maciek.b52
Nowy
- Auto
- AR 166 V6 3.0 Sportronic Progression 01/2001
Dzięki wszsytkim za porady i uwagi.
A przy okazji ktoś może poradzić jak to ustrojstwo zdjąć, żeby nie uszkodzić? Chciałbym zajrzeć do środka, może tylko się coś wypięło albo ktoś już grzebał i źle zmontował.
Też mi się tak wydaje, szczególnie że FES mi nie widzi tempomatu ani nie rozpoznaje położenia na + i - W takim razie czeka mnie znowu grzebanie po forum, żeby znaleźć, jak ma być odpowiednio.Także IMO tempomat masz, tylko coś w nim nie działa, tudzież brak połączenia (Progression nie miała w standardzie tempomatu, więc może ktoś wymienił kombajn a nie połączył tego odpowiednio?
Soczewkę mam, więc fajnie by było, jakby działało, chociażby dla zasady, że skoro jest to ma działaćJeśli chodzi o czujnik deszczu, to masz soczewkę na szybie? Bo jak nie masz, to nie zadziała. Poza tym z tym czujnikiem ciężka sprawa jest i chyba gra nie warta świeczki żeby to uruchamiać...
Próbowałem, we wszystkich możliwych konfiguracjach i prędkościach, nic z tego.A spróbuj włączyć tempomat w czasie jazdy Z tego co wiem to jak go włączysz na postoju i potem w czasie jazdy dajesz + lub - to nie będzie działał Zaczyna działać dopiero od 50km/h
No właśnie... lubię grzebać przy samochodzie, ale kompletnie nie kumam elektryki. Czujnik przy hamulcu wydaje się ok – działa sygnalizacja stopu i aktywuje dźwignię zmiany biegów. Sprawdziłem go też przez FES - czujnik sprawny, błędów brak. Tyle tylko, że nie wiem, czy jest zamontowany właściwy czujnik – mój ma 4 piny na kostce. Co powinienem zmierzyć?Obskoczyłbym go dokładnie miernikiem.
Nie wiszą żadne luźne kable, nie widzę też wolnych wtyczek ani gniazd. Wszystko wizualnie wygląda w porządku, dlatego nie za bardzo wiem czego szukać i co mierzyć.Potem sprawdził podłączenie manetki.