na 28 litrach 110km!!! co jest ;/

• Autor wątku Autor wątku nerlo1991
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

nerlo1991

Guest
witam nie wiem byłem na kompie gosciu powieział ze sada i przepływka dobra falowały mi obroty wczesniej ale zrobiłem to a spalanie nadal ogromne teraz jak jest jeszcze zimno to wyszło mi ok 25l na 100 ;/ tankowałem od 0 (samochod zgasł) do zgasniecia i zrobiłem 110km na 28 litrach co moze byc?;/ jak to sprawdzic gdzie sie udac? bo juz nie mam sam pomysłu

Nawet jakbyś miał niesprawną sondę i przepływkę to tyle by Ci nie przepalił, szybciej byś go zalał. Szukaj lepiej gdzie paliwo wycieka, na kanał, odpal silnik żeby pompa pracowała, lampa jakaś i przepatrz wszystko. I nie jeździj tak bo jak masz wyciek gdzieś w komorze silnika to.....nie będę kończyć.

nie ma zadnego wycieku;/ mam spalanie dokłądnie 1zł-1km 100zł- 100km i nie nigdzie mi paliwo nie cieknie nie leci itp...

sprawdż regulator ciśnienia paliwa, może być uszkodzony i leje ci Paliwo do kolektora ssącego

Tylko po co tyle osobnych tematów? Już nie wiem w którym Ci odpowiadać

A gdzie się udać?
Albo wróżka albo dobry mechanik

To jak ma to niby działać ? hmm bez regulatora cisnienia paliwa

Pytasz powaznie czy to tylko mała szydera???
tak to taka szydera do kolegi zakładającego temat który szyderczo pyta czy oby na pewno jego cudowny Tees ma jakieś tam ustrojstwo jak regulator cisnienia paliwa:)

jak by paliwo lało sie to by było czuc w srodku itp... i jestem ciekawy ile pali normalnie 1.8 po miescie a przeplywomierz nie oryginalny ma duzy wpływ na to?? bo samochod od poczatku tak bardzo duzo palił!! i pali i wolne obroty ma troszke ponad 1000 a powinno byc 950 po odpaleniu jest ok 1100 i po chwili spada na powyzej 1000 troszke i tak jest cały czas

A czy wykręcałeś świece i sprawdzałaeś, jak wyglądają? Czy są elegancko wypalone, czy okopcone, czy mają nagar, itp.?

jak by paliwo lało sie to by było czuc w srodku itp... i jestem ciekawy ile pali normalnie 1.8 po miescie a przeplywomierz nie oryginalny ma duzy wpływ na to?? bo samochod od poczatku tak bardzo duzo palił!! i pali i wolne obroty ma troszke ponad 1000 a powinno byc 950 po odpaleniu jest ok 1100 i po chwili spada na powyzej 1000 troszke i tak jest cały czas

Kolego zacznij od przepływki. Tysiące razy już na tym forum było napisane że zamienniki się w alfie nie sprawdzają. Jak było by inaczej nikt by oryginałów za parę setek nie kupował tylko każdy by śmigał na zamiennikach. Tego nie oszukasz.

[156] na 28 litrach 110km!!! co jest ;/

Stawiam na czujnik temp. silnika te podwyższone obroty mogą świadczyć, że wciąż jest na ssaniu

dzis podłaczyłem ja pod kompa i sprawdzałem przepływke tam jest w kg na cos i u mnie na obrotach ponizej 1000 było 14kg a powinno byc 8 jak czytałem czyli znaczy to ze sprzeplywka? zrobiłem tez adaptacje krokowca i teraz mam obroty 1500 cały czas albo 1200 ;/ a wczesniej było 1000 a przy podłaczeniu na kompa były idealne ponizej 1000

Jak Ci pokazuję więcej powietrza to nie ma bata by wlewało Ci więcej wachy bo mieszanka by nie była "1:1". Dlatego dziwne te Twoje wielkie spalanie. A jaką miałeś temperaturę silnika, czas wtrysku jak to sprawdzałeś? Może zimny był i na ssaniu - sprzedaj te auto komuś z głową bo szkoda auta - za bardzo skomplikowane jest to dla Ciebie - pewnie wcześniej jeździłeś golfem hehe.

wczesniej jezdziłem praktycznie nie zawodna e36 w coupe!! to jest samochod!! ja sobie nie poradze?? ha snisz chłopaku... ja soebie ze wszystkim poradze predziej czy pozniej!!

Będę trzymał kciuki :-)

Piszę Ci nie tylko ja - jedz sprawdź porządnie na kompie jakie wartości mają poszczególne czujniki i w jakich warunkach - to jest M1.5.5, więc na forum masz dużo napisanej wiedzy na temat tego ECU. Jest temat o alfadiagu i unidiagu - jak zależy Ci na aucie i tak bardzo chcesz dojść do czegoś sam to pierwsze co powinieneś zrobić to zebrać w głowię wiedzę, poczytać (chyba za dużo wymagam) do poduszki i próbować samemu dojść do czegoś, w ostateczności piszesz na forum. A teraz to ani konkretnych danych, ani żadnej podstawy nie ma by Ci pomóc. A jeśli chcesz filozofować to jest do tego inne forum ;-).

Co do bejcy to mój bracki taką smiga :-) wiesz, nie będę komentować mentalności młodych ludzi śmigających tymi autami ;-).

posłuchaj mnie u mnie nikt nie ma zeby podłączyc ja pod kompa programow itp byłem u kilku "pajacy" któży podłaczaja ja pod kompa i nic nie wiedza co dalej takei sa warsztaty... ja sam ja podłaczyłem ostatnio sprawdziłem przepływke tylko to dałęm rade bo cały czas mi wypiernicza unidiaga wyłacza go albo traci połaczenie ;/ próbowałem juz na 4 laptopach i jest ciagle to samo ;/;/ na przepływce wyszło 14kg a powinno byc 8 wiec moze to przez to nie wiem,.... sam kombinuje bede wymieniał przepływke na oryginalna moze cos da... dodam ze udało mi sie zrobic adaptacje silnika krokowego zgodnie z opisem w unidiagu i chyba sie udało... ale nie polepszyło tylko wrecz przeciwnie... samochod jak jest zimny ma ponizej 1000 obrotow potrafi przygasac a jak sie nagrzeje 1500.... jak by mi nie wywalało z tego programu to bym sam wiecej sie dowiedział i wam mógł bym powiedziec czytałęm o unidiagu juz kilka razy jak łacze sie z samochodem to mam zawsze i robie wszystko według instrukcji... wiec nie mow ze sie nie znam. bo do tego samochodu nikt nie ma siły juz.... ale mysle ze za trud i serce kltore w nie wkładam :D:D:D odpłaci mi w koncu...

Amortyzatory
Powrót