• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

Nie moge wyregulowac reflektorow

Kaniewsky

Nowy
Auto
Alfa Romeo Giulia Veloce 280
Giulia oblała dzis przeglad(w UK). Swiatla za wysoko swieca(standard veloce), prubowali ustawic manualnie pod maska ale zero reakcji na krecenie tymi srubami(pion).
Ktos mial moze taki problem?
Dzieki

Sprawdź na wahaczach czy czasami sie nie poodpinały czujniki poziomu.
I tu bym obstawiał problem.
Na chwile obecna daj sobie spokój z zderzakiem przednim

Moj ma reczna regulacje. Pokretlo przy wlaczniku przeciwmgielnych i recznie pod maska

Dostęp do śrub regulujących przy lampie jest po zdjęciu zaślepki w nadkolu, lub po odsunięciu zbiorniczka płynu chłodzącego, nie trzeba spuszczać płynu (w lewej lampie tak regulowałem).

Dostęp do śrub regulujących przy lampie jest po zdjęciu zaślepki w nadkolu, lub po odsunięciu zbiorniczka płynu chłodzącego, nie trzeba spuszczać płynu (w lewej lampie tak regulowałem).

Zrób tak jak kolega napisał , ale tylko ten sposób pierszy z zaślepkami w nadkolach jest bardzo łatwym sposobem na ustawienie lamp.

Dzieki
Myslalem ze te regulatory 6mm hex pod maska sa od tego

Są, ale czasem są obrobione
Każdy reflektor ma ręczną regulację, nie ma znaczenia czy Xenon czy zwykła.

nie są obrobione tylko trzeba mieć tyopwego torxa z obła końcówką i bardzo długiego i nie trzeba żadnych nadkoli ściągać do ustawienia wysokości - wiem bo regulowałem u kumpla.
Screenshot 2021-08-27 at 22-42-48 Alfa Romeo Giulia lampa lewa Biksenon skrętny .jpg
wkłądsz go w ten szary plastik od góry po otwarciu maski

Ostatnia edycja:
nie trzeba żadnych nadkoli ściągać do ustawienia wysokości
Nie trzeba nadkoli ściągać, w nadkolu jest zaślepka (może nie w kazdej?- u mnie jest). W ref. są 2 gniazda na torx do regul. u mnie np. jedna z regulacji niby kręciła się, ale nie zmieniała kierunku światła, pokręciłem regulacją przy lampie i ustawiłem światło jak chciałem.

Jak napisałem- imbus musi był OBŁY na końcu.
klucze-imbusowe-dlugie-zestaw-9-el-z-kulka-bahco-nr-kat-be-9770-8482-large-2.jpg

A w ktorym miejscu przy lampie jest ta regulacja?
Klapke w nadkolu sciagnalem, gumowa oslone zdjalem ale nie wiem gdzie dokladnie krecic? Ten plastik na impus(obły) ktos zamordował niewłasciwym narzedziem, takze jestem w kropce.

Ostatnia edycja:
możesz kluczem nasadowym krecic regulacją z boku jak dobrze pamietam. W stelvio zdrapałem cale ręce ale dałem rade dostać się przez maskę.

Ta sama srube gdzie miał wejsc ten klucz imbudowy?

od góry wchodzisz imbusem a z boku możesz regulować nasadką ( od strony silnika). Na zdjeciu w tym wątku zobaczysz. U mnie imbus przeskakiwał a nasadką poszło aż miło

Amortyzatory
Powrót