• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Opis kontrolek w alfie 156

jo 2004

---------- Post added at 12:34 ---------- Previous post was at 11:47 ----------

no więc spr - u mnie nawet nie mignie przy przekręceniu kluczyka
mam filmik ale nie chce mi się wrzucac :lol:

tego nie wiem
wiem że ja nie mam tej kontrolki na zegarach tylko w razie w wywali ją wyświetlacz :lol:
no ale jo ni mom 156

to niech se inni posiadacze 156 sprawdzajo

:lol:

Ostatnia edycja:
A mi ta kotrolka dziś migła na zakręcie, zgasła i już sie niepokazała :)*coś sie może stać ?*

Dobra przeczytałem że może doprowadzić do zepsucia wtrysków Ale raczej powinna sie palić cały czas a nie tylko *mignąć no nie ?*

No też zaczyna mnie to coraz bardziej zastanawiać :confused:
Dlatego, ze wszystko działa poprawnie, nie ma błędów, i kontrolka gaśnie (tak jakby po teście jakimś). Nie zapala się podczas jazdy, więc nie ma niepokojących objawów, które by coś sygnalizowały.

u mnie tak samo kontrolka po przekręceniu kluczyka się podświetla i zaraz gaśnie. Było tak przed wymianą filtra i jest tak samo po.

mi tak samo ta kontrolka sie świeci aż do momentu przekręcenia kluczyka.

Witam wszystkich jestem szczęsliwym posiadaczem 156 1,9 jtd jednakże mam pewien problem może głupi i prozaiczny ale nie widzę nigdzie na zegarach kontrolki "check engine" jest ona czyms zastapiona czy ślepy jestem??

koledzy krotkie pytanie i mam nadzieje ze rowniez krotka odp :cool:

kontrolka airbag'u pasażera powinna swiecic przy aktywnej poduszce pasażera?

sprawdzalem.... niestety swieci zarówno przy aktywnej jak i nieaktywnej poduszce pasażera.... :(

pytanie dlaczego? jakis czujnik?

Witam wszystkich jestem szczęsliwym posiadaczem 156 1,9 jtd jednakże mam pewien problem może głupi i prozaiczny ale nie widzę nigdzie na zegarach kontrolki "check engine" jest ona czyms zastapiona czy ślepy jestem??

Z którego roku jest twoja Alfa. W pierwszej wersji była czerwona kontrolka wtrysku. Coś takiego między zegarami fc3c8fd1dbe478c5m.jpg
Natomiast po liftingu jest na lewym zegarze kontrolka
images.jpg

sprawdzalem.... niestety świeci zarówno przy aktywnej jak i nieaktywnej poduszce pasażera.... :(
pytanie dlaczego? jakis czujnik?

Po prostu błąd poduszki. Poszukaj coś na ten temat. Usterkę poduszki diagnozuje interfejs diagnostyczny.

Szukałem w szukajce i nie mogę znaleźć.

Zapaliła mi się kontrolka płatka śniegu obok dziennego przebiegu i za czorta nie wiem od czego ona jest :/ Szukałem w manualu i też lipa.

Info o możliwości wystąpieniu lodu na drodze, włącza się przy +3,5*C. Przy okazji takiej temp zewnętrznej nie włącza się klima.

brak kontrolki silnika 156 1.6 2001r

przed uruchomieniem silnika gdy wszystkie kontrolki się zapalają ale nie widzę kontrolki silnika - nie wiem o co chodzi bo niedawno kupiłem to autko i jakoś przy zakupie nie zauważyłem , silnik pracuje normalnie . uszkodzona kontrolka , czy przewód jakiś wypięty był przez jakiegoś magika - nie palił wcześniej na wszystkie gary - zerwana świeca ,wymieniłem świece oraz kable - ten od zerwanej był przepalony ( teraz śmiga )

której to niby nie widzisz u siebie w 156 przed fl ??

Przechwytywanie.jpg

ja tam nie znam "kontrolki silnika" w 156 przed liftem

Amortyzatory
Powrót