[Giulia] Namiar na importera

H78

Nowy
Auto
Alfa Romeo Giulia Veloce
Cześć wszystkim,

AR w PL nie dzieli się danymi do kontaktu w zakresie obsługi klienta. Ja znalazłem tylko nr infolinii.

Jako, że obsługa klienta w moim ASO (Carserwis) jest na jeszcze niższym poziomie niż ich usługi serwisowe, chciałbym podzielić się tą wiedzą z podmiotem odpowiedzialnym za AR w naszym kraju, nadzorującym pracę dealerów.

Ma ktoś namiary na importera u nas - jakiś adres, na który mógłbym przesłać pismo?

Za wszelkie info dzięki z góry.

Wysłane z mojego SM-A605FN przy użyciu Tapatalka

Moim zdaniem, jak napiszesz skargę na dilera normalną drogą do importera, to trafi ona do stażystki, która (jeśli wogóle) odpowie Ci korporacyjnym bełkotem. Skarga zostanie zmielona w korpo-żarnach, z Ciebie (może) ujdzie frustracja a stan faktyczny się nie zmieni.

Jeśli uderzać, to raz a mocno w czuły punkt. Ja bym napisał do dyrektora marketingu FCA Rafała Grzaneckiego albo do dyrektora marketingu AR Karoliny Bryłki - najlepiej publicznie na facebooku, wykopie, TVN Turbo albo innej platformie. Treściwie w punktach, które ciężko podważyć. Poszukałbym również osób z z zarządu FCA w KRS i dał ich w CC. Taki cios powinien zaboleć i dać rezultat.

Pisz na sekretariat Prezesa. A co się stało?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ja po kontakcie z infolinią w sprawie ogólnie znanej (aktualizacja navi 6,5 cala) za każdym razem otrzymuję na maila ankietę do wypełnienia. I tam stawiam odpowiednie noty: za uprzejmą obsługę max (bo tak jest), za zadowolenie minimum (bo kontakt nic nie wnosi do sprawy). Przed chwilką właśnie wypełniałem następną i napisałem (bo jest miejsce na swoje kilka słów), że infolinia, która nie ma mocy sprawczych i wpływu na działanie innych komórek firmy jest niepotrzebna i utrzymywanie jej jest niecelowe. Zobaczymy, czy na krytyczną opinię będzie reakcja. U nas w takim przypadku od razu wszelkie czynniki odpowiedzialne za jakość usług dzwonią do mnie i nie ma możliwości abym nie zareagował w taki sposób aby zadowolić klienta.
Tak więc proponuję odezwać się na infolinię, tam powiedzieć, co masz do powiedzenia i poczekać na ewentualny odzew lub ankietę.

Panowie, a cytując klasyka, że tak powiem "pomysła mam". Jeżeli macie namiar właśnie na kogoś konkretnego i żebyśmy jako klienci napisali właśnie, że o co chodzi, z tym że modele poliftowe zostały pokazane w listopadzie, że dalej nie ma cenników, że na stronie można sobie skonfigurować stary model pomimo że styczeń się kończy, konsultanci nic nie wiedzą. Wszędzie piszą że sprzedaż słaba w 2019, kierownictwo FCA niezadowolone, a co oni robią żeby to zmienić? Wkurzyłem się i napisałem to w formularzu kontaktowym i co? I przy wysyłaniu wystąpił błąd i dupa i poszło w pizdu...

To wszystko jest przemyślane przez FCA :D,wiedzieli że będzie krytyczna wiadomość i ją zablokowali:D

[MENTION=82618]H78[/MENTION]

A nie lepiej zmienic ASO?

Z wysylaniem skarg to procedura we wszystkich firmach jest podobna. Skarga zostanie przeslana przez importera do Carserwisu z prosba o reakcje/komentarz i tyle w temacie. Jesli masz problem techniczny z samochodem to jedyna droga to rzeczoznawca i droga sadowa

Z wysylaniem skarg to procedura we wszystkich firmach jest podobna. Skarga zostanie przeslana przez importera do Carserwisu z prosba o reakcje/komentarz i tyle w temacie. Jesli masz problem techniczny z samochodem to jedyna droga to rzeczoznawca i droga sadowa
I tak i nie. Masz poniekąd rację, ale zawsze to jednak coś daje. Ja jak zawsze ma reklamację z BOK-u to później jest ona weryfikowana podczas wizyt przedstawiciela importera oraz podczas corocznego audytu

Skarga zostanie przeslana przez importera do Carserwisu z prosba o reakcje/komentarz i tyle w temacie.

U nas może to kosztować serwis konkretne wartości, które szefostwo i tak ściągnie z odpowiedzialnego pracownika.

Dzięki Panowie za cenne info. Ja wychodzę z założenia, że jak nie napiszesz, to na pewno nic się nie wydarzy. Brak reakcji stopniowo przesuwa granicę tego, co wolno robić z klientem i mamy to, co mamy - auta dość fajne, reszta nie.

Wysłane z mojego SM-A605FN przy użyciu Tapatalka

Mały update: zawzialem się i napisałem w formularzu kontaktowym, o tym że mamy koniec stycznia, że nie ma cenników a jak są to są dystrybuowane jak konspiracyjna bibuła, że nikt nie wie o konfiguratorze i że widocznie spadek sprzedaży mają widocznie w poważaniu i ogólnie wątpię że po ich podejściu ogólnym ktokolwiek to przeczyta.Tym razem poszlo. Dostałem odpowiedź, że dziękują za informację, a mój list został przekazany produkt managerowi...

[MENTION=81445]Kurynio[/MENTION], super :) Może w końcu się coś ruszy i kupisz wymarzone auto :D

To nie o to chodzi, ja mam Stelvio już, niecały rok. Napisałem bo mnie to wkurza, a chciałbym żeby z Alfą było lepiej. Wiem może jest dziwny...

Mały update: zawzialem się i napisałem w formularzu kontaktowym, o tym że mamy koniec stycznia, że nie ma cenników a jak są to są dystrybuowane jak konspiracyjna bibuła, że nikt nie wie o konfiguratorze i że widocznie spadek sprzedaży mają widocznie w poważaniu i ogólnie wątpię że po ich podejściu ogólnym ktokolwiek to przeczyta.Tym razem poszlo. Dostałem odpowiedź, że dziękują za informację, a mój list został przekazany produkt managerowi...

Ha, ha, ha: ja wczoraj napisałem dokładnie to samo (przez formularz zgłoszeniowy na stronie). Dodałem jedynie że mają w d* klientów biznesowych bo chcę kupić na firmę auto za 250 tyś. a nie mogę.
I dzisiaj zadzwoniła Pani z Włoch (mówi po polsku) strasznie zdziwiona, chyba się dopiero dowiedziała że od dwóch miesięcy nie można auta z fabryki zamówić.
Obiecała "zająć się sprawą" i oddzwoni jak się czegoś dowie... Także tego...

Ale w sumie wkurzamy się że nie ma cennika 2020 pod koniec stycznia, dzisiaj otrzymałem z news@moparservice fcagroup, maila z czynnościami które warto zrobić przed zbliżającą się zima:rolleyes:
No w sumie może rzeczywiście zima przyjdzie dopiero w lutym, ale opony zimowe to już chyba ludzie wymienili...
Screenshot_20200123-184203.jpg

Nie chcę być złym prorokiem, ale te wszystkie skargi trafią na dno korporacyjnej szuflady. Ja miałem przedsmak tego jak działa FCA, jak czekałem prawie 2 miesiące na samochód, który stał w crossdock'u we Włoszech. Jedyne co miła Pani z BOK'u w Mediolanie mogła mi zaoferować to wysłanie kolejnego mejla. Wysyłała je o dziwo do jakiegoś biedaka w Bielsku, który przesyłał je dalej. Diler też pisał do tego biedaka w BB. Taki mejlowy ping-pong. Auto zjechało do PL dopiero po interwencji mojego znajomego Włocha, który zadzwonił do szefa tego crossdock'u a ten dopilnował, żeby zostało załadowane na lawetę. Myślę, że oni tam w FCA działają tak na wszystkich poziomach.

Ale w sumie wkurzamy się że nie ma cennika 2020 pod koniec stycznia, dzisiaj otrzymałem z news@moparservice fcagroup, maila z czynnościami które warto zrobić przed zbliżającą się zima:rolleyes:
No w sumie może rzeczywiście zima przyjdzie dopiero w lutym, ale opony zimowe to już chyba ludzie wymienili...
Pokaż załącznik 265618

No cóż. W systemach rozproszonych istnieje takie pojęcie jak "eventual consistency" czyli system ostatecznie będzie miał spójne dane, tylko nie musimy mieć żadnej gwarancji czasowej na to kiedy to się stanie. Włosi najwidoczniej biorą to sobie mocno do serca i nie przeszkadza im, że kampania przygotowawcza przed zimą pójdzie wiosną :D

Nie chcę być złym prorokiem, ale te wszystkie skargi trafią na dno korporacyjnej szuflady.
Pewnie tak, przecież nie wierzę, że dealerzy też nie pisali, jednak jedno jest pewne, że na bank by nic nie dało gdyby nikt nie napisał, a tak przynajmniej mi jest lżej:D

ja już dawno przestałem do nich pisać. z resztą po kilku już przestali reagować, chyba stałem się dla nich jakimś dziwakiem który chciałby poprawić z niewiadomo jakich przyczyn ich biznes (a biurwom dodać roboty)

Amortyzatory
Powrót