jancio85
Nowy
- Auto
- Alfa Romeo 156 SW 1.8 TS+lpg
Po prawie trzech latach od zarejestrowania się na tym forum wreszcie dorobiłem się swojej wymarzonej Alfy
. Moja piękna to 156 1.8 TS z LPG. Kupiona od prywatnego właściciela z mojego miasta, który sprzedawał ją raczej z przymusu niż chęci, gdyż potrzebował czegoś większego. Jestem trzecim właścicielem auta w Polsce. Poprzedni właściciel miał belle 2,5 roku. Auto polecił mi Qba z flar-ital, u którego było regularnie serwisowane i w zeszłym roku przeszło remont silnika. Mechanik u którego sprawdzałem auto przed zakupem był pozytywnie zaskoczony stanem mechanicznym alfy
. Mówił że dawno nie widział tak zadbanej belli.
Żeby nie było tak różowo to zaraz po zakupie miałem pierwszą przygodę. Mianowicie gdy wracałem z urzędu miasta po dopełnieniu przerejestrowania auta na siebie nie mogłem spuścić ręcznego (mechanik w czasie przeglądu mówił że linki ręcznego są do wymiany przed zimą). Musiałem się do niego wrócić żeby odblokował mi klocki hamulcowe i od razu zamówiłem linki. W środę czeka mnie wymiana
. Oprócz tego musze wymienić poduszki pod przednimi amortyzatorami, zakupić dwie letnie opony, gdyż tylko na przedniej osi są założone letnie kapcie
. Mam nadzieję że będzie mi długo służyła
.

Przy okazji ten kokpit wskazuje, że jest to alfa po lifcie wnętrza?
Jeszcze jedno ma ktoś jakiś pomysł jak pozbyć się tych dziurek z prawej strony deski rozdzielczej? Bo mnie strasznie irytują
.
Żeby nie było tak różowo to zaraz po zakupie miałem pierwszą przygodę. Mianowicie gdy wracałem z urzędu miasta po dopełnieniu przerejestrowania auta na siebie nie mogłem spuścić ręcznego (mechanik w czasie przeglądu mówił że linki ręcznego są do wymiany przed zimą). Musiałem się do niego wrócić żeby odblokował mi klocki hamulcowe i od razu zamówiłem linki. W środę czeka mnie wymiana

Przy okazji ten kokpit wskazuje, że jest to alfa po lifcie wnętrza?
Jeszcze jedno ma ktoś jakiś pomysł jak pozbyć się tych dziurek z prawej strony deski rozdzielczej? Bo mnie strasznie irytują