• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Obniżenie Giulia Quadrifoglio

jan dukat

Użytkownik
Auto
GIULIA Q, GIULIA 2.0T,ABARTH 500,AR 147 JTD 16V,fiat barchetta
Witajcie, od dłuższego czasu zastanawiam i przymierzam się do zakupu i wymiany sprężyn w mojej Q 2018, akurat w tym roczniku tył fabrycznie mocno sterczy, zaburzając piękną linię tego pojazdu. Przeszukałem internet i youtube, użytkownik Auto Fanatic z USA przerobił różne i przekazał swoje wnioski. Dla mnie przód jest ok, ale tył naprawdę "sterczy" niemiłosiernie niestety. Nie chciałbym już utwardzać mocniej, nie zależy mi na zbytnim obniżeniu, przód jest ok, mam sporo progów zwalniających w okolicy, obniżenie rzędu 40mm to raczej słaby pomysł. Podobno sprężyny MY2017 rozwiązują problem, chciałbym poznać Wasze doświadczenia i opinie. Mam prośbę, abyście w swoich seryjnych Q zmierzyli odległóści od podłoża do krawędzi nadkola i podali ew.rocznik.
Samochód jak dla mnie prowadzi się bajecznie, chodzi tylko i wyłącznie o kwestię wizualne/estetyczne. Moja poprzednia Giulia 2.0 RWD 2017 wyglądała pod tym względem idealnie, gdy posiadałem obie jednocześnie wyszło, że dwulitrówka 2017 siedziała niżej od obecnej Q 2018 o około 20mm przód i tył.

Amortyzatory
Powrót