• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulietta] Nowa Giulietta 2019/2020

A.F.E

Nowy
Auto
Alfa Giulietta Sportiva TCT, Alfa 156 Crosswagon 1,9 16v, Alfa 156 1.8 TS
Cześć.
Po 3 latach bezproblemowego użytkowania Giulietty 1.4 MA TCT zastanawiam się nad zakupem Veloce.
Jedyne co mnie powstrzymuje to niepewność dot. kolejnego, tym razem znacznego liftu Giulietty.
Czy może coś wiecie na temat nowego modelu? Pojawiały się plotki o 2019. Dziś odczytuje że AR ogłosiła nowy plan i nowe auto ma się pojawić w 2021.

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

Wątpię że będzie nowa Julka. Ja swoją kupiłem w 2017 roku dlatego że właśnie mi się podoba jej design obecny i chciałem zdążyć przed liftem który miał być ponoć w 2018 roku

Do 2022 ma być przeprowadzony gruntowny lifting. Kiedy? Jak wypiją odpowiednią ilość espresso. Czyli nie wiadomo kiedy. Jest embargo na informacje, bo do końca sierpnia muszą pozbyć się zapasów. Najprawdopodobniej już we wrześniu wprowadzą nowe silniki benzynowe 1,0 120KM i 1,3 150KM i 180KM, może zaskoczą też liftingiem.

Moim zdaniem zupełnie nowe auto to kwestia 2023-2024, tak realnie. Do tego czasu FCA musi eksploatować Julkę, ale chyba na kolejny lifting za szybko. Może na MY20 coś zrobią sensownego. Nowy zderzak, nowa deska. :D

FCA robi prawdopodobnie to co najlepiej potrafi - wygasza obecną serię Giulietta. Można zamawiać do produkcji tylko 1.4 120KM. Od październikabędzie jeszcze diesel 1.6.

Być może zrobią gruntowny lifting już na początku przyszłego roku.

Do 2022 ma być przeprowadzony gruntowny lifting. Kiedy? Jak wypiją odpowiednią ilość espresso. Czyli nie wiadomo kiedy. Jest embargo na informacje, bo do końca sierpnia muszą pozbyć się zapasów. Najprawdopodobniej już we wrześniu wprowadzą nowe silniki benzynowe 1,0 120KM i 1,3 150KM i 180KM, może zaskoczą też liftingiem.
Kumpel jeździł 2 fordami 1.0 ecoboost (dwoma bo w jednym w 8 miesięcy wykończył silnik) a drugiego po 6 miesiącach się pozbył

trochę cieżko uwierzyć w te datę II połowa 2019 czyli niby za rok ? Watpię, jeździło by ich już obecnie troche zamaskowanych po ulicach - a nie widziałem jak dotąd żadnej -więc chyba niemcy coś ściemniają

Ważne, że ktoś dostał wierszówkę, ktoś inny dzięki temu "sensacyjnemu" artykułowi kupił ten szmatławiec i biznes się kreci.

mało prawdopodobne... byłoby więcej przecieków na innych stronach... zdjęcia już by były w necie obklejonego autka... a nie ma nic - fajnie pomarzyć - czekam na te autko.

mało prawdopodobne... byłoby więcej przecieków na innych stronach... zdjęcia już by były w necie obklejonego autka... a nie ma nic - fajnie pomarzyć - czekam na te autko.
Szkoda bić pianę- nawet same makarony nie wiedzą czy i kiedy i jak będzie wyglądał - o ile będzie następca aktualnej Giulietty! typowy włoski bajzel :cool:

Dokładnie. Niemcy jak zwykle coś ściemniają, aby nabić sprzedaż. Ja osobiście obstawiam nową Giuliettę w okolicy 2022/2023. Mamy z bożą pomocą wrzesień 2018, więc chociaż na targach powinni już ją pokazać. A od targów do sprzedaży też potrafi minąć rok.

trochę cieżko uwierzyć w te datę II połowa 2019 czyli niby za rok ? Watpię, jeździło by ich już obecnie troche zamaskowanych po ulicach - a nie widziałem jak dotąd żadnej -więc chyba niemcy coś ściemniają

Ale gdzie chcialbys je widziec, gdzies w Polsce :) ? Ja bywajac regularnie w stuttgarcie widzialem na ulicach prawie same merce, jednak zeby zobaczyc jakiegos zamaskowanego ciapka trzeba bylo miec naprawde duzo szczescia/ ewentualnie mozna bylo czatowac pod siedziba daimlera,
Nie oczekiwalbym ze zobaczsz jakas nowa giulietta dopoki nie kupi jej Twoj sasiad:)

Ale gdzie chcialbys je widziec, gdzies w Polsce :) ? Ja bywajac regularnie w stuttgarcie widzialem na ulicach prawie same merce, jednak zeby zobaczyc jakiegos zamaskowanego ciapka trzeba bylo miec naprawde duzo szczescia/ ewentualnie mozna bylo czatowac pod siedziba daimlera,
Nie oczekiwalbym ze zobaczsz jakas nowa giulietta dopoki nie kupi jej Twoj sasiad:)

Widać że kolega nie śledzi rynku... nie ma tygodnia by nie było wycieków i nowych zdjęć 'zamaskowanych nowych' aut, dodatkowo na youtube pełno jest ludzi którzy nagrywają o tym filmiki i nikt nie wspomina o giuliettcie.

Mało prawdopodobne aby tak szybko powstała nowa Giulietta. Obstawiam na przyszłą wiosnę kolejną modernizację i nowe silniki.

Giulietta to model z 2010r... Kurde przecież to czas najwyższy na następce. Ale Włosi jak zwykle mają czas.

nie martw się - jak będą jeździć to na pewno zobaczę :) , akurat te bosmalowe zawalidrogi (testowe alfy, fiaty , jeepy itd) utrudniają mi codzienne dojazdy do pracy :y:

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót