• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Numer sondy diagnostycznej?

Tuti

Super moderator
Członek ekipy
Auto
Giulia 2.0 Turbo 200KM '17
Ktoś wie jaki jest numer OEM sondy za katalizatorem? Albo wie jaki zamiennik kupić? Silnik 2.0 Turbo 200 KM z 2017 roku. VIN mogę podać na priv.

Ta u mnie nie pasuje: NTK JAPAN Sonda lambda 50050816 68213524AA ALFA RO9MEO GIULIA STELVIO 2.0

Tak. Nie widziałem jak to wygląda pod autem ale to będzie jedna z tych dwóch. Dzięki wielkie. Część się z biegiem lat nie zmieniała? Numer VIN niepotrzebny?

Znalazłeś w katalogu Mopar czy EPER?

Ostatnia edycja:
Ja bym był akurat ostrożny z przekładką układu eko-wydechowego z USA, jednak inne normy lecą.
Subaru USDM nie chciał łykać europejskich zamienników sond, zawsze prędzej czy później wywalało CEL z błędem mieszanki.

marekkoczta sprawdził w Eper, tam numer to 50539798, taki numer znalazłem też gdzieś przy okazji Mopar 68315097AA. Potem dotarłem na Google do NTK 92680 (https://www.ak24parts.com/en/spareparts/ntk-92680). NTK 160 zł na Allegro, Mopar koło 500. Zamówiłem NTK. Dam znać czy pasuje.

Amortyzatory
Powrót