T
tommi_alfa
Guest
Jest tylko dpf takze po usunieciu zostaje tylko koncowy.
![]()
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Ten screenschot musi być zapewne bardzo pomocny ale zechciej wybaczyć kolego ale nie rozumiem tego co napisałeś...
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Jest tylko dpf takze po usunieciu zostaje tylko koncowy.
![]()
Zakladam ze masz kabelek wiec wklej screena np takiego jak ten i bedzie jasne.
Pozdrawiam
Wydaje mi sie ze to sprzedawca Ci powie bo to akurat +
Ja dziś sprawdziłem swoja.
Po 180kkm z filtrem
Sredni przebieg z 5 ostatnich wypalań 1200km
Sredni czas trwania ostatnich 5 reg 650s
Zatkanie filtra 77%
Przebieg od ostatniego 1050km
A ja mam Dpf i czarny wydech.
W poniedziałkowym wydaniu "MOTORU" ( 04.09.2012) jest ciekawa lektura na temat wycinania DPFu. Po wycięciu filtra z Leona i zbadaniu zadymienia spalin, wszystko spokojnie mieści się limicie określonym przepisami.Kolego usunąłeś bo sprawiał problemy? czy dla ,,spokoju''? Co pozostaje po usunięciu takiego filtra? jaka norma spalin? co z homologacją przy odsprzedaży ? nie chcę tu wzbudzać dyskusji, bo o zaletach takiego usunięcia zdaje sobie sprawę, natomiast nie wiem czy chciałbym wdychać te spalinki stojąc w korku. Czego nie wiem (jeszcze nie doczytałem) - co pozostaje po usunięciu DPF? jaką normę wtedy spełnia (ponoć EURO3) ale wówczas coś musi jeszcze filtrowac te spaliny.
Produkt pochodzi z duzej sieci warsztatow ATU ale i dostepny na EBAY.de.Drogi jakos szczegolnie nie jest,30 euro.Jest to butelka 1l,a starcza na praktycznie na 12 zbiornikow.10ml-10l.wiec praktycznie grosze.Jedyny klopot to taki ze zalecaja mieszac to z ropa przed wlaniem do zbiornika.Wiec trzeba sie troche zabawic w alchemikaBURATINIO - a gdzie taki produkt nabyłeś? i za ile?
Cena jest za duża jak na środek który nie wiadomo czy pomoże. Ogólnie ciekawy temat.A co myślicie o takim wynalazku ?? może ktoś to testował ??
http://allegro.pl/xenu-czyszczenie-filtra-filtrow-dpf-turbiny-nowosc-i2581809072.html
Cos mi sie to kojarzy,to chyba angielski produkthttp://allegro.pl/xenu-czyszczenie-f...581809072.html
To tylko profilaktyka.A czy cena wysoka???Wole taki produkt,niz wymiane DPF ktory kosztuje do 2.4 -2000euroCena jest za duża jak na środek który nie wiadomo czy pomoże. Ogólnie ciekawy temat.
Też tak mam. Rury wydechu strasznie czarne. Podłączyłem po Examinera i wychodzi że jest DPF. Dzisiaj jadę wywalić filtr. W poprzedniej 159 jak był filtr to rura była czyściutka, jak wywaliłem dopiero zrobiła się czarna.