Pasikowskijan
Nowy
- Auto
- FOCUS
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Wiadome jest, że można znaleźć różne komponenty zaszyte pomiędzy markami samochodów. Ale że kość z panelu klimy będzie potrzebna do spawarki to bym nie pomyślał![]()
W związku z dwoma typami paneli czy posiadasz kolego ten z nowszej wersji, czy jest on na tym samym procesorze? Apropos spawarki CEBORY ona też jest włoska, więc widać że makarony lubią używać procesorów hitachi/renesas.Pamiętaj że były dwa typy tych paneli w zależności od rocznika. Z zewnątrz wyglądały identycznie. Ale z tyłu różniły się złączem. Ten ze zdjęć to z początków produkcji z dużym białym złączem i porządnymi wsuwkami. Potem było z wąskim czarnym złączem na malutkie piny.
P.S. Wiadome jest, że można znaleźć różne komponenty zaszyte pomiędzy markami samochodów. Ale że kość z panelu klimy będzie potrzebna do spawarki to bym nie pomyślał![]()
Marku kupilem radio od polift a stare mam przedlift i właśnie to gniazdo od klimy jest inne i nie pasuje do mojej wtyczki . Jak z tym sobie najsprawniej poradzić ? Bo nie wiem jakie inne zmiany z wiązką były w polifcie [emoji52]Pamiętaj że były dwa typy tych paneli w zależności od rocznika. Z zewnątrz wyglądały identycznie. Ale z tyłu różniły się złączem. Ten ze zdjęć to z początków produkcji z dużym białym złączem i porządnymi wsuwkami. Potem było z wąskim czarnym złączem na malutkie piny.
P.S. Wiadome jest, że można znaleźć różne komponenty zaszyte pomiędzy markami samochodów. Ale że kość z panelu klimy będzie potrzebna do spawarki to bym nie pomyślał![]()
Panel zmieniłem bo w moim przyciski powylamywane [emoji846] i tylko chodzi o to gniazdo. Kostki nie mam , ewentualnie czy można płytkę przełożyć a przyciski by zostały z nowego ? Ewentualnie od czego by pasowała kostka bo oryginału na szybko nie znajdęA czemu chcesz zmieniać ten panel? Zostaw swój stary.
Wtyczka klimy jest wplątana w wiązkę audio (zmienia się np z DSP). Kojarzę coś, że to kwestia przelutowania kabelków do innego typu wtyczki. Ale nie mam pewności. Na pewno byś potrzebował wtyczkę.
Chciałem tego uniknąć bo łatwo uszkodzić zaczepy i chciałem mieć nowszą obudowę [emoji846], bardziej chodzilo mi czy jak zorganizuje przewod od sterownika klimy do panelu to jest na zasadzie podmiany ?Najszybciej i najprościej będzie przełożyć przyciski. Nie pamiętam teraz jak ale otworzyć to się da na pewno.
więcej różnic nie ma.
Mumins sprawa skomplikowana jest trochę bardziej . Nie mogę przełożyć przyciskow bo nie mogę wykorzystać starej obudowy . Jest projekt z nową obudową i musi ona zostać . Jedynie mogę ze starej próbować przełożyć płytkę z gniazdem ale nie wiem czy to jest możliwe. Lub co bym wolał obciac stara i dolutowac nową wtyczkę [emoji846]Ano tu się myliszsam to ostatnio przerabiałem i mając dwa panele w ręce nie mogłem przełożyć przycisków, bo mój oryginalny panel miał bolce, a nowo zakupiony był na haczyki, przy czym wszystko pasowało jeśli chodzi o wtyczkę i po prostu podpiąłem nowy (nie chciałem tego robić bo jeden przycisk jest trochę wyślizgany i będzie widać pod światło).
[MENTION=2664]Kris_Nero166[/MENTION] jeśli masz takie same mocowania w obu panelach (bolce lub haczyki) to nie ma co się bać, bez problemu wyjmiesz przyciski i przełożysz. Weź sobie cienki płaski śrubokręt i plastikowe narzędzie do podważania jeśli masz i ogarniesz to w 10 minut.
Nie masz może rozpisanych pinów? A Jak bym puścił caly kabel od sterownika klimatyzacji ? Sterownik byl chyba taki sam w każdym rocznikuSzukaj w tematach o DSP. Poza wymianą wtyczki są bodajże zamienione 2 kable i trzeba to uwzględnić.