• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Navi Polska mapa -zdięcia

• Autor wątku Autor wątku henekl
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
henekl napisał:
Jeszcze jedno rozmawiałem z gościem i może do tej nawigacji wgrać polskie menu i lektora tak sobie pomyślałem jeśli by było więcej chętnych to może by zeszedł z ceny a chće 400 zł
Na allegro widziałem aukcje z czytnikiem fabrycznym MkII (odpowiednik MS5000) do BMW i gość też twierdził, że na życzenie może wgrać polskie menu więc pewnie jest to możliwe. Wg mnie najlepiej gdyby jakoś wykombinować aktualizację firmware z dodatkowym tłumaczeniem PL, złożyć się na to i potem wiadomo co i jak. Aktualizacja z tego co czytałem polega tak jak na oryginalnej navi 166 na włożeniu CD z najnowszym firmware.

Nie tylko Scorpion sie interesuje ja juz dzwoniłem do znajomego czy jest mozliwosc załatwienia MS 5000 w Niemczech czekam na jego odpowiedz

Bardzo przepraszam zainteresowanych nie myślałem że ktoś się tym jeszcze interesuje .
Jeszcze raz przepraszam wszystkich zainteresowanych .

henekl napisał:
Bardzo przepraszam zainteresowanych nie myślałem że ktoś się tym jeszcze interesuje .
Jeszcze raz przepraszam wszystkich zainteresowanych .
No widzisz - pozory mylą. Pomysł genialny, a przy okazji system ciągle aktualizowany więc przyda się nie tylko w Polsce. Już kombinuję zakup urządzenia na allegro, chyba że uda mi się odkupić od kolegi tego Philipsa Carin 522 za rozsądną cenę :)

henkel wydaje mi się że jeśli już to zrobiłeś tzn udało ci się odpalić navi w naszej belli to powinieneś tak jak wspomniałeś zrobić produkcję masową ... myślę że na gotowe zestawy znajdzie się sporo chętnych ... jeśli masz już prototyp to zleć jeśli nawet nie masz czasu jakiemuś elektronowi zrobienie odpowiednich kabli zlączek wtyczek itd wszystkiego co potrzebne i łącznie z czytnikiem zrób gotowe zestawy. przecież możesz to robić dla chętnych po przedpłacie tak zebyś później nie został z towarem. Ja jestem chętny na takie nawi bo wkurza mnie zewnętrzne nawi na przyssawku i nie widzę powodu dla którego nie miał byś na tym zarabiać. Doszedłeś do tego więc ceń swoją wiedzę. I ty skorzystasz bo zarobisz i my skorzystamy bo nie będziemy dłubać w ciemno w instalacjach naszych belli. Także do dzieła !

Też uważam, że mogę kupić taką gotową złączkę nawet z nałożoną marżą byle rozsądną. Nie uśmiecha mi się tworzenie pajączka :D

Ja czekam może uda się grupowo zakupi Czytniki razem z polskim menu. A jeśli chodzi o ten moduł dzięki któremu można to podłączyć to również wolał bym dostać gotowy :)

blackalfa166 napisał:
henkel wydaje mi się że jeśli już to zrobiłeś tzn udało ci się odpalić navi w naszej belli to powinieneś tak jak wspomniałeś zrobić produkcję masową ... myślę że na gotowe zestawy znajdzie się sporo chętnych ... jeśli masz już prototyp to zleć jeśli nawet nie masz czasu jakiemuś elektronowi zrobienie odpowiednich kabli zlączek wtyczek itd wszystkiego co potrzebne i łącznie z czytnikiem zrób gotowe zestawy. przecież możesz to robić dla chętnych po przedpłacie tak zebyś później nie został z towarem. Ja jestem chętny na takie nawi bo wkurza mnie zewnętrzne nawi na przyssawku i nie widzę powodu dla którego nie miał byś na tym zarabiać. Doszedłeś do tego więc ceń swoją wiedzę. I ty skorzystasz bo zarobisz i my skorzystamy bo nie będziemy dłubać w ciemno w instalacjach naszych belli. Także do dzieła !
hentnie bym zlecił komuś zrobienie takiego złącza ale na pewno by chciał na tym zarobić , a ja bym chcial jak najtaniej to zrobić koszt jaki ponioslem to około 200zł , a ktoś by chciał na tym zarobić i wtedy by to kosztowało około 300zł .
tak sobie wymyśliłem jeżeli bym znalazł 20 chętnych to bym zrobił 20 sztuk na pewno było by taniej i wtedy bym nawet tą różnicę policzył jako zysk chcę być szczery .
Ale napewno nie powiem żadnemu elektronikowi bo jak by to wyglądało ja siedziałem przy montażu kombinowałem pytałem kolegów szukałem układów , ateraz gotowy projekt oddam za friko żeby ktoś na tym zarabiał.

Scorpion napisał:
Też uważam, że mogę kupić taką gotową złączkę nawet z nałożoną marżą byle rozsądną. Nie uśmiecha mi się tworzenie pajączka :D
Ja narazie jeżdzę prototypem wszystko chula jak tralala .
ale też chcę mieć złącze do szybkiego montażu , narazie liczę koszty tj . kable układy złączki i opis podłączenia żeby było prosto np; wtyczka A z wtyczką B ima chylać .

Henekl,my wszyscy 166-tkowcy sledzimy ten temat na biezaco, takze gwarantuje Ci ze Twoj znoj nie pojdzie na marne...obys nie byl zbyt zachlanny :mrgreen: :mrgreen: ...zajme sie nawet dystrybucja na Dolnym Slasku :wink: :wink:

czyli generalnie wyglądało by to tak że kupujemy wspomniany już przez Ciebie zestaw VDO płacimy plus płacimy Tobie dwie stówki i robisz okablowanie, tak?

Witam

jestem nowym na tym forum, ale też mam 166 i takie navi, które szukacie kosztuje w Niemczech około 80 euro, oczywiście używane.

Henekel- może zamiast robić takie złączki i kable sprzedałbyś np. allegro same schematy?

smolis napisał:
kolego
w rupieciach znalazlem ten czytnik vdo ale nie mam do niego ani pilota ani portu portu podczerwieni ;/ nie wiesz gdzie mozna dokupic te czesci ?
Tu możesz kupić dodatkowe akcesoria do vdo dayton podaję ;
telefon : 0-501-238-795;
Gadu-Gadu : 8852250
e-mail : info@nawigacje.org
Jest to dane z strony sprzedającego nie znam tego pana .
Obecnie jestem na etapie opracowania złącza i opisu montażu myślę że za dwa tygodnie adapter do podłączenia będzie do kupienia .
jeśli ktoś ma jakieś pytania proszę o pisanie na forum , po to by inne osoby też mogły sobie przeczytać na temat problemów i pytań .

Pitus25 napisał:
a czy taka mapa bedzie działać do 147 ??
obecnie nie wiem czy można do 147 podłączyć vdo za mało danych .
Ale jeśli masz czytnik w bagażniku to napewno tak .

sproket napisał:
Witam

jestem nowym na tym forum, ale też mam 166 i takie navi, które szukacie kosztuje w Niemczech około 80 euro, oczywiście używane.

Henekel- może zamiast robić takie złączki i kable sprzedałbyś np. allegro same schematy?
Przepraszam ale zrobienie takiego adapteru nie dla laika i koszt takiego montażu przez fachowca na pewno byłby droższy .

dzieki za pomoc "henekl" teraz brakuje tylko wiedzy jak przerobic gniazdo ze standardowego czytnika na vdo, moze podpowiesz:- )

Jeszcze jedna sprawa do czytnika vdo dayton ms 5000 jest przystosowany i można podłączyć tuner tv , dvd, mp3 oczywiście wszystko na wyświetlacz w 166 .

Amortyzatory
Powrót