• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulietta] Nowy (lepszy) intercooler

Doblo

Użytkownik
Auto
Giulietta QV - 156FL 2.5 V6
Cześć i czołem Alfaholicy!!

Zamarzyła mi się zmiana intercoolera w mojej Blondi (julka qv).

Początkowo chciałem założyć IC od wersji 2.0JTDm bo jest trochę większy, ale po konsultacjach z osobami bardziej lub mniej znającymi się na temacie wyszło że taka zmiana będzie bez sensu. Plusem założenia takiego IC byłby łatwy montaż.

Koniec w końcu stanęło, że jak już się bawić to musi być coś zauważalnie lepszego i padło na produkt firmy FIMC.pl

A dokładniej ten:

http://allegro.pl/intercooler-zestaw-dedykowany-alfa-romeo-giulietta-i6000923028.html

Niestety nie jest to P&P :/ a ja bardzo nie lubię drutowania w aucie.
Wiem, że na forum są osoby, które mają założony taki lub podobny IC w swoich Giuliettach.

Czy dostane jakieś wskazówki, porady, tutoriale ;) lub fotki jak najlepiej i jak najmniej inwazyjnie zamontować ten IC u siebie??

Z góry dziękuję :)

zerknij na ic z poliftowej julki QV moze Ci spasi :)

ePER mówi, że to jest ta sama część :/

No to jest ta sama część.
Nie boisz się ,że powiększy Ci się turbo dziura?

Dlatego chciałem ten IC do diesla, jest tylko trochę większy. Z drugiej strony Ci co mają zamontowany większy IC twierdzą że dziura nie jest większa. Co człowiek to inna opinia, ale niestety ciężko znaleźć/zrobić jakieś miarodajne porównanie bez inwestowanie w sprzęt, który może się nie przydać :/

Moim zdaniem jak nie planujesz chipowania to zostaw jak jest

Amortyzatory
Powrót