Glowcio24
Nowy
Witam Panowie, moje autko stało 3 dni bez odpalania dziś rano -8 stopni wsiadam a ona zapaliła z bardzo bardzo wielkim trudem, obawiam się, że przy większych mrozach może wg nie odpalić, Akumulator nowy
Pozdrawiam
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Zawsze odpalam na wyłączonych światłach. Przy rozruchu mogą występować skoki napięcia, a to zabija żarniki.A jak przy takim podwójnym grzaniu z xenonami? Xenon odpala przy włączeniu zapłonu.
Wyłączacie je całkowicie i włączacie potem ręcznie?
Na mrozie skurczył się i luzy mu się pokasowały to ma lepszą kompresjęPrzy temperaturach jakie mamy obecnie -6-8 stopni, mój dyszel odpala szybciej niż przy dodatnich. Na plusie słyszę może max ze dwa obroty silnika a teraz odpala jakby bez jakiegokolwiek kręcenia. Od razu.
Chyba raczej włączanie świec żarowych i ich większe dogrzewanie ma znaczenie.Na mrozie skurczył się i luzy mu się pokasowały to ma lepszą kompresję![]()
To ja napiszę coś całkowicie odwrotnego.
Przy temperaturach jakie mamy obecnie -6-8 stopni, mój dyszel odpala szybciej niż przy dodatnich. Na plusie słyszę może max ze dwa obroty silnika a teraz odpala jakby bez jakiegokolwiek kręcenia. Od razu.
Napisał syfon
Przy temperaturach jakie mamy obecnie -6-8 stopni, mój dyszel odpala szybciej niż przy dodatnich. Na plusie słyszę może max ze dwa obroty silnika a teraz odpala jakby bez jakiegokolwiek kręcenia. Od razu
Na mrozie skurczył się i luzy mu się pokasowały to ma lepszą kompresję
Wyczyść kable masowe na silnik, na budę, kable na rozruszniku jak trzeba wymień akumulator.palenie przy mrozie to dramat... wyłączone światła, podwójne grzanie świec a i tak wszystko przygasa na desce i słabo to wygląda na tle innych aut które miałem. Strach się bać co by było przy -20....