Asi? Lub być może ktoś był i sprawdzał autko? W końcu czy 1.75 tbi + lpg to dobry pomysł ?? Konkretnie chodzi o to: otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-alfa-romeo-giulietta-1-75tbi-235km-ID6E26ko.html
Jestem umówiony na obejrzenie auta a mam troszkę km do pokonania, nie chce jechać na marne..

To raczej pojedziesz na marne :)
Samochód wisi już mega długo i wygląda na niesprzedawalny. Niestety czasy są takie że bez dołożenia do tej ceny przynajmniej 10k nie ma co nawet szukać takiej wersji.

RZeczywiście ma jakąś historię zdarzeń, są nawet jakieś zdjęcia z lipca zeszłego roku. Kup raport to się dowiesz dokładniej co było. Na oględziny weź ze sobą miernik lakieru.

Co do samego auta. Na zdjęciach wygląda w porządku. Ciekawe, że nie ma czujników cofania z tyłu w tej konfiguracji. Fajnie jakby była jakaś historia serwisu olejowego. Jak jeździł w trybie Long life to może być problem z systemem multiair. To, że się nie sprzedał od roku też jest podejrzane. Cenowo raczej niska półka więc warto dokładnie sprawdzić.

Ktoś zna auto? Część zdjęć jakby ze zlotów, może to forumowicz sprzedaje? otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-alfa-romeo-giulietta-1-4ma-sportiva-full-pl-ID6EIzjT.html

55000 zł.... Ja za swoją, co prawda bez podniesionej mocy i regulacji foteli, ale dałem dużo mniej. Co to się dzieje z cenami.

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

No ogólnie cena bardzo wysoka. W prawdzie sporo przeróbek ale 55tyś to naprawdę sporo.

Niski przebieg , full wersja i polift jeszcze dodatki takze cena jak najbardziej spoko

Wiem że rynek się mocno zmienił, ale 55tyś to nie kosztuje najdroższe dostępne QV w manualu także cena nie jest jak najbardziej spoko, tylko jest wysoka. Jak sobie przypomnę ile zapłaciłem za swoją Julkę ponad 2 lata temu to brzmi to jak żart (tak wiem, rynek się zmienił przez ten czas, po 2 latach jeżdżenia wartość pojazdu na AC zwiększyła się o ponad 7tyś :))

Ostatnia edycja:
Cześć, czy ktoś kojarzy może to auto? otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-alfa-romeo-giulietta-12572-na-gwarancji-f-vat-niski-przebieg-ID6D7ufV.html.

Chciałem zacząć przygodę z Alfami jednocześnie mając coś świeżego, natomiast to auto już trochę stoi i zastanawia mnie dlaczego - czy ktoś może mi powiedzieć czy jest to coś wartego zakupu?

Cześć, czy ktoś kojarzy może to auto? otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-alfa-romeo-giulietta-12572-na-gwarancji-f-vat-niski-przebieg-ID6D7ufV.html.

Chciałem zacząć przygodę z Alfami jednocześnie mając coś świeżego, natomiast to auto już trochę stoi i zastanawia mnie dlaczego - czy ktoś może mi powiedzieć czy jest to coś wartego zakupu?

Na lokalnym portalu też wisi od dawna ogloszenia.trojmiasto.pl/motoryzacja-sprzedam/alfa-romeo-giulietta-ogl64673936.html (tu cena netto), pewnie właśnie kwestia wysokiej ceny za wersję z silnikiem 120-konnym.

Na lokalnym portalu też wisi od dawna ogloszenia.trojmiasto.pl/motoryzacja-sprzedam/alfa-romeo-giulietta-ogl64673936.html (tu cena netto), pewnie właśnie kwestia wysokiej ceny za wersję z silnikiem 120-konnym.

Ma 150KM, a jeśli ogłoszenie jeszcze aktualne czas jej sprzedaży jest już mierzony nie w miesiącach, tylko latach.

Cześć!

Dalej się rozglądam i rozszerzyłem poszukiwania, czy ktoś z Was zna może tą Julkę?
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-krajowy-bezwypadkowy-ceramika-ID6ELBLc.html

Panowie spytam tu i tu może ktoś mi doradzi :) czy Alfa romeo giulietta 1.4t 170km końcówka 2011r w automacie z przebiegiem 130tys km chodzi mi o to,że do tej pory jezdziłem autami ze skrzynią manualną.W bmw np skrzynia 6stopnia ZF np bmw e90 zmienia biegi ok a jak jest z TCT w alfie? czytam w google itp i piszą ludziska,że lubi szarpnać z drugiego na trzeci bieg,że trzeba softa nowego wgrywać lub też pisza,że w mieście podczas jazdy jak człowiek jedzie te 40km/h to alfa już 6 bieg wrzuca gdzie na manualnej pewnie 3 lub 4 by człowiek jechał

Pytanie mam o tyle pilne ponieważ mam do kupienia za około 42tys pewną alfę bezwypadkową to raz i drugie auto po które mam jechać na drugi koniec Polski opel astra J gtc 2012r 1.6t 180KM benzyna cena ta sama.Jako,że szukałem alfy i się trafiały powypadkowe a teraz trafiła się ok ale w automacie to nie wiem czy jazda automatem nie będzie denerwująca jeżeli wcześniej tylko manualem jeździłem? dodam alfa ma przy kierownicy również lopatki zmiany biegów

Amortyzatory
Powrót