• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Nowa aktualizacja mv145…

adamu

Użytkownik
Auto
Stelvio Veloce Ti
Cześć,
Wyczytałem, że od nowego roku jest dostępna nowa wersja oprogramowania radia zastępująca MV131 dla aut poliftowych.
Nowy numer to 145.000.088 czy ktoś już sobie to wgrał, dzwoniłem to ASO zapraszają na aktualizację cena uwaga 1500zł ( Łódź zasada) twierdzą, że przy okazji może coś więcej się uda zaktualizować modułów, podziękowałem.
Jest na zagranicznej stronie chyba US plik do aktualizacji czy ktoś wykonał to samemu, jeśli tak to nie ma przeciwwskazań i można tak jak mapy sobie przez USB aktualizować ?
Jeżeli ktoś ma wgrane to proszę podzielić się opinią co się poprawiło/zmieniło.
Dzięki.

Przymierzam się w weekend wgrać. Podobno poprawione usypianie i mniejszy drenaż baterii.
Poczytaj o 131 bo coś tam było zdaje się chyba problematyczne z tą wersją.

Mam wersję 131.000.002 pamiętam w 2022 była akcja serwisowa coś aktualizowali w ASO odnośnie radia ?
W takim razie poczekam aż kolega to wgra ewentualnie będą jakieś uwagi lub instrukcja żeby nie narobić bałaganu.
Tylko dopytam plik instalacyjny z odpowiednią wersją jest uniwersalny czy trzeba szukać wersji EU czy na rynek polski lub pod dane radio ?

Nikt jak zwykle nie czyta nie dawno był taki post kolegi i można wgrywać. Nic nie wybucha, czy jest lepiej nie wiem.

Mam 132 więc się nie interesowałem w szczegółach. Ale jak pomietam był jakiś problem z przejsciem ze 131 na 132, nie wiem czy 145 to też dotyczy czy nie. Lepiej żeby kolega się upewnil niż zbrickował.
U mnie często po START radio wstaje bez logo i ostrzeżenia, odrazu kafelki i gra. Wg mnie nie usypia poprawnie. Podobno 145 ma głównie poprawki w tym zakresie.
@adamu, w komplecie jest pdf z opisem, tylki luknalem w przelocie na niego, moge Ci wysłać jak chcesz na priv. Z tego co wiem jest tylko jedna wersja 088 na radia gen3.

Ja w swojej Giulii 2024 od początku mam 145.000.083. Istnieje jakaś dokumentacja ze zmianami, czy wszystko trzeba samemu odkryć?

W radiu idzie sprawdzić jaka aktualna wersja siedzi czy przez mesa trzeba?
Jeśli ktoś wgra to można prosić o udostępnienie pliku i jakąś instrukcje 🙂

Amortyzatory
Powrót