Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Tak, modzenie uszkodzonego samochodu to genialny pomysł. Na takie problemy rozwiązaniem jest konkretna diagnostyka i naprawa usterki, nie czyszczenie tablicy DTC.
Narazie komputerem sprawdzone kąty wtrysków są ok tylko komputer nie pokazuje żadnej temperatury paliwa po prostu brak odczytu w tym miejscu w piątek zostawiam ją na dłużej może coś więcej się dowiem. Podpowiedzcie na co zwrócić uwagę po podpięciu
pewnie czujnik temp.paliwa jest wraz z czujnikiem obecności wody podmień z tego co pamiętam nie miałem problemu z odczytem temp.paliwa ale mam ori sprzęt,w tej wersji tak jak pisze kolega nie było problemów z odczytem wartości
Alfa stoi już tydzień u elektronika z dobrym komputerem sprawdził ciśnienie na wytryskach jest 280 bar kąty wtrysków też ok sprawdzane na postoju wszystkie parametry pokazuje jak należy a w miejscu temperatury paliwa komputer wyświetla brak danych czy na obrotach wolnych obrotach czy jak się ją wkręci na te 3000 gdzie następuje odcięcie czujnik wkręcany w filtr już wymieniłem bez zmian. Dodam jeszcze że jestem z Piotrkowa Tryb.
Kolejna porcja informacji na temat tego przypadku. Elektryk dobrał się do temperatury paliwa bez odpalonego auta pokazuje pomiędzy 85-95 stopni. Temperaturę pokazuje nawet jak się odepnie wtyczkę pod filtrem paliwa.
Witam również mam problem z błędem P0168 w mojej 159 1.9 8v. Wymieniłem filtr paliwa i czujnik temperatury paliwa na nowy i nie pomogło. Co kolega ma na myśli pisząc "sterownik"? Sterownik czego?
Zarejestruj się i korzystaj z forum bez rozpraszających banerów reklamowych.
Jako zalogowany użytkownik zyskujesz wygodniejszy dostęp do treści, możliwość komentowania, korzystania z prywatnych wiadomości i pełne wsparcie społeczności.
Nie zajmuje to długo, a różnica w komforcie przeglądania naprawdę robi wrażenie! 💡🎉
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.