• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Stelvio] Piata zima dla akumulatora?

Giorgio

Użytkownik
Auto
Stelvio First Edition
Moje 2017 Stelvio czeka piata zima (w Alpach). Tylko 28 tys. km i akumulator do tej pory nigdy nie sprawil kłopotu. Auto dużo siedzi w garażu i wtedy zawsze podpięte pod "trickle charger." Za dwa/trzy tygodnie będzie 4 przegląd. Pełna fabryczna gwarancja do października 2022.

Z doświadczeń z poprzednimi samochodami wiem ze akumulator ma prawo upaść niedługo. Chciałbym byc na to przygotowanym. Moze tak sie nie stanie a moze gwarancja pokryje. Jak stanie wie to przed domem to pol biedy. Ale gdy bede w drodze to wolałbym juz zawczasu wiedzieć jakiego szukać a nie wtedy pisać do Was. A wiec....jakiej firmy, pojemności, itd. kupić j ak będzie trzeba? Nie, nie zrobie tego teraz ale z ta informacja w kieszeni pewniej pojadę w świat.

Przynajmniej do Giulietty akumulatory robił Exide - wg ich strony polecany aku to CL800/EL800 - 80 Ah, 720A, EFB
Varta zaleca Blue Dynamic EFB 580 500 080 - 800 Ah, 800A, EFB

Chociaż skoro aku jest w bagażniku, to nie wiem, czy nie lepiej wziąć AGM-a.

brać taki jak ma być w 280 czyli np Varta Blue Dynamic EFB 595 500 085 95 Ah 850 A.
Kłopoty z prądem odchodzą w zapomnienie po wyłączeniu keyless-a - sprawdzone.

- - - Updated - - -

Przynajmniej do Giulietty akumulatory robił Exide - wg ich strony polecany aku to CL800/EL800 - 80 Ah, 720A, EFB
Varta zaleca Blue Dynamic EFB 580 500 080 - 800 Ah, 800A, EFB

Chociaż skoro aku jest w bagażniku, to nie wiem, czy nie lepiej wziąć AGM-a.

za słabe!
fabryczny to taki :
received_466557094523372.jpg

Ostatnia edycja:
Na amerykańskim forum pisali, że serwisy wymieniały po padzie aku na AGM-y.

Wysłane z mojego Pixel 4a przy użyciu Tapatalka

Dziekuje...te informacje sa przydatne.!

Amortyzatory
Powrót