Bardzo nie lubię pomówień i nie domówień zatem opiszę jak wyglądał mój kontakt z Twoim przyjacielem. Wydrukowałem sobie bilingi więc będą konkrety.
22 IX 08 dałeś numer do Twojego kolegi umieszczając go na forum
24 IX 08 zadzwoniłem do Twojego przyjaciela i po 7min rozmowie uzyskałem deklarację że wszystko jest tak, jak to opisane na forum, potrzeba tylko zestawu Daytona a on już zajmie się resztą. Rozmowa była bardzo rzeczowa, widać że ten Pan zna się na swojej robocie ale oznajmił że teraz nie jest to możliwe do zrobienia bo gdzieś wyjeżdża i najlepiej jeśli zadzwonię za 3 tyg, a w tym czasie mogę już śmiało kupić Daytona. Tak też zrobiłem, kupiłem nawigację z allegro oraz odczekałem swoje
18 X 08 zadzwoniłem do Twojego przyjaciela i znów w sympatycznej atmosferze porozmawialiśmy dokładnie 9 min 15 sek umawiając się że on skompletuje mi części na ten adapter, ja wyślę mu kabel i przyjadę na montaż. Części miał kupić w poniedziałek i w ciągu tygodnia zmontować adapter
20 X 08 (poniedziałek) zadzwoniłem do niego w sprawie adaptera i wysyłki kabla, porozmawialiśmy prawie 10 min i SAM zaproponował że zrobi adapter który sobie podepnę metodą na pająka w przewód, nie będzie to wymagało ode mnie większego zaawansowania technicznego ponieważ jest to ponoć prosta sprawa. Wydało mi się to racjonalnym rozwiązaniem gdyż zaoszczędzam czas oraz koszty związane z dojazdem (ten Pan mieszka w okolicy Rzeszowa zatem to kwestia 320km w obie strony) Umówiliśmy się że zrobi ten zestaw i wyśle mi go za pobraniem a ja sobie go zamontuje. I tu się temat urwał.... Na forum napisałem post że już czekam na adapter ale się nie doczekałem.
26 X 08 wysłałem SMS po nieudanych próbach rozmowy z zapytaniem o zaawansowanie procesu tworzenia tego magicznego urządzenia ale na niego też nie dostałem odpowiedzi...
Nie wiem jak dużo osób próbowało się z nim skontaktować po mnie, bo w rozmowie otrzymałem informację że zainteresowanie jest małe - byłem drugą osobą zainteresowaną na poważnie tą przejściówką.
W żadnym momencie nie chciałem uzyskać informacji, schematów bądź metody do połączenia na pająka tylko gotową przejściówkę! Plan zmienił się dopiero wtedy gdy Twój przyjaciel zaproponował sam takie rozwiązanie. Według mnie było ono podyktowane małym zarobkiem na gotowej przejściówce ponieważ telefonów było kilka i seryjna produkcja nie wchodziła w grę zatem po co robić pojedyncze sztuki dla "jednostek biednych forumowiczów" i sprzedawać je za 200pln - tak się umówiłem z Twoim przyjacielem, skoro można spróbować zrobić gotowy zestaw razem z napędem daytona i sprzedawać je po sześć stówek - takie rozwiązanie jest teraz proponowane na forum Lanci przez Ciebie. Jestem niemal pewien że to NIE ON wymyślił taki plan gdyż byłem przekonany że ten adapter otrzymam i sobie zamontuję u siebie zgodnie z porozumieniem.
http://lanciapolska.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=26059&start=30
zastanawiające było również Twoje zainteresowanie urządzeniami Daytona po prawie miesięcznej nieobecności w tym temacie :mrgreen:
pitbull_syndica napisał/a:
Panowie tak czytam tutaj wasze zmagania z navi Vdo, jeżeli macie jakieś schematy tych kabli w waszych alfach to może mógłbym wam pomóc. Dosyc mocno znam navi vdo, dysponuje wszystkimi schematami do niej. Jezeli byscie byli zainteresowani tez całymi kompletnymi zestawami VDO MS 5000 oraz mapami całej europy do nich to dajcie znac. gg i email dostępny. pozdrawiam
To za ile te ms 5000 .
Jakie schematy masz do vdo myślę że czytnika .
Po ile mapy .
Pozdrawiam .
Nie wiem czy jest sens podsumowywać moje przemyślenie bo nie chcę nikogo urazić. Jestem tylko biednym alfistą którego nie stać na navigację za 600pln mało tego nieodpowiedzialny i pragnący zarobić na kolegach z forum... Ups... chyba to zrobiłem