odmieniona - ALFA 156 Roger'a

Najładniejsza jaką widziałem kolego ;-) To jest to, co można nazwać ,,poprawieniem fabryki" :) !

A nie korci Cię, żeby zmienić ostatni tłumik, albo wspawać jakąś ciekawą końcówkę?
Pozdrawiam.
- Rafał

Jak dla mnie tez bajka,ale niemoglbym jezdzic z tak zamontowanym korkiem wlewu LPG,firme ktora wycielaby mi taki numer podal bym do sadu,tym bardziej w twoim przypadku

Cześć wszystkim!!

oraz wiele pierdoł których sam już nie pamiętam, jak np zmiana podświetlenia klimy, czy przełączników na takie które widać że świecą:) i pod kolor zegarów wersji sportpack

.

Roger mam pytanie odnosnie tego "zmiana podswietlenia pokretel nawiewu na kolor pasujacy do zegarow sportpack" , w jaki sposob zmieniles to podswietlenie w nawiewie na pasujace(pomaranczowe) ? pozdrawiam Krzysiek;)

przez dwa lata nic sie nie zmieniło?

Gdzie można dorwać taką rozpórkę?

END OF PART ..ALFA

SOLD!!!
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php

attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php

attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php

Na pamiątkę ostatnie zdjęcia Mojego autka

Załączniki

• IMG_5310.jpg
    IMG_5310.jpg
    64.7 KB · Wyświetleń: 390
  • IMG_5315.jpg
    IMG_5315.jpg
    69.8 KB · Wyświetleń: 389
  • IMG_5321.jpg
    IMG_5321.jpg
    63.3 KB · Wyświetleń: 380
  • IMG_5325.jpg
    IMG_5325.jpg
    60.1 KB · Wyświetleń: 379
  • IMG_5359.jpg
    IMG_5359.jpg
    64.6 KB · Wyświetleń: 381
  • IMG_5365.jpg
    IMG_5365.jpg
    101.3 KB · Wyświetleń: 385
  • IMG_5378.jpg
    IMG_5378.jpg
    73.4 KB · Wyświetleń: 377
  • IMG_5187.jpg
    IMG_5187.jpg
    88.7 KB · Wyświetleń: 383
  • IMG_5232.jpg
    IMG_5232.jpg
    55.7 KB · Wyświetleń: 382
  • IMG_5237.jpg
    IMG_5237.jpg
    53.2 KB · Wyświetleń: 385
  • IMG_5271.jpg
    IMG_5271.jpg
    67.6 KB · Wyświetleń: 385
  • IMG_5280.jpg
    IMG_5280.jpg
    76.3 KB · Wyświetleń: 382
  • IMG_5292.jpg
    IMG_5292.jpg
    105.4 KB · Wyświetleń: 384
  • IMG_5303.jpg
    IMG_5303.jpg
    83.8 KB · Wyświetleń: 383
Ty żyjesz ?????
dawno Cię nie było chyba na forum

jakieś plany co do kolejnego autka ?

no i kto teraz posiada 156 ? ktoś z forum ?

żyję:) po prostu nie mam czasu tu wchodzić, chciałem nawet zamieścić tu ogłoszenie, ale po 24godzinach obecności alfy na allegro przyjechał kupiec i juz się nie udało tutaj napisać:]
Nikt z forum a szkoda (a może i dobrze, bo wiesz jak to jest - sprzedajesz używane auto, coś się potem stanie i cie smarują że coś zataiłeś mimo że pojęcia o tym nie miałeś), pojechała na jakieś wioski pod Wrocław..

Witajcie
Ponieważ ostatnio znowu otrzymałem pytanie dlaczego pozbyłem się mojej 156 i jaką alfą teraz jeżdżę postanowiłem przedstawić następcę:) - niestety wbrew temu, to wcale nie alfa:)

Zapewne na tym forum nie usłyszę miłego ale co tam:P
Generalnie to nawet zastanawiałem się przez pewien czas nad 159 jednak zniechęcało mnie biedne maksymalne wyposażenie tego samochodu i ogółem chciałem nieco większe auto, czego Alfa w ofercie nie ma. Większą awaryjność może jakoś bym przeżył:]

Obecnie jestem już po 30tyś km tym autem i 2 przeglądach (standardowy ASO i badanie techniczne) i prócz wymiany klocków z tyłu, oleju, filtrów nie włożyłem ani złotówki:)

C5 napędza 2.2 Bi-turbo który spisuje się niesamowicie dobrze. Przede wszystkim brak turbo-dziury i wciska w fotel z samego dołu, czego nie mogłem powiedzieć o TS który to pomimo braku turbiny miał turbo dziurę:D i szedł dopiero od ok 1600obr.
Samochód waży 1820kg i w ogóle tego nie czuć, to też zasługa Hydroactiv który jest niebywale komfortowy ale zarazem kontroluje tą masę by nie nurkowała itp

Wyposażenie: - ciężko wszystko w głowie pomieścić, min są to
- bixenon - skrętny:D (bajka na nieoświetlonych serpentynach!) + do tego wbudowane reflektory doświetlające
- elektryczne fotele + pamięć. Ogromna ilość części fotela które możemy regulować, samo oparcie możemy łamać, wybrzuszać w miejscu kręgosłupa lędźwiowego itp
- podgrzewane fotele
- masaż w fotelu:D
- navigacja (działa rewelacyjnie). Fajne jest też to że auto ma duzo różnych wyświetlaczy, można np na dużym wyświetlaczu puścić film, a mały ekran w prędkościomierzu przełączyć w tryb navi - jest to w uproszczonej formie ale wiemy gdzie za ile skręcić i w jaką ulicę itp - szczerze jeździłem w ten sposób i działa rewelacyjnie.
- tzw HI-FI system - może to nie moje audio które zamontowałem w 156, ale na fabryczny sprzęt gra zadziwiająco dobrze. Składa się z 8 głośników + suba, procesora itp
- HDD 10GB na muzykę + usb + złącza wejścia do zewnętrznego DVD, konsoli itp
- hmmm z 9 albo 11 poduszek, nie liczyłem nawet:P
- skóra rzecz jasna
- elektryczne lusterka + el. składanie
- czujnik deszczu
- czujnik zmierzchu
- lusterka automatycznie przestawiające się w ustawienie pomagające podczas cofania.
- funkcja sprawdzania wymiarów miejsca parkingowego - auto podaje jak dużo miejsca mamy, czy się zmieścimy i stopień trudności zaparkowania w tym miejscu:D
- czujniki ciśnienia w kołach
- samo-diagnostyka - klikamy CHECK! i na wyświetlaczu pokazuje nam się lista błędów - pusta rzecz jasna bo to C5 :cool::cool:
- wszystkie 3 lusterka fotochromowe - świetna rzecz, nareszcie nikt jadący z tyłu w nocy nie oślepia:)
- rolety w drzwiach + tylna
- HYDROACTIV !!! - CUDEŃKO! już nie narzekam na stan polskich dróg :D, do tego jestem w stanie przejechać przez naprawdę groźnie wyglądający 'teren'. Pomimo kółek 19" czujemy na nierównościach jak byśmy jechali na oponach o jakimś sporym profilu.
- świetnie działający klimatronic - w końcu dmucha tym co ustawimy
- w związku z powyższym - regulowana twardość i wysokość zawieszenia
- Parktronic przód + tył, obejmuje także znaczną część boku pojazdu, wszystko ładnie pokazane na wyświetlaczu z navi.
- elektryczny hamulec postojowy (tego się obawiałem, ale jest dobrze a nawet lepiej - nie trzeba pamiętać o zaciąganiu bo sam się zaciąga. Dodatkowo kontroluje sytuacje stojąc na wzniesieniu - nie zjedzie nam samochód do tyłu puszczając nogę z nożnego celem ruszenia.
- rewelacyjne ogrzewanie - w zimie dmucha ciepłem juz po ok 2-3 minutach jazdy
- wielofunkcyjna kierownica
- chłodzony schowek
- tempomat, ogranicznik itp
- wbudowany telefon
- odpalanie lamp z pilota
- zamykanie szyb z pilota

i wiele wiele innych, wyposażenia jest tak wiele że ciężko zapamiętać, auto ma prawie wszystko - nawet podświetlenie klameczek w drzwiach, podświetlane progi, czy podświetlane kieszenie w drzwiach - na fotokomórkę :cool: sięgasz ręką to świeci, nie sięgasz nie świeci:P :P

Poniżej kilka zdjęć z marca 2014 i chyba czerwca

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Tutaj jak wygląda w wersji 'uterenowionej' hehe:)

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Załączniki

• bIMG_3818b.jpg
    bIMG_3818b.jpg
    80.9 KB · Wyświetleń: 246
  • bIMG_1912.jpg
    bIMG_1912.jpg
    91 KB · Wyświetleń: 244
  • bIMG_3817b.jpg
    bIMG_3817b.jpg
    36.7 KB · Wyświetleń: 243
  • bIMG_3832b.jpg
    bIMG_3832b.jpg
    63.8 KB · Wyświetleń: 241
  • bIMG_5429.jpg
    bIMG_5429.jpg
    70.2 KB · Wyświetleń: 242
  • bIMG_5435.jpg
    bIMG_5435.jpg
    65.9 KB · Wyświetleń: 237
  • bIMG_5493.jpg
    bIMG_5493.jpg
    100.9 KB · Wyświetleń: 242
  • bIMG_1768.jpg
    bIMG_1768.jpg
    54.8 KB · Wyświetleń: 242
  • bIMG_1799.jpg
    bIMG_1799.jpg
    70.9 KB · Wyświetleń: 238
  • bIMG_1809.jpg
    bIMG_1809.jpg
    51.7 KB · Wyświetleń: 242
  • bIMG_1815.jpg
    bIMG_1815.jpg
    76.5 KB · Wyświetleń: 236
  • bIMG_1822.jpg
    bIMG_1822.jpg
    42 KB · Wyświetleń: 236
  • bIMG_1848.jpg
    bIMG_1848.jpg
    40.7 KB · Wyświetleń: 239
  • bIMG_1850.jpg
    bIMG_1850.jpg
    37.8 KB · Wyświetleń: 237
  • bIMG_1855.jpg
    bIMG_1855.jpg
    36.2 KB · Wyświetleń: 236
Ostatnia edycja:
No no panowie, ja długo zastanawiałem się czy tutaj w ogóle pisać o cytrynce (myślałem że to włożenie kija w mrowisko) a tu 2 pozytywne komentarze.
Jak widać sporym błędem wielu z nas jest wkładanie wszystkich do jednego worka

C6 niby niszowa, ale alfa jeszcze pare lat temu również za taką uchodziła - najważniejsze to nie bać się kosztować motoryzacji. Ja już miałem BMW, Skodę, Alfę, Jeepa, Citroena - jak widać za każdym razem coś innego :P

Ładna ta twoja C5 choć muszę przyznać, że po cichu marzę o C6 ;)

Amortyzatory
Powrót