Multiecuscan-wady i zalety.

Sprawdz demo jak bedzie dzialac to wina witaminy...

Co do witaminy się nie odzywam bo mam ori, i potwierdzam że ori działa mi bez problemu z takim chińczykiem na bluetooth (czasami zdarza się że dopiero za drugim razem sie połączy po uruchomieniu apki). Zerknij na stronę FES'a może masz elm'a z ferelnej partii i musisz go minimalnie przerobić. Wszystko jest tam opisane

No to dodatkowo zapłacić 50E i już się ma pełną ;)
hmmmm
kusząca propozycja

p.s.
pisałem wiele razy - nie podam linków do fulla ( nielegalnego ) na forum
i dziwią mnie wpisy ludzi którzy na ogólnym proszą o full do zassania

no ale ...

nie ja tu jestem łoker teksas rendżer :lol:

J
Na elmie tez bez rewelacji no i pisze iz jest zbyt wysokie opoznienie w lewym dolnym rogu
Mam tylko plytke ze sterami do elma i w miare swieza viste oczywiscie stery instaluje zgodnie z instrukcja na plycie
Bede wdzieczny za kazda zyczliwa porade

Witam
Mam ten sam problem zakupiłem ELM327 na usb , wszystko poinstalowane , łączy się z silnikiem bez problemu , ale z airbag i przeglądem już nie :( Wyskakuje błąd ELM > ECU connection failed , i na dole mam również napisane że jest za duże opóźnienie...
Da się coś z tym zrobić ? Kupiony kabel ELM ( KKL miałem wcześniej od viakena z przełącznikiem na airbag i abs ale też się nie łączy ) , wykupiony najnowszy FES 3.6 w pełnej wersji i okaże się że mam jechać na skasowanie wymiany oleju ?

A może jeszcze coś takiego trzeba dokupić ? http://allegro.pl/fiat-alfa-multiplekser-do-interfejsow-elm-327v1-4-i2363062967.html

Dodam że chodzi o podłączenie AR 159 2.4 jtdm

Ostatnia edycja:
http://www.fiatecuscan.net/SupportedVehiclesList.aspx jest dokładnie napisane do jakich układów trzeba jakiego interfejsu. Do 159 w 100% wystarczy ELM327. Trzeba posaidać przejściówkę żeby sporawdzic ABS i Xenony jesli dobrze pamiętam. Mam taką (typ 1) http://allegro.pl/adapter-fes-do-elm-kkl-dla-fiatecuscan-typ-1-2-3-i2384080038.html i z ABS sie łącze bez problemu. Była też opisana na ww. stronie felerna partia elmów w której trzeba było jakiś rezystor lutować. Generalnie trzeba pamiętać że chińczyki z allegro kosztują mniej niż sam układ elm u producenta i sa to chińskie klony zazwyczaj z numeracją znacznie przewyższającą oficjalną... co może skutkowac w złym działaniu/braku połączenia.

Ostatnia edycja:
no właśnie kabelek kupiłem od PMFactory , na ktorej poprzedniej stronie był polecany , jako że też maja inne kable które w Alfach działały.
Dzisiaj jeszcze na innym laptopie sprobowałem podłaczyć , gdyż myślałem że to zbyt długie opóźnienie może mieć związek z komputerem który już swoje latka ma , ale na nowym lapku też nie działa , porty posprawdzane , z silnikiem się łączy bez problemów , a z airbag i przeglądem nie da się połączyć i wyskakuje komunikat ELM > ECU connection failed.
Jak na FeS wejde w ustawienia i test interfejsu , to wyskakuje że ok działa z wersją 1.4 i powienien się łączyć ze wszystkimi modułami CAN.

Ma ktoś pomysł gdzie jeszcze może być błąd ?

Odznacz na wersję 1.3 i tak zobacz

Wszystkie ustawienia były sprawdzane, na dwóch róznych latptopach , zawsze łączył się z silnikiem a z innymi modułami już nie.

Kabelek odesłałem , bo po rozmowie telefonicznej Pan stwierdził że coś z interface będzie nie tak skoro łączy się z silnikiem, także dobrze że się znał w temacie , właśnie czekam na inny kabelek dopłaciłem i wziąłem ELM w metalowej obudowie , podobno stabilniej i szybciej działa... napisze czy faktycznie wina leżała po stronie kabla jak dostane paczke

Pozdrawiam

panowie mam pytanko. mam kabelek z pmfactory i fesa najnowszego ale wersje free bo mi loader nie dziala pod win 7 i problem jest taki ze nie moge podejrzec korekt wtrysków. jak je w parametracjh odchaczam to nie ma tam zadnych wartosci :-( mam alfe 156 1,9JTD 2001r. 110km. jak podlączam fiata linee 1,3jtd to ladnie korekty widac a w alfie nie:-( ma ktos jakies pomysly?

Pamietasz,że w wersji free jest możliwość odfajkowania tylko 4 funkcji?

Amortyzatory
Powrót