[Giulietta] Muzyka - lista utworów

Marcin20vt

Nowy
Auto
AR Giuletta QV
Witajcie, posiadam Julkę QV z 2011 roku, mam wejście USB oraz AUX i monitor wysuwany. Problem mam taki że jak słucham muzyki z USB to po wciśnięciu przycisku który sugeruje listę utworów pokazuje się komunikat: "list not available ". Męczące to jest w momencie kiedy małżonka upatrzy sobie jakąś piosenkę i potem trzeba szukać jednej z trzystu...

Czy wiecie co może być tego przyczyną, albo czy ktoś używa AUX np. na jakieś inne urządzenie i ma dostępną listę utworów ?

Z góry dzielkie dzięki za pomoc i wszelkie sugestie.

Pozdrawiam,
Marcin

Hej,
lista utworów wyświetla się w przypadku mp3 (jak zwykłe CD ma zapisany CD_TEXT to też) odtwarzanego z odtwarzacza płyt CD. Niestety w przypadku muzy z AUX lub USB to nie zadziała :|

Ostatnia edycja:
Witaj Doblo, dziękuję za odpowiedź. Słuchaj zastanawia mnie jedna rzecz, bo służbowo użytkuję Skodę Rapid i tam mam USB gdzie na wyświetlaczu radia jest cała lista utworów. Fakt auto młodsze o 6 lat ale jakoś to rozwiązali ?

Pozdrawiam,
Marcin

a z ciekawości - może system wspiera playlisty w formacie m3u?
Tutaj instrukcja jak taki plik zrobić.
videoconverterfactory.com/tips/create-m3u-playlist.html

O to ciekawe jest, postaram się to zrobić i zobaczę jaki będzie efekt.

No włosi tu się nie popisali. Dla mnie aux i usb wygląda jakby było dołożone osobno do systemu audio. Na wyłączonym zapłonie z USB muzyki nie posłuchasz. Wczoraj rozmawiałem z kolegą, który ma peugeota 508 (rocznik 2013) i tam przez bluetooth można połączyć telefon z autem i słuchać muzy z telefonu na głośnikach auta. Mało tego w tym trybie działają również przyciski na kierownicy i można przeskakiwać pomiędzy utworami na liście np. z YT!!! Więc można to było nawet w tamtych czasach lepiej rozwiązać...

Mam to samo w nudnym i służbowym Rapidzie: telefon połącozny z BT i działają funkcję internetu, jak włącze listę z yt to mogę z kierownicy przeskakiwać między utworami itp.. No ameryka ale 17 rok, chociaż uważam że Alfa też mogła ten krok podjąć.

A co do konwertera mp3 na m3u nie mogę ogarnąć, chce mi zmienić plik ale na wiele, wiele innych a nie widze m3u.

Właśnie wróciłem z myjki, gdzie wziąłem ze sobą kabel do telefonu i aux i działa z telefonem więc można sobie playliste puszczać z komórki aczkolwiek jest to rozpraszające, zaraz dodatkowy kabel, potem padnie bateria więc wolę się przyzwyczaić do USB z brakiem listy.

u mnie po wyłączeniu zapłonu USB się wyłącza i startuje radio.

U mnie jest dokładnie tak samo - bez zapłonu odtwarzanie muzyki z USB nie działa.

dla mnie fabryczny zestaw to dramat- jeden z większych minusów tego auta. mam dokładnie taki jak autor postu, z wysuwanym monitorem

największe minusy
- brak odtwarzania muzyki przez bluetooth
- słaba grafika - nawet zmodowany soft nie pomaga
- brak obsługi telefonu na wysuwanym wyświetlaczu, po co w ogóle dali przycisk na konsoli, żeby tylko po kliknięciu wyświetlało connected ?? :/
- bardzo mało intuicyjna obsługa całego systemu, od zwykłych ustawień po nawigacje.

mam porównanie z QV 2010 ,z podobnych rocznikow przez ostatnie dwa lata miałem mini cooper s 2012, bmw e91 2011, peugeota 208 gti 2013, w każdym z systemów multimedialnych tych aut było sporo więcej funkcji, łatwiejsza była obsługa etc.

mam porównanie z QV 2010 ,z podobnych rocznikow przez ostatnie dwa lata miałem mini cooper s 2012, bmw e91 2011, peugeota 208 gti 2013, w każdym z systemów multimedialnych tych aut było sporo więcej funkcji, łatwiejsza była obsługa etc.
fakt, nie popisali się :| Ale i tak wolę Julkę niż wszystkie inne z tamtych i obecnych roczników :P

Kolejną skuchą jest brak możliwości przewijania mp3 z pendrive'a. Można przejść bo poprzedniego/kolejnego utworu. Nic więcej. W przypadku kiedy słucham godzinnych setów jest to uciążliwe:/

O to ciekawe jest, postaram się to zrobić i zobaczę jaki będzie efekt.
pewnie już wcześniej bym to sprawdził, ale mam moduł Blue & Me na wierzchu i muszę dokupić parę części i na 90% powinno mi się udać postawić na nogi taki zepsuty moduł (podejrzewam co powoduje większość problemów m.in. pobór prądu).

Kolejną skuchą jest brak możliwości przewijania mp3 z pendrive'a. Można przejść bo poprzedniego/kolejnego utworu. Nic więcej. W przypadku kiedy słucham godzinnych setów jest to uciążliwe:/
A tu się kolego mylisz :P Jest możliwość przeskakiwania pomiędzy albumami (w przypadku navi środkowy kursor/kółko w górę lub w dół). W opcjach sortowania trzeba tylko wybrać pozycję Albums.

Tu sprawdza sie TomTom-jest widok folderow wiec mozna do woli wybierac/przebierac miedzy folderami/utworami.

Czytajcie ze zrozumieniem koledzy;) Pisałem o przewijaniu. Nie zmianie utworów:) Jak odtwarzamy mp3 z CD możemy przewijać (przejść do innego punktu czasu danego utworu), takiej opcji w odtwarzaniu z pendriv'a nie ma.

Amortyzatory
Powrót