Witam Was, mieszkam pod Warszawą, kupiłem dwa tygodnie temu Alfe Romeo 147 1.6 TS (105hm) wersja progression 2001 rocznik.
Auto kupiłem z uszkodzonym silnikiem, wizualnie wygląda kiepsko. Wnętrze w miarę zadbane. Na pierwszy rzut wymiana uszczelki pod głowicą.
Głowica sprawdzona, wymienione uszczelniacze + planowanie.
Musiałem wymienić czujnik halla, kupić osłonę paska rozrządu, pokrywę zaworów, zbiorniczek wyrównawczy wspomagania.
Uszczelniacze wałów;
Dostała nowy rozrząd SKF + pompa DOLZ (chciałem CONTITECH-a ale niestety nie mieli na magazynie, a goni mnie czas)
Aktualnie głowica już na aucie, jutro wjeżdża pasek i będę chciał już ją poskładać do końca.
Poniżej trochę fotek mojej Belli, operacja serca
. Jak już wyjedzie z garażu to porobię więcej zdjęć.
W planach:
-wymiana progów;
-tylnego lewego błotnika;
-zabezpieczenie podwozia;
-malowanie całego auta (co do koloru prawdopodobnie zostanie ten sam, ewentualnie czarny/czerwony/niebieski).
Wszelkie prace wykonuje samodzielnie, takie hobby
Pewnie wyjdzie jeszcze coś w praniu, pozdrawiam serdecznie.
imgur. com/a/88inV (prosiłbym Admina o dodanie linku, trzeba usunąć spacje..)
Auto kupiłem z uszkodzonym silnikiem, wizualnie wygląda kiepsko. Wnętrze w miarę zadbane. Na pierwszy rzut wymiana uszczelki pod głowicą.
Głowica sprawdzona, wymienione uszczelniacze + planowanie.
Musiałem wymienić czujnik halla, kupić osłonę paska rozrządu, pokrywę zaworów, zbiorniczek wyrównawczy wspomagania.
Uszczelniacze wałów;
Dostała nowy rozrząd SKF + pompa DOLZ (chciałem CONTITECH-a ale niestety nie mieli na magazynie, a goni mnie czas)
Aktualnie głowica już na aucie, jutro wjeżdża pasek i będę chciał już ją poskładać do końca.
Poniżej trochę fotek mojej Belli, operacja serca
W planach:
-wymiana progów;
-tylnego lewego błotnika;
-zabezpieczenie podwozia;
-malowanie całego auta (co do koloru prawdopodobnie zostanie ten sam, ewentualnie czarny/czerwony/niebieski).
Wszelkie prace wykonuje samodzielnie, takie hobby
Pewnie wyjdzie jeszcze coś w praniu, pozdrawiam serdecznie.
imgur. com/a/88inV (prosiłbym Admina o dodanie linku, trzeba usunąć spacje..)