[159] Pasek alternatora 2.4 jtdm

cin.mk

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 1.9JTD 2002r - ciągle niezawodna! + AR SW 159 2.4 jtdm
Witam.

Naczytałem się już trochę w temacie wymiany paska samonapinakacego alternatora. Wygląda na to że ciężki temat...
Jednak zastanawia mnie czy w tym wypadku nie.pomoga kliny montażowe paska? Mam taki zestaw i planuje go użyć. Ale zanim rozbebesze to chciałem wiedzieć czy może ktoś próbował z klinami i odniósł sukces ??

Witam.

Naczytałem się już trochę w temacie wymiany paska samonapinakacego alternatora. Wygląda na to że ciężki temat...
Jednak zastanawia mnie czy w tym wypadku nie.pomoga kliny montażowe paska? Mam taki zestaw i planuje go użyć. Ale zanim rozbebesze to chciałem wiedzieć czy może ktoś próbował z klinami i odniósł sukces ??

Cały problem z montażem tego paska to brak miejsca, na duże koło z klimatyzacji wypróbowałem już kilka przyrządów i żaden nie pasował a jak założysz najpierw na duże koło a potem będziesz próbował na alternator to się zsuwa bo za duży kont. Da się to zrobić ale musisz mieć trochę wprawy i samozaparcia pewnie są jakieś wypróbowane metody ale wątpię żeby ktoś ci powiedział jak to zrobić.

Witam,
[MENTION=14596]megalanca[/MENTION], faktycznie kliny w zaden sposob sie nie okazaly pomocne.
Nameczylismy sie x czasu i niestety bez sukcesu.
Dobrze ze Olkusz mam pod reka i AutoItalia Olkusz okazal sie bardzo sprawny i pomocny w tej kwestii.
Zalozenie paska zajelo mu raptem 2 minuty + dojazd do Chrzanowa...

Tak wiec potwierdzam na wlasnej skorze, ze zalozenie tego paska dla kogos kto nie ma w tym wprawy jest praktycznie niewykonalne - tak jak bylo to w moim przypadku.

Witam,
[MENTION=14596]megalanca[/MENTION], faktycznie kliny w zaden sposob sie nie okazaly pomocne.
Nameczylismy sie x czasu i niestety bez sukcesu.
Dobrze ze Olkusz mam pod reka i AutoItalia Olkusz okazal sie bardzo sprawny i pomocny w tej kwestii.
Zalozenie paska zajelo mu raptem 2 minuty + dojazd do Chrzanowa...

Tak wiec potwierdzam na wlasnej skorze, ze zalozenie tego paska dla kogos kto nie ma w tym wprawy jest praktycznie niewykonalne - tak jak bylo to w moim przypadku.

najlepiej silnik wyciagniąć20220312_171054.jpg
taki żarcik

bez wprawy czy tez dobrego patentu nie wykonalne,kliny nie pomagają

Amortyzatory
Powrót