• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulietta] P1064 Czy napewno Moduł MultiAir?

Qubi

Nowy
Auto
-
Witam
Piszę do was z prośbą o rade bardziej doświadczonych posiadaczy, w mojej Julce wywala check engine w trakcie jazdy gdy podłączyłem pod komputer wyskakuje błąd p1064- Sygnał z elektrozaworu elementów sterujących UniAir dla cyl.4 – nieciągły.
Co do samego błędu to wyskakuje w trakcie jazdy jednak nie odczuwam przy tym ani utraty mocy ani innych objawów poza przejściem w tryb awaryjny tzn odcięciem S&S ora DNA.
Po kilkukrotnym ponownym uruchomieniu silnika check znika i jest spokój na jakiś czas.
Czytałem trochę o tym i ludzie podawali jako przyczyny również wymianę oleju ale u mnie było to 6 tys km temu więc raczej nie to, radzono również przepiać cewki z innego gniazda i zobaczyć czy wskakuje błąd na ten sam cylinder, zrobiłem to jednak błąd dalej ten sam.

Tu pojawiają się moje pytania,
czy to moduł MA czy jest szansa że coś innego?

Czy jest sens spróbować wymienić filtr MA czy od razu stawiać na warsztat?

Jakie mogą być inne przyczyny tego błędu niż moduł MA? może spróbować szukać po tańszych rozwiązaniach, moduł niby regenerowany 35tys km temu przez poprzedniego właściciela.

Mam to samo, tyle ,że błąd p1062. Zamiana cewek nic nie dała. Okej zmieniany 5 tys temu. Za jakiś czas poczujesz po włączeniu check jak auto traci moc na minute i pali na 3 cylindry.
Aktualnie mój Mietek stoi w warsztacie. Za dwa tygodnie będę wiedzieć co było przyczyną. Dam znać.

W takim razie czekam na informacje co to się podziało u Ciebie.
Może jeszcze kltoś miał podobne problemy i się wypowie?

Amortyzatory
Powrót