• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Pielęgnacja opon. Jakie kosmetyki ?

Kupiłem Nielsen Brillance tak polecany wszędzie u kolegi AnB efekt fajny ale żeby taki wow? moje oponki są nowe i może z czasem zaczną bardziej błyszczeć bo efekt bardziej mat a ja wolę satynę nawet lekki połysk może jakiś inny(w rozsądnej kwocie) da taki efekt? Ale Nielsen Blue Window jest mega kozak.

Raczej nie zaczną. Nowe czy nie, żeby dressing dobrze się trzymał to warto szczotą wyszorować boki stężonym apc. Co do dressingu to dalej twierdzę że megs endurance robi robotę. Cena jest jaka jest, ale warto.

Dzieki za pomoc. Coś trza bedzie zakupic jak juz wypsikam te moje spraye:beer:
A te środki jak długo sie utrzymuja na oponie?

Nakładanie sprajem jest mało wydajne i niedokładne. Najlepiej kupić coś co proponowali koledzy (Nielsena, B2B) i nanosić pędzelkiem.

edytka

ale odkopałem. Chyba się dobrze nie obudziłem jeszcze po nocnej walce z polerką :)

Ostatnia edycja:
Tez jestem b. zadowolony, raz nalozylem i efekt utrzymuje sie pomimo deszczu

Wysłane z mojego HTC One

lakier do wlosow!:D kosztuje malo to se codziennie psikac mozesz! :D

Tez jestem b. zadowolony, raz nalozylem i efekt utrzymuje sie pomimo deszczu

Wysłane z mojego HTC One

lakier do wlosow!:D kosztuje malo to se codziennie psikac mozesz! :D

Back2Black wymiata :)

Ja kupiłem na stacji z braku czegoś innego coś takiego http://www.autoland.pl/produkty/kosmetyki_samochodowe/srodki_do_pielegnacji_opon_i_felg/blag_plus Kosztowało to koło 25zł. Wystarczyło na 7 lub 8 razy...Testowałem na Nokianach, Dębicach, Dunlopach, Verdstainach, Uniroyalach, Profilach, na każdej przyzwoity efekt, w miarę trwały, opona nie brudzi się, wystarczy demineralizowana z myjni i jest czysta :)

Ale jak widać koszt aplikacji to koło 3zł, chyba dużo? Ja to robiłem głównie na 16x205x55.

Jak mają się środki za 30-50zł do kosztu jednorazowej aplikacji? Mówimy tu o regularnym stosowaniu a nie że gumy po raz pierwszy widzą jakąś konserwację ;)

Strasznie drogo za ten autoland zaplaciles. W markecie to jest za 10 góra 12 złoty ;)

Ja polecę swoje najnowsze odkrycie - cos do opon bo nie znam nazwy, to jest produkt ich własnej linii - od snb czyli Nowickiego. 1l za ok 20pln wystarczy na kilka lat chyba. Rownież bardzo trwały i mocno odpycha wodę.

A ja kiedyś nie miałem nic do opon i spróbowałem czernidła do listew i zderzaków z autolandu ok 12 zł, i powiem szczerze że spisuje się rewelka:) o wiele lepiej niż do ramek wokół szyb:) tak na marginesie co do nich polecacie bo boczne słupki fajnie odzyskują kolor ale ramki nie:(

Na ramki koch magic plastik nano costam. Albo to cos od snb w moim poście pow.

Ja dotychczas do pielęgnacji opon używałem żel Turtle Wax. Lubię efekt "mokrych opon" i dzięki temu preparatowi go osiągam :)

Najlepszy środek jaki miałem w rękach do opon to blue Ice firmy pro car beauty cena za litr 120 zł ale dla użytku osobistego kilka lat bardzo wydajny i bardzo dobrze sie utrzymuje. Deszcz tak łatwo go nie spłukuje

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ostatnia edycja:
Ja używam CATREC VINYL TP-49 łatwo się nakłada i jest wydajny. Opona się nie błyszczy a ma ładną czerń,

Amortyzatory
Powrót