[156] Pierwsza Alfa

jancio85

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 SW 1.8 TS+lpg
Po prawie trzech latach od zarejestrowania się na tym forum wreszcie dorobiłem się swojej wymarzonej Alfy :). Moja piękna to 156 1.8 TS z LPG. Kupiona od prywatnego właściciela z mojego miasta, który sprzedawał ją raczej z przymusu niż chęci, gdyż potrzebował czegoś większego. Jestem trzecim właścicielem auta w Polsce. Poprzedni właściciel miał belle 2,5 roku. Auto polecił mi Qba z flar-ital, u którego było regularnie serwisowane i w zeszłym roku przeszło remont silnika. Mechanik u którego sprawdzałem auto przed zakupem był pozytywnie zaskoczony stanem mechanicznym alfy :). Mówił że dawno nie widział tak zadbanej belli.
Żeby nie było tak różowo to zaraz po zakupie miałem pierwszą przygodę. Mianowicie gdy wracałem z urzędu miasta po dopełnieniu przerejestrowania auta na siebie nie mogłem spuścić ręcznego (mechanik w czasie przeglądu mówił że linki ręcznego są do wymiany przed zimą). Musiałem się do niego wrócić żeby odblokował mi klocki hamulcowe i od razu zamówiłem linki. W środę czeka mnie wymiana :). Oprócz tego musze wymienić poduszki pod przednimi amortyzatorami, zakupić dwie letnie opony, gdyż tylko na przedniej osi są założone letnie kapcie :D. Mam nadzieję że będzie mi długo służyła :).P8180923.jpgP8180924.jpgP8180926.jpg

Przy okazji ten kokpit wskazuje, że jest to alfa po lifcie wnętrza? :)
Jeszcze jedno ma ktoś jakiś pomysł jak pozbyć się tych dziurek z prawej strony deski rozdzielczej? Bo mnie strasznie irytują :P.

Nie jest to lift wnętrza, zobacz w google jak wygląda. Proszę zdejmij to coś z kierownicy :D
kolor autka fajny ;)

Racja to coś z kiery zdejmij bo wygląda dramatycznie. kolorek jest fajny, rzadko spotykany. Ujeżdżałem kiedyś identyczną AR tylko 2.0TS Selespeed.
Co do dziur to ten dolny panel możesz wymienić droga zakupu nowego. ale górny to już ciężko z tym coś zrobić.
Wiem że to nie Ty tak podziurawiłeś. Ale zawsze dziwię się jakim trzeba być mongołem żeby robić dziury w desce rozdzielczej...Wiem, że czasy, technika była inna i zestawy głośnomówiące były jakie były no ale...

Mongołów w Polsce nie brakuje. Nie wiem spróbuje coś wymyśleć :)

Auto wymaga ogólnej uwagi, zabawy z lakierem + wnętrze. Powodzonka.

Fajnie, że masz już swoją Alfę ale widać po tych zdjęciach , że potrzebuje trochę kosmetyki - zarówno lakier jak i wnętrze. Najgorsze te dziury od strony pasażera :/

Fajnie, że masz już swoją Alfę ale widać po tych zdjęciach , że potrzebuje trochę kosmetyki - zarówno lakier jak i wnętrze. Najgorsze te dziury od strony pasażera :/

Dziury są straszne postaram się z nimi cos zrobić w najbliższym czasie

Zawsze tez możesz coś tam przykrecic skoro dziury juz masz ;)
No fakt wyglada to nie ciekawie nie wiem co kieruje osobami które maja takie pomysły ;)

Co do pokrowca na kierownicy. Już mnie koledzy ubiegli. Jeździł tym autem emeryt ? Chciałbym poznać wynalazce tego gadzetu ;)

~via samsung

Co do pokrowca na kierownicy. Już mnie koledzy ubiegli. Jeździł tym autem emeryt ? Chciałbym poznać wynalazce tego gadzetu ;)

~via samsung

Gość miał 31 lat tylko 3 lata starszy ode mnie :D. Normalnie zaraz wyjde i to wywale i wstawie drugą fote :D

Masakra. Nie wyobrażam sobie że w takim wieku coś takiego zamontować.

Niektorzy tlumacza ten montaż wzgledami praktycznymi. Plastikowa kierownica, zima, cieplej w ręce. Zapominając że ten "wynalazek" może być niebezpiecznym dodatkiem, kiedyś okaże się że chcąc szybko skręcić kierownicą skrecimy pokrowcem tylko i wyłącznie.

No ale jak widać takie cuda i młodym osobom się podobają.
Tak jest weź to ściągnij to najlepsze rozwiązanie. ;)
Ja osobiście zakazalbym sprzedaży tego ustrojstwa ;)
No ale pozdrawiam wszystkich którym się ten gadżet podoba ;)

~via samsung

No i operacja zakończona :D. A oto efekt mojego działania P8180930.jpgP8180929.jpgP8180928.jpg

Najlepsze jest to że mój ojciec powiedział że mu sie bardzo podoba to ustrojstwo. Więc stwierdziłem że mu to dam :D

Jak dla mnie kolor lekko powiedziawszy brzydki, ale to tylko moje zdanie.

Mi tam pasuje ta obecna ;) dla mnie 1 z ladniejszych mowiac o seryjnych alfy ;)

~via samsung

Amortyzatory
Powrót