[MiTo] Opinie o MiTo

Piciu napisał:
alfasound_mania napisał:
Już wykrzesali na onecie pokazywali wersje jakiegoś tunera gdzie było 220 Koników , 220 KOni!!
A ja znalazłem propozycję innego tunera, podciągnął kompresorem do 245 KM 8)
http://www.autogaleria.pl/news/index.php?id=1389
Pozdr!

Mimo, ze moje gusta sklaniaja sie bardziej ku starszym modelom Alfy, ta propozycja 159 po prostu powala mnie na kolana. Cudo.

Co do Alfy Mi.To - jak juz ktos wyzej napisal, w tej klasie chyba najrozsadniejszy wybor, szczegolnie dla osob ceniacych sobie doznania estetyczne, a tych kierujac oko na Mi.To nie brakuje :)

Piciu napisał:
alfasound_mania napisał:
Już wykrzesali na onecie pokazywali wersje jakiegoś tunera gdzie było 220 Koników , 220 KOni!!
A ja znalazłem propozycję innego tunera, podciągnął kompresorem do 245 KM 8)
http://www.autogaleria.pl/news/index.php?id=1389
Pozdr!
Oj koledzy nie czytacie www.alfaholicy.org gdzie redaktor Bobryt już w czerwcu 2008 zamieścił artykuł dotyczący projektu 159 J4 Compressor Autodelty :lol: Wszystko jest na pierwszej stronie.Pozdrawiam

Alfa MiTo na początku mi się nie podobała, ale obecnie podoba mi się coraz bardziej. Widziałem na żywo czarną , ładniutka była :) Kupiłbym 1.4 turbo plus podkręcenie i myślę, że 180 KM spokojnie by miała :)

Wodzu33 napisał:
Kupiłbym 1.4 turbo plus podkręcenie i myślę, że 180 KM
Może tak da się wykorzystać pakiet ESSEESSE z Abartha Grande Punto? Daje właśnie 180 KM oraz 270 Nm przy wysokich, jak na silnik turbo, 3.000 obr/min. Mi to pachnie turbiną o dużej średnicy :D

I kuciem całości.

Wodzu33 napisał:
Alfa MiTo na początku mi się nie podobała, ale obecnie podoba mi się coraz bardziej. Widziałem na żywo czarną , ładniutka była :) Kupiłbym 1.4 turbo plus podkręcenie i myślę, że 180 KM spokojnie by miała :)

Nom ale seryjne turbo by dlugo nie pozylo niestety jakby zaczelo ladowac wieksze cisnienie a i moglo byc ubogo.

mmmm,szczerze powiedziawszy nie zrobiło to auto na mnie wielkiego wrażenie,nie udana próba udawania czegoś czym Mi.To nie jest.....a jest tylko wózkiem na zakupy :P

Osobiście z takich maluchów dużo bardziej wolał bym fiata 500 w wersji Abarth,ma więcej charakteru 8)

Moim zdaniem jest to piękny samochodzik. Ja odbyłem nią jazde próbną, żona też jeździła i całkiem realnie rozwarzamy jej zakup. Tym bardziej, że muszę przyznać iż rabacik udzielony na jej cenie był baaaaardzo przyzwoity!

mra napisał:
Moim zdaniem jest to piękny samochodzik. Ja odbyłem nią jazde próbną, żona też jeździła i całkiem realnie rozwarzamy jej zakup. Tym bardziej, że muszę przyznać iż rabacik udzielony na jej cenie był baaaaardzo przyzwoity!
Uchyl rąbka tajemnicy co do tych rabatów :lol: bo jeszcze 3 miesiace temu dealerzy krzyczeli zgodnie ,,Żadnych rabatów na MiTo''

mra, ...podpinam sie pod post wyzej - uchyl rabka tajemnicy! :>>

Ja sie przyznam, ze z poczatku MiTo dla mnie bylo niekoniecznie tym czego oczekiwalem... pozniej przyszedl czas na wyprawe do salonu (AutoRes Rzeszow) i obejrzenie na zywo...

Nuova Delta i Alfa Mi.To.
Pierwsza od 69k zł z 1.4 120CV a druga demo (ale nie jezdzilem, sprzedawca tlumaczyl, ze trzeba sie zapisac na jazde wczesniej... - dziwna polityka) MiTo 1.4TB 155CV za 85k zł :o

Z punktu widzenia ekstrawaganckiego - a jednoczesnie praktycznego osobnika - wybor prosty - ze wskazaniem na wieksza siostre :)

Ale MiTo ma w sobie moc uroku.
Strasza boczki drzwi, ktore za te pieniadze powinny byc wykonane z lepszych materialow...

No i kwestia kasy...

MiTo 1.4 78CV za 50 000,- PLN :?: ;//
MiTo 1.4TB za 68 000,- PLN :?: ;//
Duzo IMO... Skorpion o 10 tysiecy tanszy a tez z 1.4T pod maska :)
Chyba, ze zaczyna sie historia jak w salonach Citroen'a i rabaty-rabaty-rabaty...
I bedzie mozna sporo ugryzc z ceny katalogowej.

Nooo poooochwaaal sie ileee tego rabatu!? :lol:

Powiem tak, przy całkowitej cenie katalogowej z dodatkami wybranymi przeze mnie i żonkę sięgającej trochę powyżej 96 tys. zł dostaliśmy sporo ponad 10% rabatu oraz alarm w cenie. I to za rocznik 2009. Dokładnych kwot wolę jednak nie podawać. Chciałem jeszcze komplet kół z oponami zimowymi ale tu już napotkałem duży opór i raczej już jego nie przełamie, ale jak będe szedł składać zamówienie to spróbuje jeszcze raz.

fiergloo napisał:
I kuciem całości.
Raz, że to są silniki uturbione, więc mają większy margines wytrzymałości. Dwa, wszystkie t-jet mają ten sam dół, seria ma na pewno margines do okolic 220 km - Źródło bezpośrednio od technologa fiata. W tym silniku przyrost kilkudziesięciu koni to kwestia softu.

W poniedziałek kręciłem się po Warszawie i wjechałem w ciasną uliczkę, szczelnie wypełnioną samochodami.

I tak przeciskam się tą uliczką i nagle wzrok mój przykuł w oddali jakiś samochód.
Myślę sobie: "jakieś fajne autko"

Podjeżdżam bliżej i patrzę, a to MiTo stoi.

Co prawda było ustawione do mnie tyłem, więc nie wiem, czy podobne wrażenie zrobiłoby to auto stojąc przodem, ale wyróżnia się z tłumu i to bardzo.

Także pod tym względem to Alfa pełną gębą.

Byłem dziś w salonie AR i dokładnie (po raz kolejny ;p) wyoglądałem sobie Mito. Auto dużo lepiej prezentuje się "na żywo" niż na zdjęciach. A wnętrze to już naprawdę bajka. W piątek jestem umówiony na jazdę próbną, a co będzie dalej aż się boję... ;)

Jestem już po jazdach Mito :) Auto bajka, prowadzi się wspaniale a z silnikiem 155KM przyspiesza jak mały odrzutowiec :P Mito podoba mi się coraz bardziej :D Wszystkim polecam przejażdżkę Mito, zwłaszcza malkontentom, na pewno się zdziwią co to małe (właściwie wcale nie takie małe) autko potrafi. Mito to Alfa pełną gębą :mrgreen:

Mito to Alfa pełną gębą

Właściwości jezdne ma alfowskie to fakt, bo sztywnośc skrętna nadwozia dużo nadrabia. Ale- silnik nie jest z Alfy Romeo, płyta podłogowa jak w Oplu Corsa i Fiacie Grande Punto, napęd na przód w przypadku małych Alf jest bardziej pożądany bo to tak jak w Alfasudzie i 33. Wg. mnie to nie jest Alfa pełną gębą.

I przód mi się nie podoba w ogóle.

Amortyzatory
Powrót