[155] Pare technicznych pytań przed zakupem 155 Silverstone

Zazwyczaj ściąga w prawo bo drogi są tak wyprofilowane żeby woda spływała. Może być mniej powietrza w prawej oponie, może się hamulce z prawej zapiekły, może łożyska szlag trafił a może dostała strzała...

Człowieku kupujesz auto za 2k i oczekujesz że będzie wszystko dobrze, bez rdzy. Bez problemu z obrotami itp
Dwa kafle to chyba normalna cena :P
A silnik to chyba nie taka pierdoła.

Kolego chodzi o tą alfe z Legnicy? Decyduj się bo jak nie to po nią jadę :) Jak możesz to napisz co tam za instalacja gazowa siedzi bo gość coś mi kręci. Robiłeś jakieś fotki? Bo też się nie mogę doprosić, a mam kawał drogi do Legnicy.

Ostatnia edycja:
Ta alfa z Legnicy sprzedaje się juz nie cały rok , więc coś musi z nia być nie tak , zwłaszcza ze wczesniej dawał do niej sporo częsci ( które potem osobno wyprzedawał )

Dzisiaj bylem po ta Alfe, juz stoi u mnie pod domem :) Stargowalem do 1600, koles dorzucil bardzo duzo czesci (m.in. kolektor wydechowy, kompletny wydech, atrape grilla, wszystkie swiatla, dwa blotniki, komplet foteli) Ogolnie gdybym sie uparl to bym calosc sprzedal za okolo 5000 :D Silnik i skrzynia bardzo dobrze, gorzej z reszta, bedzie duzy remont :) Moj pierwszy samochod - Alfa 155 :)

Hmmm nie wiem :D lakierowal bede sam ze znajomym, elektryka i mechanika tak samo, w ten samochod chce wlozyc worek pieniedzy i dziesiec workow serca i pracy :)

Panowie, pytanie do was - robic na klasyka w czarnej perle, czy na europejskiego low ridera w czarnym macie :D?

hmmmm , Przyjacielu .. nie obraź się ale tak hmmm zastanów się jak co chcesz zrobic ?
Bo lakierowanie , lakierowaniu nie równe ... mnie gość fachowiec co na serwisie maluje powiedział ze jak mu pomogę to lakierowanie na glanc , pod stan idealny to 8tys to jest cena wyjściowa ( a do 11 pewnie dobijemy ) .
więc powiedz najpierw co chcesz z tym samochodem robić ?
chcesz zrobić na maline i mieć je na zloty i stare lata ? Czy moze zrobić aby wygladało na najbliższe pare lat póki nie zarżniesz motora ?

ale , moja sugestia hmmm masz to na czerwono tylko ze wyblakło , rób pod rosso 132 i pierdziel :P będzie szał macicy i dziewice będą się za Tobą ogladać:P hahahaa

czy na europejskiego low ridera w czarnym macie :D?

Błagam, najgorszy lakier świata :) Rób na rosso, tak jak sugeruje Ci Dziaru. Bardzo ładny kolor czerwony to ten, który ma np. Stilo w wersji Schumacher (nie wiem, czy to nie taki sam, ekspertem od czerwonego nie jestem).

Potwierdzam, dodam tez że czarny mat to:
1. Musowo IDEALNA blacha, przy tym aucie samo przygotowanie zajmie Ci 2 tygodnie po 8h dziennie.
2. Żeby matowy dobrze wyglądał trzeba mu poświęcić cały dzień a efekt wytrzyma do pierwszego deszczu lub dłuższej trasy.
Matowy czarny wygląda dobrze jedynie na wystawie w salonie i niech tam pozostanie, jesli chcesz kombinować to daj półmat szary albo czerwony, prezencja będzie genialna. Poza tym 155 to stare auto i najlepiej wygląda w zwykłym lakierze.
Najlepiej zrobisz oklejając ja folia, wydasz 2-3 kafle na folie, do tego własna robota i będzie świetnie bez wydawania majątku.
A i tak czuję że prędzej ją sprzedasz.

Chcialem rosso, ale te plastiki wygladaja przy tym okropnie, jakhym mial w kolorze nadwozia te wstawki, to na bank rosso bym chcial :) i tak caly dach, maska jest w rdzy, trzeba blache doprowadzic do ladu

maska w rdzy ? Nie możliwe , nawet zamienniki są takiej jakości ze odrapana z lakieru nie zardzewieje .
mam do gołej blachy obicia i od 8 lat nie biere tego nic , a maske mam oryginalną ale nie z fabryczną ( bo był dzwon ) .

Sorry, pomyliło mi sie, klapa tylna oczywiscie :D ofc klamka od kierowcy zlamala, bede musial ogarnac

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Żeby matowy dobrze wyglądał trzeba mu poświęcić cały dzień a efekt wytrzyma do pierwszego deszczu lub dłuższej trasy
Nie! Mat zawsze wygląda słabo. Mat wygląda jako tako na wojskowych furmankach. Chociaż na nich to też jest chyba półmat...

Matowy czarny wygląda dobrze jedynie na wystawie w salonie
Chyba chciałeś napisać pod dyskoteką w Raszynie na X6 :P

A i tak czuję że prędzej ją sprzedasz.
Natomiast tu się z Tobą zgodzę. Kolega pewnie myśli że za 2-3 koła zrobi blacharkę :D

Ludzie, ten czlowiek dal mi druga 155 w czesciach, zmatowic lakier, polakierowac, i tyle, wszystkie zderzaki nie ruszone ruda leza w garazu :)

czy na europejskiego low ridera w czarnym macie :D?
Paskuda powstaje?

Dodano po 3 minutes:

omron8;1547860 . Kolega pewnie myśli że za 2-3 koła zrobi blacharkę :D[/QUOTE napisał:
Ja zrobiłem za mniej niż 1/3 sumy którą podałeś.
W dziale 155 8v znajdziesz fotki.

Ostatnia edycja:
hmmm dobra dobra , 1/3 tak ?
to był koszt lakieru , i innego dziadostwa potrzebnego do samego lakierowania .

Amortyzatory
Powrót