My Alfa 147 2.0 TS

Adrian90

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147 2.0 TS/Fiat Bravo 08r. 1.9 150KM Sport
P3040083.jpgP5020106.jpgP5020107.jpgP5020108.jpgP5020109.jpgP5020110.jpgP5020115.jpgP5020116.jpgP5020117.jpgP5020118.jpgP5020119.jpgP5020120.jpgP5020123.jpgP5020124.jpgP5020125.jpgP5020126.jpgP5020127.jpgP5020130.jpgP5020132.jpgWitam,

Oto moja Alfa. Przyjechała ze słonecznej Italii w moim posiadaniu od 28 maja ubiegłego roku.Co sprawia że jest wyjątkowa oprócz tego że jest moja?Hmm... w sumie sam nie wiem, może po kolei.Poza jednym paskiem rozrządu, sportowym układem wydechowym i większymi kolektorami są jeszcze drobne szczegóły które postaram się pokazać na zdjęciach.W samochodzie zrobiłem komplet rozrządu choć bez jednego paska i kilku rolek nie wiem czy można to tak nazwać.Rozrząd na którym przyjechała Bella był oryginalny tak jaki i pióra wycieraczek na których widniał napis Alfy Romeo.Wymieniłem wszystkie świece(które również były oryginalne) zapłonowe na oryginalne NGK platynowe.Wymieniłem również komplet wahaczy wraz ze wszystkim łącznikami i gumkami stabilizatora.Zalałem olejem Total Quartz 10w40 z którego właśnie będę przechodził na Valvoline 10w60(dzięki pomocy kolegów z fora).Alfa przyjechała na zawieszeniu Bilsteina B8 + sprężyny Noviteca i 18calowych felgach.Jestem właśnie w trakcie zmiany na Bilsteina B4 + sprężyny Kayaba.W Belli gra radio Alpine + Bose + wzmacniacz + skrzynia basowa Toxic.

Ostatnia edycja:
Witam! Adrianie "Zakradł się błąd" w załącznikach. A jestem ciekawy co to za felgi tam masz. Z jednego zdjęcia trudno cokolwiek ocenić. Pozdrawiam!

Witam! Adrianie "Zakradł się błąd" w załącznikach. A jestem ciekawy co to za felgi tam masz. Z jednego zdjęcia trudno cokolwiek ocenić. Pozdrawiam!

Zdjęcia wystawione jeszcze raz.Teraz powinny działać.

No i teraz gra :). Moim zdaniem radio do zmiany, poza tym wszystko fajnie, nad skórą przydało by się posiedzieć trochę żeby odżywić..

No i teraz gra :). Moim zdaniem radio do zmiany, poza tym wszystko fajnie, nad skórą przydało by się posiedzieć trochę żeby odżywić..

Jeśli chodzi o skórę to może wina aparatu i zdjęcia tak ukazało bo czyszczę i "nawadniam" dość często;)

A co złego w radiu? IMO fajnie się komponuje, jeśli tylko o wygląd chodzi. Bella całkiem fikuśna, jak się jeździ na takich kołach? W koleinach wyrywa kierownicę?

Taa.. Czarne ze srebrnym extra :P. Właśnie wcale się nie komponuje stąd ja bym zmienił bo w końcu AR to głównie design.

A co złego w radiu? IMO fajnie się komponuje, jeśli tylko o wygląd chodzi. Bella całkiem fikuśna, jak się jeździ na takich kołach? W koleinach wyrywa kierownicę?

No w koleinach to się jedzie jak po szynach.Mogły by być ciut mniejsze te opony:)A radio to sam nie wiem, ja tam nic do niego nie mam a wy co byście zaproponowali zamiast tego Alpine?

A czym się różni to oryginalne radio zakodowane od rozkodowanego?

powód sprzedaży po pół roku posiadania i poczynionych nakładach $ ?

Amortyzatory
Powrót