• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Obszywanie skórą - czyli co potrafi kolega Belfer27

kup drugą całą ze skóry
widzę jeszcze inny problem - znalezienie skóry w tym samym kolorze... to może być trudne, w razie czego obszyj
jak najbardziej zblizonym kolorem a później daj do polakierowania (farbą do skóry oczywiście)

Ooo, kolega belfer nadal aktywny w temacie?

To ja z pytaniem :)

Taką kierownicę drewnianą da się skutecznie i dobrze obszyć całkowicie? Drewno na kierownicy to użytkowe nieporozumienie :P
http://www.moibbk.com/images/jaguar-stype-interior-1.jpg

Czy może lepiej będzie zainwestować w drugą fabrycznie skórzaną i ją dopiero ponownie obszyć?
https://img38.otomoto.pl/images_oto...type-full-opcja-uszkodzony-silnik-_rev035.jpg

Da się zrobić ale nie ma to sensu. Będziesz miał przejście między warstwą z drewnem pod spodem. Poza tym jesrt jeszcze kilka kwestii, które wykluczają bezproblemowe użytkowanie takiej kierownicy w późniejszym czasie. Kup całą skórzaną i obszyj. Niestety ja Ci nie pomogę bo mam teraz dużo innych zajęć i szyję sporadycznie.

- - - Updated - - -

kup drugą całą ze skóry
widzę jeszcze inny problem - znalezienie skóry w tym samym kolorze... to może być trudne, w razie czego obszyj
jak najbardziej zblizonym kolorem a później daj do polakierowania (farbą do skóry oczywiście)

Jeśli tapicer nie ma takiej skóry to mogę pomóc. Prawdopodobnie mam nawet ten odcień w domu bo robiłem kiedyś do X-Type kilka a wątpię, żeby koncern stosował kilka odcieni tego samego koloru.

Hej, obszycie gałki biegów, z zachowaniem wszytego logo i i numeracji biegów. Da się to zrobić? Pacjent - AR166

216.jpg

Ostatnia edycja:
Wszystko się da......
Pytanie kto i za ile?
Na odpowiedz na to pytanie i ja czekam.

Hej, obszycie gałki biegów, z zachowaniem wszytego logo i i numeracji biegów. Da się to zrobić? Pacjent - AR166

216.jpg

Robiłem takie. Jeśli masz taką gałkę możesz podesłać. Niestety to skomplikowana operacja i kosztowna bo to gałka drewaniana i trzeba uważać przy usuwaniu starej skóry oraz czasem trzeba uzupełniać braki w drewnie, które lubi się rozwarstwiać. Po wymianie skóry wszystko jest, jak oryginał.

Dziękuję bardzo za odpowiedź. Muszę ogarnąć coś na podmianę i odezwę się ;)

Belfer robisz jeszcze te kierownice? Interesowałaby mnie renowacja kierownicy i gałki w 159 Ti. Jak coś to PW.

Belfer jestem zainteresowany obszyciem kierownicy do 147. Mógłbyś się odezwać?

Ja tez polecam. Kilka lat minęło i dalej jest extra.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Kto posiada numer tel. do kolegi Belfer, rzadko bywa na forum. :)

Kol. Belfer - 501zero1dwa596 -chyba podpadłem RODO ale działam pro publico bono... :-)

PS. A na marginesie - mam na zbyciu kierę do 156 przed liftem, obszytą przez kol. Belfra i nie zakładaną (wiadomość na priva).

Pozdr.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Robił ktoś coś ciekawego z kierą z 166 ? Np. obszycie na wzór z Collezione ?

Czy kolega Belfer27 działa może nadal z obszyciami gałek do skrzyni biegów? Chciałbym obszyć gałkę do 147 (w wersji 5biegowej, podłużnej "na wcisk").

Podbijam, jeżeli kolega Belfer jeszcze działa to prośba o informację. Dzięki :)

Ja sobie ostatnio obszyłem do 159 ale trwało to trochę, zanim się za to wziąłem...1604960148862aaaa.jpg1604960148835aaa.jpg1604960148826aaaa.jpg1604960148808aaa.jpg
Także gdyby ktoś chciał w miarę szybko, to lepiej do Witka wysłać:)

Czy byłaby opcja obszyć na nowo gałkę zmiany biegów od 166 przedlift 6b i wybić na nowo schemat biegów?

Amortyzatory
Powrót