Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
To cięgno (55232064) zmieniłem na shotshifter, v skrzyni mam Castrol Syntrans 75W, luzu na tym cięgle nie ma, jednak opór przy wrzucaniu jedynki jest taki sam...
Nie, kupiłem od Novitec. Do montażu "plug and play"
guma oddzieliła się od metalu, i w każdej chwili mogłem stracić biegi.Ziz, cięgno wymieniłem dopiero wczoraj więc jest za wcześnie na diagnozę. Na razie jedynka wchodzi ładnie, ale może to przez to, że dziś jest ciepło. Dwójka raczej bez zmian z lekkim oporem. Jak ktoś kto będzie chciał kupić juliettę to przeczyta to pomyśli, że jest jakiś mega problem ze skrzynią, tymczasem tak nie jest (przynajmniej u mnie) Po prostu jedynka i dwójka wchodzi trochę gorzej od pozostałych biegów. Zamierzam to olać i cieszyć się jazdą.
Też mam problem z często nie wchodzącą jedynką... Wymieniłem olej w skrzyni na Castrol Syntrans B 75W (było troszeczkę opiłków na korku), założyłem nowe cięgno, które po wyjęciu rozpadło się dokładnie tak samo jak to na zdjęciu w tym wątku... Miałem wielką nadzieję, że jak cięgno rozwalone to na bank jedynka się poprawi...Było całkiem nieźle, jedynka delikatniej haczyła ale wchodziła za każdym razem ! Szkoda tylko , że trwało to jeden dzień... Mam wrażenie, że jeszcze tam coś nie gra z linkami lub wybierakiem. Zaciekawiło mnie zdanie o zamarzających linkach w tym artykule:
https://autokult.pl/1800,uzywana-alfa-romeo-giulietta-awarie-i-problemy
Na forum nie znalazłem zbyt wiele o problemach z pancerzem linek a Panowie z autokultu jednak o tym napisali... Ktoś coś na ten temat ?
Pytałem we Fiacie to zestaw pierwszego biegu to ok 620zł( koło zębate, łożysko, synchro i jakiś nastawnik czy coś) + uszczelniacze
Mała korekta tak jak pod spodem pisze FerraEnzo luz jest na tym cięgle - Pokaż załącznik 227535 - Pokaż załącznik 227536
DziękiTo cięgno jest pod maską.