• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Next step Rosso Proteo 166 3.0 V6 4HP20

Właśnie, a u mnie po drodze coś je przyhamowuje. Może też się wyrobią. Mam nadzieję :)

cos takiego by się przydało z tą klapą ;)

https://youtu.be/huwOL6DS9q4

Jak miałbym już robić to automatycznie otwieraną i zamykaną. To jest tylko sprężyna.
Nawet wiem jak to zrobić, problem polega na tym że mechanizm klapy w 166 jest mały i skomplikowany. Koszt napędów jest zbyt duży. Gdyby klapa się otwierała na jakimś dużym ramieniu czy za pomocą mechanizmu w bagażniku (a nie w rynience) to temat bym szybko ogarnął.

A teraz jeszcze zdjęcia pasa środkowego.

Załączniki

• WP_000184.jpg
    WP_000184.jpg
    74.1 KB · Wyświetleń: 106
  • WP_000186.jpg
    WP_000186.jpg
    87.4 KB · Wyświetleń: 109
Wyjście jest ze 166 czy jakiegoś innego modelu? I jeszcze pas dowolny, lewy/prawy i zapięcie?

Kupiłem kompletny prawy pas tylny. Zwijacz, ten plastik w wycięcie i zapięcie.
Każdy ma miejsce do mocowania trzeciego zwijacza pasów pod półką, trzeba tylko wyciąć szczelinę w półce na pas i wstawić ten plastik. Szybka i prosta akcja na godzinkę.

Elegencko. Może też to sobie zrobie. Wtedy będę mógł córke na środku posadzić żeby widziała do przodu:)

Właśnie z tego samego powodu to zrobiłem :D

Dzisiaj z rana auto wymyte, wywoskowane błysk. Grill alfaholików. Wsiada spakowany z żoną i dzieciakiem. Odpalam, wentylator się nie włącza. Po kilkudziesięciu sekundach dym z nawiewów..... czeka mnie rozbieranie całego podszybia i nagrzewnicy. ŚWIETNIE!!!!!

Nagrzewnice pewnie możesz sobie darować, prawdopodobnie spalił się wentylator ewentualnie gniazdo bezpiecznika od niego.

Nagrzewnicę wiosną wymieniałem. A teraz będę musiał wszystko od nowa wykręcać...... skoro poszedł dym nawiewami to nie bezpiecznik. Rozebrałem już podszybie. Wali spalonymi przewodami z kratki nad wentylatorem.

Szczęście w nieszczęściu, że tak powiem. Lepiej, że to się stało dzisiaj niż w pt przyszłego tygodnia ;)

Masakra Marek... współczuję!
Ale tak jak Rafał pisze - sprawdź, czy gniazdo bezpiecznika na podszybiu się nie stopiło, bo wtedy też leci swąd/dym przez nawiewy, a potem przestaje dmuchać. Tak miałem u siebie...

Byłem sprawdzić te bezpieczniki. Wszystko jak nowe. Zero przepaleń. Za to ewidentnie (nawet teraz) wali spalenizną z kratki nad wentylatorem (mam podszybie już rozebrane).
Szczęście w nieszczęściu że teraz a nie w dniu wyjazdu na zlot. Ale i tak nie mam czasu. Muszę na gwałt "już" skołować wentylator i to ogarnąć. A przecież roboty jest na bite popołudnie. Nie mam czasu cholera już. Do zlotu jeszcze mam parę spraw do dogrania a tu mi qwa taka robota wyskoczyła. Będę dłubał po kawałku.

Amortyzatory
Powrót