Witam, posiadam AR 159 SW 1.9 8v, 2008r. od zakupu auta czyli od maja 2017 mam problem z ustaleniem pochodzenia pewnego dźwięku.
Dźwięk ten wzrasta wraz z prędkością auta i zmniejsza się gdy zwalnia, występuje nawet gdy jadę na luzie, nie ma znaczenia też na którym biegu jadę. Słychać go z okolic deski rozdzielczej mniej więcej za zegarami. Jest to taki raczej metaliczny odgłos jakby coś drżało albo jakiś wiatraczek ocierał się o ścianki, sam już nie wiem... Jest na tyle cichy że ciężko go nagrać ale strasznie denerwujący gdy mam wyłączone radio. 2 mechaników nie było w stanie stwierdzić co to, dodam też że przekładałem już kola z tyłu do przodu, wymieniałem opony, tarcze, klocki oraz wymieniałem olej w skrzyni. Nie wiem cy ma to jakiś związek ale Alfa miała pewnie jakąś przygodę wcześniej (jestem 1 włascicielem w kraju)na bank deska była rozbierana ponieważ nie posiadam rur idących z nagrzewnicy do lewego i prawego skrajnego nawiewu w desce przez co nie leci tamtędy powietrze do kabiny. Co to może być?