• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Nuova Bravo T-Jet

• Autor wątku Autor wątku magil
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Świetnie się prezentuje białe Bravo, "truskawką na torcie" były by jakieś czarne szprychowe 18-tki... ;)

Albo chociaż grafitowe 17" ;)

- - - Updated - - -

Póki co od marca ściągam ten czerwony pasek i coś nie mogę ściągnąć :D

kiedys widziałem takie bravo obniżone na feldze od Delty 18stce - wyglądał bajerancko.

Załączniki

• fe27bcc0fac88c94.jpg
    fe27bcc0fac88c94.jpg
    121.6 KB · Wyświetleń: 0
Trochę z nudów, ale bardziej z faktu, że świece miały być elementem pakietu startowego, wygospodarowałem godzinkę i dokonałem dzieła.
O dziwo, co zdarzyło mi się po raz pierwszy, wymiana świeć wpłynęła pozytywnie na pracę silnika. Zniknęły drobne wibracje na jałowym, które powiązałbym raczej z innymi elementami samochodu i generalnie silnik rozkręca się bardziej gladko. Stare musiały być bardzo stare :)
Od marca zrobione niecałe 4000 km, głównie wokół komina (tzw trasy do najbliższego miasteczka to max 1000 km). Bravo spisuje się bardzo dzielnie i bezawaryjnie. Średnie spalanie na tym dystansie to 8.6 litra, pozytywnie. Lubię też ten silniczek.
W planach wymiana pozostałych elementów układu wydechowego.

IMG_20200730_153425.jpg

Z tego co kojarzę Bravo i 159 mają podobną pojemność bagażnika, jak to wygląda w praktyce :) ?
Jest wystarczający dla 2+2 ? ;)

Jak dla mnie pojemność jest zbliżona, jednak Bravo to hatchback, więc w określonych sytuacjach jego kuper jest bardziej funkcjonalny.
Ja nie należę do osób przesadnie marudnych. Jeśli trzeba to spokojnie zapakuję 2+2 do każdego z moich aut, czasem trzeba pójść na jakiś kompromis ;)

Taki Fiacik. Przykro to przyznać, ale pierwsze mycie ręczne w naszym posiadaniu :/

IMG_20200805_164409.jpg IMG_20200805_162910.jpg IMG_20200805_162420.jpg IMG_20200805_160620.jpg IMG_20200805_160556.jpg IMG_20200805_150231.jpg

W planie mam usunięcie czerwonych naklejek na felgach, ale to wymaga czasu. Dość mocno się trzymają :D

Niestety pomysł odrzucony przez małżonkę. Myślałem o wymianie całego zderzaka nawet zaraz po montażu tłumika, ale nie lubi zmian... Dlatego muszę małymi kroczkami ;)

Wpadły bezramkowe uchwyty na tablice.
PSX_20200923_100222.jpg PSX_20200923_100040.jpg

Zadziwia mnie to autko i przepaść w moim odczuciu jaka dzieli je od Astry. T-Jet jest naprawdę fajny, ku mojemu zdziwieniu bez zadyszki jest w stanie osiągnąć 200 km/h. Może jednak pomyślę o małym tuningu, bo ta maszynka aż się o to prosi ;)

Lubię to auto. Jakoś mam do niego słabość kurde. Wygląd i silnik na mega +

Fiacik, jak typowe daily, w zasadzie się nie psuje :cool:
Ale coś tam włożyć trzeba. Delikatnie pociło się z przewodu chłodnicy, zbyt zmolestowany opaską przy termostacie. Nowy całe 95 zł :)
IMG_20210306_141652.jpg IMG_20210306_143225.jpg
Odpowiednio dobrana opaska sprężynowa zapobiegnie uszkodzeniu przewodu.
Oczywiście ePer jest tak cudnie namalowany, że najpierw zamówiłem dolny, który na rysunku jest górnym... Ale to się też wymieni przy kolejnej wymianie oleju.

Hehe przez chwilę myślałem ze fora pomyliłem, będziesz z fiaciny zadowolony, gratki
16.jpg

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót