• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Nasza kochana TiTi

świetna alfa i jeszcze ta wersja Ti, gratuluje, wlasnie mnie tez zaskakuje to ze czesciej spotyka sie w ogloszeniach wersje ti w slabszej odmianie diesla, ciekawe.

ano byliśmy - już się przymierzaliśmy z żonką do tej białej 159 SW Ti hehe

Korzystając z tych pięknych lipcowych dni zabrałem aparat i strzeliłem kilka fotek. Oto dwie z nich. Poza tym w aucie wymieniłem amorki z tyłu a wraz z nimi niestety wahacze poprzeczne (zapiekły się tulejki na śrubach). W pogotowiu czekają TRW na górny przód.

O rany! Zapomniałem dodać, że w końcu zakupiłem sobie tylną ramkę rejestracyjną z naszego fora :P

Załączniki

• IMG_3718.JPG
    IMG_3718.JPG
    191.9 KB · Wyświetleń: 132
  • IMG_3720.JPG
    IMG_3720.JPG
    205.9 KB · Wyświetleń: 141
Ostatnia edycja:
Poza tym w aucie wymieniłem amorki z tyłu a wraz z nimi niestety wahacze poprzeczne (zapiekły się tulejki na śrubach).

A z tyłu miałeś zawieszenie typu NIVOMAT? jeśli tak, to na pewno nie była to zbyt tania impreza. Też interesuje mnie zawieszenie w TI, bo sam będę wymieniał amortyzatory na jesień. Jaki typ, model wybrałeś? I gdzie zleciłeś tą robotę? Pozdrawiam!

Na całe szczęście były normalne amorki - tak stare, że nawet nie wiem przez kogo produkowane - było napisane ITALY. Wymieniłem na Monroe REFLEX a wymieniałem z kolegą więc robota = koszt zerowy. Na amorki mam 3 lata gwarancji bo kupiłem od razu z odbojami. Pozdrawiam również.

Którą raczej na 99% straciłem przy montażu samodzielnym, chyba że jakiś warsztat Ci podbije pieczątkę na gwarancji..

Z tym problemu nie mam, ponieważ to warsztat właśnie tego kolegi. A ze lubię sam sobie dłubać to sobie z nim grzebałem.

Piekna.

Mam pytanie odnosnie foteli TI. Jak sytuacja wyglada na tych fotelach latem? Klima daje rade czy sie mocno pocisz? Ja w swojej Belli mam zwykla skore i latem nie jest ciekawie, najczesciej dupa i plecy mokre ;/

Fotele całkiem dobrze się sprawują. Jednak dziurki pozytywnie wpływają na komfort użytkowania. Nie kleję się do nich czego obawiałem się, ponieważ wcześniej nie posiadałem skór w aucie. Dodam, iż klimę używam tylko w ekstremalnych sytuacjach. Moj synek niestety ma alergię na grzyby i pleśnie. Co prawda układ oczyszczony jest ale wolę dmuchać na zimne.

To Ti ma skory z jakby wentylacja? To fajnie bo te zwykle skory, to nawet jak mam klime ustawiona na najzimniej to jest chlodno a na plecach i siedzieniu jestem prawie mokry ;/
Kusi mnie zeby wymienic fotele na Ti bo sa przepiekne, ale balem sie ze bedzie to samo latem.

Tyle, że to nie są kanapowce - są dość twarde, lecz nic nie zastąpi ich pięknego wyglądu. Ja się przyzwyczaiłem i nie doskwiera mi ich jędrność. Polecam

Witaj to Ty kolego byłeś w Karpaczu 15 albo 16 sierpnia?! Widziałem tylko rejestracje PK + te piękne Toory i odrazu skojarzyłem że to bella użytkownika "Mario" :D
Ja szedłem ulicą więc nie zatrzymywałem, tak czy siak Pozdrawiam

IMAG0028.jpgIMAG0009.jpg
Witaj - tak to sem ja. Uwielbiam Karpacz a więc jak się nadażyło to skorzystałem. Fele nieźle dostały popalić. Przez nawigację zamiast do Karpacza, wjechaliśmy na jakąś górę. Droga rozwalona w diabły. Fele dały radę tak wicę są wytrzymałe. Na trasie widziałem wiele Alfików lecz niestety ani jednej z naszymi ramami. Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
piękna sztuka :lollypop:

Za jedną z naszych możesz rozglądać się w środy (przeważnie 159) ;)
Ramki z dwóch stron, blachy "swojskie".
Mój chłop ma problem z machaniem, więc nie zdziw się, jak nie zareaguje pierwszy.

Będe szukał. Naszą również jeździmy na zmianę. Raz żona, raz ja. Rozglądałem się na forum za prezentacją Twojej włoszki lecz nie znalazłem :(

mario595, nie zrobiliśmy prezentacji naszych alf, bo jakoś nie możemy zebrać się na sesje zdjęciowe...

Ja też w tym terminie byłem w Karpaczu i też nie dostrzegłem twojej alfy.
Może byliśmy sąsiadami... Pozdrawiam

maybe next time :) W "Złotym widoku" na Sarniej przebywałem.

Amortyzatory
Powrót