• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulia] Osłony z Giulii Q

Mam kilka wątpliwości po montażu:
oslony.jpg

Załączniki

• oslony.jpg
    oslony.jpg
    93.4 KB · Wyświetleń: 11
Czy ktoś może wie jak znaleźć takie osłony komory silnika do Stelvio? Wyglądają na oryginalne choć rzadko która to ma.
Stelvio Q osłony.jpg

Szukasz do stelvio do wersji słabszej rozumiem.W eperze katalogu fiata tego nie ma. Jak pisałem wczesnej od guli nie pasuje.

Mam pytanie.
Moja była oryginalna maska miała uszczelkę z przodu na takie małe spinki,które mocowały ją do maski. Nowa maska nie ma dziurek na te spinki.
To normalne? Czy do "nowej" maski jest inna uszczelka?

Podbijam temat - Stelvio, uszczelka maski i plastki, może ktoś znalazł kody?

Czy ty jeździsz z otwartą maską? Czy to ma być dla mechanika [emoji23]

Wiesz, mogę odpowiedzieć przykładowo:
1. Co Cię to obchodzi? Mój samochód i ma by był taki jak chcę.
2. Nie lubię syfu w samochodzie, niezależnie czy to maska, kabina, czy bagażnik.
3. Traktuję silnik w Alfie jako swego rodzaju arcydzieło, które powinno być ładnie prezentowane.

Mogę też napisać, że w sumie, w moim wypadku, to 1,2,3

Miłego dnia!

U mnie z pośpiechu zapewne (lub z braków) zapomniano o zamontowaniu gąbek wygłuszających po lewej i prawej stronie przednich błotników pod maską. Chciałbym sprecyzować swoją reklamację w salonie i podać komplet z numerami katalogowymi. Czy jest gdzieś katalog online by ustalić numery?

Gdyby nie ten temat, to zapewne nie zauważyłbym braków, szczerze, to się dziwiłem, że z pod maski widzę takie przewiewy...

To w twoim ASO aż takie ciemnoty pracują? Jprdl jak czytam te tematy o giuliii/stelvio to nóż się w kieszeni otwiera. Ty masz znać numery i podać im na tacy? Od czego oni tam są? Niech zamawiają i biorą na klatę a nie miganie się, że coś może nie podejść.
W ogóle technikalia w alfach to jakiś dramat, poczynając na katalogach części, gdzie każdy mówi co innego a kończąc na tym nieszczęsnym eperze który jest tak nieprzejrzysty jak tylko może być.
W japsach jakoś z katalogu wszystko się zgadza, (nawet jak podbierasz części od Rovera np), a manuał jest w normalnym pdfie z odnośnikami, schematy elektryczne od a do z, a nie każdy moduł na innej stronie, gdzie ciężko znaleźć co ci trzeba..
Ehh wstałem dziś chyba lewą nogą, ale po waszych wpisach koledzy mam wrażenie że sami stażyści pracują w salonach i w ASO.

"Ważniejsza od celu podróży jest radość z podróżowania" - Soichiro Honda

To w twoim ASO aż takie ciemnoty pracują? Jprdl jak czytam te tematy o giuliii/stelvio to nóż się w kieszeni otwiera. Ty masz znać numery i podać im na tacy? Od czego oni tam są? Niech zamawiają i biorą na klatę a nie miganie się, że coś może nie podejść.
W ogóle technikalia w alfach to jakiś dramat, poczynając na katalogach części, gdzie każdy mówi co innego a kończąc na tym nieszczęsnym eperze który jest tak nieprzejrzysty jak tylko może być.
W japsach jakoś z katalogu wszystko się zgadza, (nawet jak podbierasz części od Rovera np), a manuał jest w normalnym pdfie z odnośnikami, schematy elektryczne od a do z, a nie każdy moduł na innej stronie, gdzie ciężko znaleźć co ci trzeba..
Ehh wstałem dziś chyba lewą nogą, ale po waszych wpisach koledzy mam wrażenie że sami stażyści pracują w salonach i w ASO.

Numery szukam zapobiegawczo, wyprzedzając temat słabego przygotowania serwisu. Nie wiem jak się ustosunkują do tematu. Poza tym, już tak mam, że wcześniej temat gryzę i na "złe odpowiedzi" mam szybkie naprowadzenie.

U mnie z pośpiechu zapewne (lub z braków) zapomniano o zamontowaniu gąbek wygłuszających po lewej i prawej stronie przednich błotników pod maską. Chciałbym sprecyzować swoją reklamację w salonie i podać komplet z numerami katalogowymi. Czy jest gdzieś katalog online by ustalić numery?

Gdyby nie ten temat, to zapewne nie zauważyłbym braków, szczerze, to się dziwiłem, że z pod maski widzę takie przewiewy...

nie zapomniano- to oszczędności.

Numery szukam zapobiegawczo, wyprzedzając temat słabego przygotowania serwisu. Nie wiem jak się ustosunkują do tematu. Poza tym, już tak mam, że wcześniej temat gryzę i na "złe odpowiedzi" mam szybkie naprowadzenie.
Rozumiem cię doskonale, chodzi mi o to, że jako klient wcale nie musisz się na tym znać. Od tego oni tam są i biorą za to pieniądze. To przykre, że klient musi prostować albo szkolić kogoś, kto powinien się na tym znać.

Amortyzatory
Powrót