No nic, wyczyszczone, w weekend się przekonam na ile pomogło. Podobno klocek się blokował w jarzmie... Nie mam czasu się doktoryzować z układu hamulcowego, jak problem wróci, to będę się martwił, co to tak naprawdę oznacza 
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Witam,
mam prośbę o rozwikłanie zagadki związanej z dziwnym dźwiękiem dobiegającym z tyłu samochodu, nie zawsze aczkolwiek coraz częściej przy ok. 2 tys obrotów. Wydaje mi się, że jakiś z elementów układu wydechowego wpada w rezonans i stąd odgłos intensywnego buczenia
Udało mi sie nagrać filmik z tym dźwiękiem - http://www.youtube.com/watch?v=j9RqW1ZpIek&feature=youtu.be
Poszukaj w wątku o klimatyzacji- temat dobrze rozpracowany
Tutaj: http://www.forum.alfaholicy.org/159...i_cos_brzeczy_nasila_sie_wraz_z_obrotami.html
Witam.
U mnie w kabinie przy spokojnej jeździe słychać dźwięk tj. zacierającego się wentylatora - zwiększa się przy przyspieszaniu - jak ujmuje pedał gazu to cichnie, na postoju nic nie słychać.
Dźwięk nie jest powiązany z klimą czy nawiewem. Jest coś ruchomego pod deska rozdzielczą?
u mnie było podobnie z tym że dźwięk był jakby foliówka na wietrze. Rozwiązaniem okazała się wiązka przewodów owinięta taśmą która się odkleiła i haczyła o kratkę wentylacyjną.
Cześć. Nie mam alfy, ale ma silnik 1,9 150. Mam taki sam, lub podobny dźwięk. Pojawia się tylko wtedy, gdy robi się chłodniej (w lecie go nie było). U mnie zauważyłem, że pojawia się w momencie, gdy zaczyna drgać wskazówka od temperatury silnika. Ja raczej kojarzę go z nagrzewającym się płynem i termostatem (mam go chyba uszkodzony bo dość długo czekam na nagrzanie samochodu).
Nie wiem co to ale duza liczba osob sie z tym boryka... a poza tematem piekna belllllllaCzy ktos potrafi zidentyfikowac co to za dzwiek i skad pochodzi. Slyszalny tuz po ruszeniu jakby cos zasyssalo paliwo w bardzo glosny sposob,dzwiek w oklicy lewego potszybia, sorki za ciche nagranie
mam takie jakieś stuki jak na filmiku, w sumie nie przeszkadzają i tak tylko się z ciekawości pytam, jak koło zdjąłem to już ich nie słyszałem