• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Navi Polska mapa -zdięcia

• Autor wątku Autor wątku henekl
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
No niestety mój znajomy rozłożył ręce nad tym co mu dostarczyłem. Niby ma poszukać na własną rękę jakiś materiałów, ale dał mi wyraźnie do zrozumienia, że problem jest bardzo złożony nawet jak na dwie flaszki ;)
Kolego henekl, czy faktycznie złącza VDO różnią się od tych w Carin ? Bo nie wiem czy kupować ten zestaw od kolegi czy zacząć szukać VDO. Mój znajomy twierdzi, że systemy te są identyczne i I/O powinny mieć też identyczne.

ja mieszkam w okolicach łomży mam 30 km dio tej miejscowosci i cos mi sie zdaje ze wiem jaki to gosc dobry znajomy mojego wujka moze masz namiary ulice i tel to sprawdze to i dowiem sie czegos :D

Scorpion napisał:
No niestety mój znajomy rozłożył ręce nad tym co mu dostarczyłem. Niby ma poszukać na własną rękę jakiś materiałów, ale dał mi wyraźnie do zrozumienia, że problem jest bardzo złożony nawet jak na dwie flaszki ;)
Kolego henekl, czy faktycznie złącza VDO różnią się od tych w Carin ? Bo nie wiem czy kupować ten zestaw od kolegi czy zacząć szukać VDO. Mój znajomy twierdzi, że systemy te są identyczne i I/O powinny mieć też identyczne.
w vdo dayton wtyczka jest prostokątna a w carin okrągła .
jeśli miałbym wtyczkę to bym zobaczył co trzeba zrobić .

Czy ktoś mugłby mi pomuc w znalezieniu wtyczek do vdo za rossądną cenę .
Pytałem wszędzie nie do zdobycia jedynie cały komplet za 180 złm .
właśnie jestem na etapie robienia złączy na początek z 10 sztuk tylko brak tych wtyczek .
proszę o pomoc zainteresowanych .

henekl napisał:
Czy ktoś mugłby mi pomuc w znalezieniu wtyczek do vdo za rossądną cenę .
Pytałem wszędzie nie do zdobycia jedynie cały komplet za 180 złm .
właśnie jestem na etapie robienia złączy na początek z 10 sztuk tylko brak tych wtyczek .
proszę o pomoc zainteresowanych .

Postaram się pomóc jedynie proszę o zdjęcie gniazda lub samej wtyczki jeśli masz.

Nadal czekam na pomoc w sprawie wtyczek do vdo , jeśli nie znajdę tanich to będę zmuszony kupić po 180 zł , tylko kto wtedy kupi przejściówkę .
Jak będę sprzedawał przejściówki to podam ceny elementów żeby każdy wiedział co ile kosztowało tak będzie uczciwie .
Co do polskiego menu i lektora nie ma problemu wysyłasz czytnik do serwisu i otrzymujesz spowrotem z polskim lektorem i polskim menu za 300zł płatne przy odbiorze czytnika .
podaję strone .
http://www.navservice.com.pl/serwis.php?id_news=1

Odnośnie wtyczek to zobacz na stronę:
http://www.tme.pl/ , dostałem u nich wtyczki do nawigacji, ale 20pinowe.

Na stronach ebay.de lub ebay.at można kupić kable mitsumi do vdo, może było by taniej- mogę pomóc w zakupie.

Zrobiłem update MO5076 do MS5000 i okazało się że jest chyba 10 języków do wyboru, ale nie ma polskiego. Będę próbował dalej.

sproket napisał:
Odnośnie wtyczek to zobacz na stronę:
http://www.tme.pl/ , dostałem u nich wtyczki do nawigacji, ale 20pinowe.

Na stronach ebay.de lub ebay.at można kupić kable mitsumi do vdo, może było by taniej- mogę pomóc w zakupie.

Zrobiłem update MO5076 do MS5000 i okazało się że jest chyba 10 języków do wyboru, ale nie ma polskiego. Będę próbował dalej.
wtyczka do vdo dayton jest 16 pin + dwa bolce oznaczenie boczna IAM-B12 lub prosta IAM-A61

Kupiłem dziś za 50zł kabel do vdo wraz z przesyłką, ale w austrii- reflektujesz ??
To zawsze mniej niż 180zł i masz jeszcze kabla chyba 5 metrów.
Ja niestety w mojej nawigacji VDO nie mam gniazdek i kabla mitsumi więc nie mogę zbytnio nic przypasować, ale mogę dla Was kupować kable za granicą.
Mam jeszcze pilota na zbyciu do VDO ms5000

sproket napisał:
Kupiłem dziś za 50zł kabel do vdo wraz z przesyłką, ale w austrii- reflektujesz ??
To zawsze mniej niż 180zł i masz jeszcze kabla chyba 5 metrów.
Ja niestety w mojej nawigacji VDO nie mam gniazdek i kabla mitsumi więc nie mogę zbytnio nic przypasować, ale mogę dla Was kupować kable za granicą.
Mam jeszcze pilota na zbyciu do VDO ms5000
Jestem zainteresowany tymi wtyczkami podaj numer telefonu na prywatną wiadomość to się z tobą umówię co do szczegułów .

NAVI

Witam serdecznie Henekl,ciesze sie ze to wlasnie TY doszedles do takich sukcesow w podlanczaniu Navi.
Dlaczego?bo jestes z podkarpacia i ja tez,wiec bede mial blisko aby sie z toba spotkac.
Mam taka nadzieje,ze pomozesz mi w jakis sposob w rozgryzieniu mojego ICS-a i wszystkiego co sie z nim wiaze.

Obecnie jestem za granica,ale w sierpniu bede w kraju i bylbym szczesliwy gdybys wyrazil zgode na jakies krotkie spotkanie w sprawie ICS-a i NAVI

Moje GG 5354238

Douslyszenia,dzieki

Re: NAVI

turbo42 napisał:
Witam serdecznie Henekl,ciesze sie ze to wlasnie TY doszedles do takich sukcesow w podlanczaniu Navi.
Dlaczego?bo jestes z podkarpacia i ja tez,wiec bede mial blisko aby sie z toba spotkac.
Mam taka nadzieje,ze pomozesz mi w jakis sposob w rozgryzieniu mojego ICS-a i wszystkiego co sie z nim wiaze.

Obecnie jestem za granica,ale w sierpniu bede w kraju i bylbym szczesliwy gdybys wyrazil zgode na jakies krotkie spotkanie w sprawie ICS-a i NAVI

Moje GG 5354238

Douslyszenia,dzieki
Jak będziesz w domu to pisz na forum na pewno się spotkamy żaden problem a tak w nawiasie będę w niedziele w rzeszowie tak gościnnie ,ale do sierpnia .

do sierpnia

Dziekuje serdecznie,ze tak szybko odpisales.
Moje nadzieje na NAWi wzrosly do 200%.
Napewno odezwe sie do Ciebie w sierpniu.
Dozobaczenia,nara

Panowie przepraszam ze ja tak z ni z gruszki ni z pietruszki ale naprawde jesteście moja ostatnia chyba deska ratunku. Posiadłem za free ms 5000 i naprawde przeszukałem juz chyba wszystko...
Wspomozcie prosze nieudolnego downa i prosze podajcie jakiegos linka do mapy pod to cudo...Moze (moze musi) byc na PW

mastah22 napisał:
Panowie przepraszam ze ja tak z ni z gruszki ni z pietruszki ale naprawde jesteście moja ostatnia chyba deska ratunku. Posiadłem za free ms 5000 i naprawde przeszukałem juz chyba wszystko...
Wspomozcie prosze nieudolnego downa i prosze podajcie jakiegos linka do mapy pod to cudo...Moze (moze musi) byc na PW
W tym temacie miałeś stronę do map całej europy kliknij na link iściągniesz pisz na priw jak nie będziesz wiedziałco jak .
http://peb.pl/programy-nawigacyjne-i-mapy/236998-rapidshare-mapy-navteq-vdo-dayton-2008-a.html

Amortyzatory
Powrót