[Giulietta] Offtopic

Mam nadzieję, że czerwona też jest, bo pojawia się w niektórych katalogach :).

Dlaczego niby deska nie jest praktyczna? Wszystko jest na swoim miejscu, choć przełączniki wyglądają dość delikatnie, no i nie jest szaro-buro-kwadratowe jak w reszcie aut.

O gustach się nie dyskutuje ale...deska w julce to krok wstecz włoskiego design-u, materiały to inna sprawa ale ja lubię jeździć w aucie które mi się podoba w środku, bo więcej czasu mam jednak deskę przed oczami a nie karoserię.

Kierownica julki powinna mieć opcję z mito: srebne końce ramion - wyglądałaby lepiej choć do tej z 159 to ma daleko ( dla jasności kierownica z 159 nie powaliła mnie podczas jazdy próbnej, ale mając teraz porównainie z julką to sorry julcia:D ).

A dla mnie kierownica 159 jest mało sportowa - ta ze 147 prezentuje się sporo lepiej. Sama deska podoba mi się bardziej niż w 159, za to materiały są wyraźnie gorsze.

Kierownica julki powinna mieć opcję z mito: srebne końce ramion - wyglądałaby lepiej choć do tej z 159 to ma daleko ( dla jasności kierownica z 159 nie powaliła mnie podczas jazdy próbnej, ale mając teraz porównainie z julką to sorry julcia:D ).

Jak dobrze poszukasz to znajdziesz i taką ze srebrnymi wstawkami :)

alfaromeogiulietta20118.jpg

A jeśli chodzi o porównanie 159 do Julki sorry ale muszę mieć raczej inny gust niż ty.

alfaromeogiulietta20118.jpg

alfaromeo1592005800x600.jpg

Faktycznie 147 ma o niebo ładniejszą .

Sterowanie szybami to chyba niestety najgorszy element w całym tym samochodzie .

co z tym sterowaniem jest nie tak?

---------- Post dodany o godzinie 08:34 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 08:30 ----------

Mam nadzieję, że czerwona też jest, bo pojawia się w niektórych katalogach :).

Dlaczego niby deska nie jest praktyczna? Wszystko jest na swoim miejscu, choć przełączniki wyglądają dość delikatnie, no i nie jest szaro-buro-kwadratowe jak w reszcie aut.

podstawowa wada to brak schowków, jest jeden w gónej części, który mam nadzieje nie będzie tak kapryśny jak 166 znajomego :D
i szaro-buro-kwadratowe to chyba aluzja do niemców :cool:

Sterowanie szyb jest po prostu żywcem przeniesione z Fiata Dooblo ,
jest proste i tylko tyle a to nie przystoi na Alfe

40867865.jpg

A jeśli chodzi o schowki to jest na pewno lepiej jak w 147
Podstawowy schowek jest dużo większy i ma fajną półkę na napoje gdzie się chłodzą , u góry jest niezły schowek na prywatną Navi jak zamontuje to się pochwale fotkami.
W podłokietniku , pod podłokietnikiem na 2 puszki , z tyłu w podłokietniku i w drzwiach. Mało ?

A jeśli chodzi o schowki to jest na pewno lepiej jak w 147
Podstawowy schowek jest dużo większy i ma fajną półkę na napoje gdzie się chłodzą , u góry jest niezły schowek na prywatną Navi jak zamontuje to się pochwale fotkami.
W podłokietniku , pod podłokietnikiem na 2 puszki , z tyłu w podłokietniku i w drzwiach. Mało ?

mało, jeden schowek na górze-tu musze sprawdzić czy się moja nawigacja mieści, przed lewarkiem jakis psełdo schowek w którym nic sie nie mieści, i otwory na kubki-szał :D- "środkowy tunel" mam podstawowy

a w tym sterowaniu szyb co miało by być? jakieś wodotryski? by było odpowiednie dla alfy
mito zasadniczo jest takie samo
prostota to jest w suzuki

Bez przesady, jakby to miało wyglądać? Wysadzane kryształami svarowskiego:D? To jest produkt delphi (komplet do bodycompa:)) stosowany niemal we wszystkich fiatach i pewnie nie tylko. Wcale bym się nie zdziwił gdybyś spotkał to w Iveco. BTW kumpel jeździ służbowym Iveco (ale akurat panelowi się nie przyjrzałem) i jakie było moje zdziwienie gdy po otwarciu drzwi uchylają sie szyby tak samo jak w moim. W miciaku to jest dlatego że są drzwi bezramkowe i to pozwala je bezkolizyjnie z rynienką otworzyć. W Iveco natomiast dlatego że trudno je zamknąć ze względu na opór powietrza ale patent ten sam.
Co do kiery też mi wydaje się ładniejsza niż w 159. Nie wiem jednak czy kształt/wielkość części środkowej nie jest uwarunkowany innym rodzajem poduszki(BTW zobaczcie sobie kierę w BMW1-wygląda jak ścierwo na szosie i nikt nawet się nad tym nie zastanawia :)). Zresztą kolor plastiku czy kolor nitki to jakies nieistotne pierdoły są. W ciągu godziny mozna to dowolnie przerobić.

Ostatnia edycja:
Dzisiaj pierwszy raz widziałem prywatną Giuliettę. Bordową na blachach SG, pod Sterem w Szczecinie. Przeszedłem 20 metrów, żeby włożyć naszą wizytówkę :P

Wiem, ze jest opcja w julce ze srebnymi wstawkami ale bez sterowania radiem - to porazka.
Natomiast co do kierownic, to julka i mito maja bardzo podobne do siebie i do fiatowskich, a 159 ma niepowtarzalna :)
Tak, jak pisalem o gustach sie nie dyskutuje....

Wiem, ze jest opcja w julce ze srebnymi wstawkami ale bez sterowania radiem - to porazka.
Natomiast co do kierownic, to julka i mito maja bardzo podobne do siebie i do fiatowskich, a 159 ma niepowtarzalna :)

Kurcze, zalogowaem sie z innego kompa na stare konto, przepraszam
Juz sie poprawiam - nie ma polskich liter wiec troche sie dziwnie pisze:)

Jak dobrze poszukasz to znajdziesz i taką ze srebrnymi wstawkami :)...

No bokami to Julką się nie poglata....Ba zwykłe zawrócenie na ręcznym też jest problemem. Dzisiaj trochę popróbowałem ją na pustym parkingu, błyskawicznie system stabilizacji toru jazdy przywraca ją do normalności

niewyłączalny ESP .. mam to samo w Fiacie, zero zabawy na sniegu ;)

A w D próbowałeś? U mnie lekko się da ale jeszcze z możliwością utrzymania kierunku jazdy. Za to w A naprawdę przycina zdrowo. Przy takiej pogodzie jaka dziś w K-cach to zabawa pierwszorzędna. Aż się dziś przejadę

No bokami to Julką się nie poglata....Ba zwykłe zawrócenie na ręcznym też jest problemem. Dzisiaj trochę popróbowałem ją na pustym parkingu, błyskawicznie system stabilizacji toru jazdy przywraca ją do normalności

ja wogole nie jestem w stanie zablokować kół na recznym na suchym,
jakiejs super zabawy na sniegu i tak przy tych gabarytach i konfiguracji zawieszenia by nie było,

mito w tym względzie jest dużo lepsze :D nie wyłączalny ESP drażni, ale w praktyce włącza sie stosunkowo późno ;)

---------- Post dodany o godzinie 11:39 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 11:37 ----------

niewyłączalny ESP .. mam to samo w Fiacie, zero zabawy na sniegu ;)

na autokaciku chyba był sposób podany na unieszkodliwienie tego draństwa :D

---------- Post dodany o godzinie 11:40 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 11:39 ----------

A w D próbowałeś? U mnie lekko się da ale jeszcze z możliwością utrzymania kierunku jazdy. Za to w A naprawdę przycina zdrowo. Przy takiej pogodzie jaka dziś w K-cach to zabawa pierwszorzędna. Aż się dziś przejadę

ja już wieczorem późnym testowałem :D

Amortyzatory
Powrót